jagiel93 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam, mam problem. Przy mocniejszym hamowaniu jeszcze w lecie wyskoczył mi przewód hamulcowy z manetki no i ten płyn się wylał, próbowałem to jakoś zrobić, ale przy wlewaniu płynu i hamowaniu znowu dzieje się to sam. Pytałem w serwisie rowerowym i ten pan powiedział, że to trzeba jakoś uszczelnić i kazał mi przyprowadzić, ale chciałem to zrobić sam. Nie chce wydawać niepotrzebnie kasy. Jak mogę zrobić to sam może ktoś podpowie jak to uszczelnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Jak wyskoczył? Konkretnie co puściło? Śruba była poluzowana czy oliwka wyskoczyła? Zdjęcia jakieś zapodaj. O ile nie jest o uszkodzenie mechaniczne to na pewno się da zrobić jeśli masz podstawowa wiedzę na ten temat. Daj zdjęcia albo opisz konkretniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 1) Interpunkcja! (Cały post w jednym zdaniu, bez przecinków to lekka przesada...) 2) Ortografia! 3) Bez zdjęć, albo dokładniejszego opisu to to wróżenie z fusów... :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagiel93 Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 dobra jeszcze raz i ze zdjęciem chcę poprostu zeby tegoelementu po prawo nie wypychał z przewodu podczas hamowania wszystko jest kompletnie nic nie zginęło nawet jak tak jak jest zmątuję to przy delikatnym hamowaniu jest ok ale jak już mocniej to wypycha ten dzyndzelek (niewiem jak to nazywac dokładnie) podobno to jakoś się uszczelnia i się trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kolego trzeba kupić tą srebrną tulejkę. Dla pewności utnij przewód 0,5cm bo widać że koniec jest strasznie zmęczony i..... -nasadzasz czarną tulejkę z gwintem na przewód potem srebrną (koniecznie nowa!!!!!) na koniec przewodu a potem to złote wpychasz w środek. Wkładasz do oporu w klamkę i dokręcasz czarną tulejką z gwintem. Jeśli gwint nie jest uszkodzony będzie trzymać na pewno. Teraz tak... Albo było za kiepsko przykręcone i się wysmyknęło albo za mocno i gwint jest uszkodzony i wyskakuje albo tulejka była zle złożona (nie siedziała cała na przewodzie). Ma być na końcu ale bez przesady. Przy dokręcaniu trzeba bardzo uważać, to najgorsza część bo gwint jest dość delikatny a nie może być przykręcony za słabo bądz za mocno. Podpatrz sobie gdzieś w necie jak ma być założona ta srebrna tulejka. Potem odpowietrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagiel93 Napisano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ok dobra czyli muszę kupic tą tylejkę i bedzie ok tak? bo na tej starej nie da rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Tak. Stara jest zagnieciona, zdeformowana i nie będzie trzymać. Tą sfatygowaną końcówkę przewodu też obetnij. Tak jakieś 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagiel93 Napisano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 już ją obciąłem , tylko tą końcówkę kupię w poniedziałek ale powiedz mi czy sam ręcznie to zrobię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Tak bez problemu. Oczywiście przy odrobinie zdolności manualnych. Jeśli w życiu nie miałeś narzędzi w ręku to może być problem ale jeśli cokolwiek majsterkowałeś to nie powinieneś mieć z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.