Skocz do zawartości

[tectro auriga comp] - wyskoczył przewód z klamki

jagiel93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem. Przy mocniejszym hamowaniu jeszcze w lecie wyskoczył mi przewód hamulcowy z manetki no i ten płyn się wylał, próbowałem to jakoś zrobić, ale przy wlewaniu płynu i hamowaniu znowu dzieje się to sam. Pytałem w serwisie rowerowym i ten pan powiedział, że to trzeba jakoś uszczelnić i kazał mi przyprowadzić, ale chciałem to zrobić sam. Nie chce wydawać niepotrzebnie kasy. Jak mogę zrobić to sam może ktoś podpowie jak to uszczelnić?

Jak wyskoczył? Konkretnie co puściło?

Śruba była poluzowana czy oliwka wyskoczyła? Zdjęcia jakieś zapodaj.

O ile nie jest o uszkodzenie mechaniczne to na pewno się da zrobić jeśli masz podstawowa wiedzę na ten temat.

Daj zdjęcia albo opisz konkretniej.

dobra jeszcze raz i ze zdjęciem chcę poprostu zeby tegoelementu po prawo nie wypychał z przewodu podczas hamowania wszystko jest kompletnie nic nie zginęło nawet jak tak jak jest zmątuję to przy delikatnym hamowaniu jest ok ale jak już mocniej to wypycha ten dzyndzelek (niewiem jak to nazywac dokładnie)

podobno to jakoś się uszczelnia i się trzyma

post-121808-0-86647100-1363294070_thumb.jpg

Kolego trzeba kupić tą srebrną tulejkę.

Dla pewności utnij przewód 0,5cm bo widać że koniec jest strasznie zmęczony i.....

-nasadzasz czarną tulejkę z gwintem na przewód potem srebrną (koniecznie nowa!!!!!) na koniec przewodu a potem to złote wpychasz w środek.

Wkładasz do oporu w klamkę i dokręcasz czarną tulejką z gwintem.

Jeśli gwint nie jest uszkodzony będzie trzymać na pewno.

Teraz tak...

Albo było za kiepsko przykręcone i się wysmyknęło albo za mocno i gwint jest uszkodzony i wyskakuje albo tulejka była zle złożona (nie siedziała cała na przewodzie). Ma być na końcu ale bez przesady.

Przy dokręcaniu trzeba bardzo uważać, to najgorsza część bo gwint jest dość delikatny a nie może być przykręcony za słabo bądz za mocno.

Podpatrz sobie gdzieś w necie jak ma być założona ta srebrna tulejka.

Potem odpowietrzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...