Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie łódzkiej strefy fr.org cz. 2

Pixon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Jestem nowy na forum, no i w ogóle nowy w świecie rowerów MTB.

Znalazłem ostatnio ogromną frajdę w jeździe po lesie i w trudniejszym terenie (wzniesienia, pagórki, kamienie itp.). Asfaltowi mówię NIE.

Jeżdżę aktualnie po lesie łagiewnickim, oraz po Parku K. Wzniesień Łódzkich.

Mogę jeździć wieczorami (19-21) oraz w niedziele rankiem.

Czy ktoś chętny na przygarnięcie nowicjusza na wspólną przejażdżkę?

Chętnie doświadczę swoich słabości na leśnych ścieżkach i wzniesieniach z bardziej doświadczonymi bicyklistami.

Pozdrawiam

Darek

Napisano

Cześć Dasal, 

Można by się ustawić na jakieś wspólne śmignięcie po Łagiewnikach, ewentualnie po Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich. Ale o szczegółach chyba najlepiej pogadać na priv. :) Ps. Trudno mi powiedzieć czy jestem bardziej doświadczonym rowerzystą, w każdym razie kilka tysięcy kilometrów już wyjeździłem. ;)

• 4 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Żywy, ale coraz trudniej się tutaj umówić, dużo łatwiej na fb w rowerowych sobotach ;)

Jeżeli ktoś chce się podłączyć to:

Jutro jadę szosą na szosie do Piotrkowa Trybunalskiego odebrać książkę. A następnie z Piotrkowa do Przygłowa i dalej w stronę Zalewu Sulejowskiego. Asfaltami im bliżej zalewu tym lepiej. Tak chce dojechać do Smardzewic, na tamie cyknąć fotkę i zawrócić w stronę Łodzi. Wyjeżdżam około 10 z Łodzi z Widzewa.

Powrót maksymalnie około 15.00 w Łodzi - później idę na ślub i wesele.

...I tak pewnie będę jechać sam ;)

Napisano

Hej hej, temat wciąż żywy ? :D

Jacyś chętni na jazdę w przeciągu 2 tyg są ? 

Hej.

Jeśli chodzi o jazdę do 50 km po Łodzi lub jej okolicach i nie po bardzo trudnym terenie to jestem chętna :)

Mam wąskie koła,nowy rower,który chcę testować,bo mam na sprawdzanie 2 lata gwarancji :P Rower crossowy ,koła 1,6 ,bieżnik niby uniwersalny(po lesie Łagiewnickim sprawdzałam,gorzej idzie po piachu). 

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Napisano

Dzis bylem objechac Lublinek. Troche sie tam zmienilo ale jest ok na czesci trasy jest niestety duzo piasku.

Jesli sa chetni to skladam propozycje w sobote rano - do ustalenia 9-11 start. Odpiszcie jesli pasuje. Czwartek wieczor(mecz z PL-DE, odpada) piatek wieczor(tez ludzie maja inne plany zazwyczaj, odpada)

Ja się piszę ale ok. południa w sobotę, wcześniej nie dam rady.

Napisano

Lunatic zapodaj konkretna godzine ktora ci odpowiada. 12:30 ?

Trase oznaczylem tutaj:

https://zapodaj.net/a88be0383a203.jpg.html>trasa-lublinek.jpg

miejsce spotkania to parking Netto na rogu Maratonskiej i Popieluszki :

https://goo.gl/maps/KgW2ZHVjzUp

zielone kropki to trasa mniej wiecej a czerwone to trasa camel trophy, wjedziemy jesli nie bedzie blota bo jest doslownie nad samym Nerem.

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Ktoś śmiga po Lublinku / Łagiewnikach / Zdrowiu czy okolicach Żubardzia / Teofilka rekreacyjnie bez spięcia ? 15-20 średnia na asfalcie, ale przy aktualny warunkach pewnie lekko mniej.

Napisano

Ktoś śmiga po Lublinku / Łagiewnikach / Zdrowiu czy okolicach Żubardzia / Teofilka rekreacyjnie bez spięcia ? 15-20 średnia na asfalcie, ale przy aktualny warunkach pewnie lekko mniej.

Jak tylko mam czas i siły to po Łagiewnikach trochę "śmigam", głównie w weekendy ;) ale staram się unikać asfaltu.

Tapatalk...pszemoo

Napisano

Hej! Szukam kogoś/kilku ktosiów, którzy chętnie wyjdą czasem na rower o tej porze roku. Żaden ze mnie chachar rowerowy - tym bardziej, że miałam kilkumiesięczną przerwę. Nie biję rekordów prędkości, nie zakładam też, że na pierwszej wycieczce zrobię zawrotną ilość kilometrów. Mogę jeździć wieczorami - byleby nie był to dziki las albo w godzinach "po pracowych"... (jeśli ktoś cierpi na nadmiar czasu w tym momencie, to tez zapraszam...). W razie pytań zapraszam na prv

Napisano

No ja właśnie dojechałem do Jurgowa, więc na tydzień rower zamieniam na narty.

Z jakiej dzielnicy jesteś? Bo ja szukam Widzewiaków ;-)

Napisano

Aktualnie - srodmiescie ale lada chwila czeka mnie przeprowadzka na Julianow. Z tego punktu w którym mieszkam teraz wszędzie mi blisko :) - mogę jechać do Łagiewnik, mogę w stronę Lublinka albo w stronę Olechowa

Napisano

No ja akurat śmigam w odwrotną stronę jak się decyduję na jazdę po mieście - z Widzewa na Pietrynę i powrót. Mam trochę ponad 32 km w obie strony. Jadę ścieżką wzdłuż Rokicińskiej / Piłsudskiego.

Napisano

moje zwykłe krótkie trasy to Grotniki, Olechów - kolejowe trasy, Justynów i okolice Justynowa, okolice Lublinka... nie jeżdżę jednak zwykle o tej porze roku, dlatego może być różnie z przebiegami. Zeszły rok zaczęłam fajnie - wyprawa rowerowa na Islandię i przebiegi po 70/100 km dziennie, niestety w kolejnych miesiącach rower poszedł w odstawkę więc teraz słaby ze mnie zawodnik.

Napisano

Olechów, Justynów to też moje niedalekie okolice. Ale jak za miasto to raczej do lasu jadę - np. na Zielona Górę. Generalnie nie lubię asfaltu na zasadzie dzielenia drogi z samochodami. Albo ścieżka rowerowa albo dzika dróżka ;-)

Napisano

Jutro popołudniu ktoś chętny ? Ustawka dowolna w centrum (manu) bądź lublinek (CH Atut). Na luzie, bez wyścigów, z dostosowaniem szybkości do najwolniejszej osoby.

EDIT :

Ewentualnie inne terminy. Najlepiej popołudniu. Jeśli chodzi o ciemność to bez obaw, oświecę drogę ;)

Napisano

Teraz się ustawiają, ja ja w górach jestem ;-) Za to u mnie piękne słońce i zero deszczu. W sumie też bym do Łagiewnik kiedyś wyskoczył, bo nie byłem na rowerze jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...