ronina Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam wszystkich, Poradzcie mi proszę gdyż nie mogę się ostatecznie zdecydować .Który rower kupić do amatorskiej jazdy po łatwym terenie.Kwota do wydania to 4800zł.Rower ma mieć koła 26 cali,ramę 19-20 cali,dobrej klasy amortyzator i dobry napęd oraz przyzwoite hamulce.Mam 178cm wzrostu.Waga 85kg. Wybór niech będzie z tych dwóch modeli: Radon ZR Race 6.0 black/lime/blue 2013 20 cali (3085238046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Rower Cube LTD SL Schwalbe Shimano XT PROMO CZE-WA (3020975644) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Rower Cube LTD SL Ma lepszy osprzęt od ZR Race, więc tego polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Dzieki,kto jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 wizualnie Radon osprzętowo Cube:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Cube. I jeszcze masz 150 zł na coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didi Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Osprzętowo podobne ze wskazaniem na Cube, jeśli chcesz być dość oryginalny to weź radona. Osobiście Radony mi się podobają ale to jest mój gust, twój może być inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 witam, sprzętowo przewaga CUBE, oba rowery made in Germany ( mam na myśli biuro projektowe ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszex Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Najlepiej jakbyś się do nich przymierzył i sam zobaczył co ci bardziej odpowiada, ponieważ geometria jednego i drugiego, to zupełnie dwie różne bajki a z wymianą ramy zawsze jest największe zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Jakie są różnice w geo obu ram,co lepsze na dłuższy dystans dzienny(ok.80 km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Jakie są różnice w geo obu ram Cube ma turystyczna geometrie, Radon sportowa...ja osobiscie wzialbym Radona ze wzgeldu na dalsza rozbudowe, na tym osprzecie co jest i tak zdarzysz sie wyszalec, a turystyczne geo moze Ci sie szybko znudzic ale tez nie musi, zalezy jak jezdzisz, ja np. nie scigam sie ale w turystecznej ramie brakuje mi tego co ma np. taki Radon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Po pierwsze primo geo Radona pod linkiem jest dziwne. Po mojemu wstawili geo 29. Po drugie primo do amatorsko-turystycznych zastosowań lepsza jest bardziej zrelaksowana sylwetka, a tą łatwiej osiągnąć na Cube, bo jest krótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartal9 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 zauważcie że radon jest o 700 gram lżejszy, a przynajmniej "na papierze". A i często wchodź na Bike-Discount, der Bike-Shop mit Best-Price Garantie bo często daily price a geo jast na stronie radona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Masz dokładnie tyle wzrostu co ja... 20" będzie za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy237 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 dla twoich potrzeb cube będzie bardzie odpowiedni natomiast poszukaj w sieci lepszej ceny za niego. cena powinna być w okolicach 4k jak bobrze poszukach. Cube LTD SL grey metal green 2012 :: bikecenter.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruney Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Największym minusem Radona są hamulce. Elixir 1 vs XT - to chyba ładnych parę stówek różnicy. Co do rozmiaru - to może faktycznie poszukaj roweru z przynajmniej o cal mniejszą ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 18" jest w sam raz. Obie marki tej firmy mają parzystą rozmiarówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Cube zdaje się ma bardziej polecane i droższe hamulce. Ja jednak brałbym zdecydowanie Radona - dla jego sportowej ramy właśnie. Części osprzętu łatwo kiedyś wymienić jeśli zajdzie taka potrzeba. Natomiast wyboru nowych ram na rynku za bardzo nie ma... Ewentualnie zobacz jeszcze Grand Canyon AL 6.0 - też sportowa geometria tyle, że jest rozmiar 18.5 cala i ma wyższy przekrok od Radona. Tu jest prawidłowa geometria Radona: http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-6-0-Shimano_id_21564_.htm#geo18 w podanym linku do aledrogo są błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 cube lepszy osprzęt, można się do niego przymierzyc no i serwis gwarancyjny na miejscu cube i radon to praktycznie ta sama stajnia moim zdaniem cube do jazdy rekreacyjnej wygrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ujeżdzam Cube ale brał bym Radona. Najlepiej z Niemiec, bo nasi pośrednicy są zwykle ciut pazerni... http://www.bike-discount.de/shop/m52/k1830/radon.html?od=&ft=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Cube zakupiony,rozmiar 18 cali.Dzięki za wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.