Skocz do zawartości

[tarczowe hydrauliczne] Hope DH4 cieknie przy tloczkach

Plotr

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w tytule, mam problem z cieknacym hamplem, plyn (DOT4) wycieka przy 2 tloczkach, przy 2 pozostalych nie cieknie, hamulec rozebralem, uszczelki wyjalem, widac minimalne roznice w rozciagnieciu (obwodzie wewnetrznym) uszczelek.

Czy ktos wie czy moze gdzies w naszym kraju jest mozliwosc dostania takich uszczelek (na razie czekam na odp. od dystrybutora - 7Anna).

A moze znacie jakies sposoby na regeneracje uszczelek. Moze ktos gdzies sie czyms takim zajmuje.

Mieliscie kiedys podobny problem ? Jak sobie mozna w takiej sytuacji radzic ? Moze wlozyc jakis pasujacy kawalek gumy w miejsce osadzenia uszczelek tak aby je zaciesnic ? Co robic ? Nie chce zeby sie okazalo, ze kasa poszla w bloto (hampel byl uzywany, kupiony z allegro, dalem sie zrobic, na pierwszy rzut oka wszystko bylo dobrze, ale po czasie wszystko wyszlo na jaw)

Hope DH4 - chodzi o element 6

Hmmm ja miałem Hopa mono4 i też mi ciekło z tłoków, tylko że oddałem na gwarancji i naprawili..........podobno nie dokręcone były zaciski ale cholera wie ........ ogólnie nie mam juz zaufania do tej firmy.... płacisz kupe kasy z dostajesz syf......

No i dostalem odpowiedz:

"Uszczelki są dostępne. Kosztuja 59zł + 10zł za przesyłkę."

:025:

do tego pewnie drugie tyle za klocki, bo te co mam teraz sa zalane plynem, zreszta duzo tez ich juz nie zostalo

Niedlugo sie okaze, ze bym pare zlotych dolozyl i mialbym juicy 5 nowke

chyba jednak sprobuje jakos te uszczelki regenerowac, cos popodklejam, zobaczymy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...