Zenonzlasu Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Dzień dobry, to mój pierwszy post Niedawno kupiłem rzęchowatą Gazelle, po kilku dniach jazdy pojawiły się stuki w tylnej piaście - nie mam pojęcia co to może być, nie znam się kompletnie - pozwoliłem sobie nagrać filmik, żeby było widać/słychać o co mi chodzi. Ten szum w tle na filmiku w rzeczywistości nie występuje, to hałas generowany przez silniczek AF aparatu - natomiast stukot słychać wyraźnie, w rzeczywistości dźwięk jest nieco niższy. Jak widać, stukot nie ustaje gdy przestaję pedałować, podejrzewam, że w środku coś się telepie. http://www.youtube.com/watch?v=TVmV6mBMd7Y&feature=youtu.bePiasta to Sachs Spectro T3, pewnie dość wiekowa - mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie zidentyfikować, czemu to dziadostwo się tłucze .
PICHUzoom Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Regulamin forum, pkt 2i. Nie ma potrzeby cytowania ostatniego, w szczególności tak długiego posta... hmm sprawdzałeś łożyska ? może jakiś syf sie dostał, albo wieniec jest pęknięty
Zenonzlasu Napisano 11 Marca 2013 Autor Napisano 11 Marca 2013 Nie, niczego jeszcze nie rozkręcałem. Trochę się cykam, podobno tego typu piasty są "niezwykle skomplikowane", nie chciałbym rozkręcić, a potem zostać z kupką drobnych części, z którymi nie wiadomo, co zrobić . Zwykła piasta torpedo Velostil była kiedyś dla mnie sporym wyzwaniem, więc wolę być ostrożny.
Zenonzlasu Napisano 12 Marca 2013 Autor Napisano 12 Marca 2013 Post pod postem, bo edycja wygasła: PICHUzoom - miałeś rację, to był pęknięty wianek. Wymieniony, i Gazelle znów gna jak wiater we włosiech. Można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.