Skocz do zawartości

[Piasta] Sachs Spectro T3 stukot

Zenonzlasu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, to mój pierwszy post :)

Niedawno kupiłem rzęchowatą Gazelle, po kilku dniach jazdy pojawiły się stuki w tylnej piaście - nie mam pojęcia co to może być, nie znam się kompletnie :) - pozwoliłem sobie nagrać filmik, żeby było widać/słychać o co mi chodzi. Ten szum w tle na filmiku w rzeczywistości nie występuje, to hałas generowany przez silniczek AF aparatu - natomiast stukot słychać wyraźnie, w rzeczywistości dźwięk jest nieco niższy. Jak widać, stukot nie ustaje gdy przestaję pedałować, podejrzewam, że w środku coś się telepie.

http://www.youtube.com/watch?v=TVmV6mBMd7Y&feature=youtu.bePiasta to Sachs Spectro T3, pewnie dość wiekowa - mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie zidentyfikować, czemu to dziadostwo się tłucze :).

Napisano

Regulamin forum, pkt 2i.

Nie ma potrzeby cytowania ostatniego, w szczególności tak długiego posta...

hmm sprawdzałeś łożyska ? może jakiś syf sie dostał, albo wieniec jest pęknięty :)

Napisano

Nie, niczego jeszcze nie rozkręcałem. Trochę się cykam, podobno tego typu piasty są "niezwykle skomplikowane", nie chciałbym rozkręcić, a potem zostać z kupką drobnych części, z którymi nie wiadomo, co zrobić :). Zwykła piasta torpedo Velostil była kiedyś dla mnie sporym wyzwaniem, więc wolę być ostrożny.

Napisano

Post pod postem, bo edycja wygasła: PICHUzoom - miałeś rację, to był pęknięty wianek. Wymieniony, i Gazelle znów gna jak wiater we włosiech. Można zamknąć. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...