Skocz do zawartości

[4800 zł]MTB - Cube Ltd, czy Radon ZR Race 6.0?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Poradzcie mi proszę gdyż nie mogę się ostatecznie zdecydować .Który rower kupić do amatorskiej jazdy po łatwym terenie.Kwota do wydania to 4800zł.Rower ma mieć koła 26 cali,ramę 19-20 cali,dobrej klasy amortyzator i dobry napęd oraz przyzwoite hamulce.Mam 178cm wzrostu.Waga 85kg.

Wybór niech będzie z tych dwóch modeli:

Radon ZR Race 6.0 black/lime/blue 2013 20 cali (3085238046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rower Cube LTD SL Schwalbe Shimano XT PROMO CZE-WA (3020975644) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jakie są różnice w geo obu ram

Cube ma turystyczna geometrie, Radon sportowa...ja osobiscie wzialbym Radona ze wzgeldu na dalsza rozbudowe, na tym osprzecie co jest i tak zdarzysz sie wyszalec, a turystyczne geo moze Ci sie szybko znudzic ale tez nie musi, zalezy jak jezdzisz, ja np. nie scigam sie ale w turystecznej ramie brakuje mi tego co ma np. taki Radon :icon_wink:

Cube zdaje się ma bardziej polecane i droższe hamulce. Ja jednak brałbym zdecydowanie Radona - dla jego sportowej ramy właśnie. Części osprzętu łatwo kiedyś wymienić jeśli zajdzie taka potrzeba. Natomiast wyboru nowych ram na rynku za bardzo nie ma...

Ewentualnie zobacz jeszcze Grand Canyon AL 6.0 - też sportowa geometria tyle, że jest rozmiar 18.5 cala i ma wyższy przekrok od Radona.

Tu jest prawidłowa geometria Radona:

http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-6-0-Shimano_id_21564_.htm#geo18

w podanym linku do aledrogo są błędy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...