owurac Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Alkor, nie wiem jeszcze co z weekendem, ale jak by się miało coś dziać to będę obserwował forum i może się załapię na last minute. W tygodniu niestety nie mam czasu za dnia i tu przechodzimy do punktu trzeciego, mianowicie ostatnio jeżdżę głównie nocą (między 20 a 2 jest ok). Więc tak, jestem zainteresowany.
alkor Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Silenoz, jak się roztop opanuje to można w ogóle spróbować jakiegoś wieloosobowego tripa tam zarządzićOwurac- dobra, to będę informować jak to wygląda z tym weekendem. Prawie na pewno padnie na niedzielę.A co do nocnych jazd- super:) to będziemy się jakoś zgadywać.
lukaspecrh92 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 W niedziele koniecznie trzeba na Wzniesienia śmignąć. Jest szansa, to get dirty. Chociaż to nie mój zywioł ale czasem taka fantazja nachodzi. Taka sytuacja
Biafra Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Szykuje się może jakaś lajtowa i małoleśna ekipa na weekend? Dzisiaj próbowałem znowu trochę lasu ale niestety w terenie nadal podtrzymuje kapitulację. Taki mały off...jak się zdobywa punkty reputacji na forum?
Minor Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Widzisz taką strzełeczkę na dole mojego posta? Zielony guziczek? W prawym dolnym rogu?To możesz nacisnąć jeśli Ci pomogłem:P:P:PJa też jestem małoleśny obecnie, więc myślę że się dogadamy. Bardziej sobota czy niedziela?
Biafra Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Bardziej niedziela. MKazik też pisał, że weekend mu wstępnie pasuje. To ja Ci wiozę oponę przez pół polski, przez bagna i lasy i nie dodałeś mi ani jednego plusa ?
Minor Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 To możemy się ustawić na niedzielę. Asiu? A ty jak tam, w niedziele jakiś inny wypad planujesz? Czy może po asfaltach chcesz w sobotę sie ze mną przejechać? A może jakoś jeszcze inaczej? Bo też nie wiem czy ty nie chcesz jechać jakoś któregos dnia.
alkor Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja jeśli już to w sobote bo w niedzielę się taplam w błocie. Przy czym jeszcze nie wiem czy w ogóle cokolwiek w ten weekend bo dziś się obudziłam z gorączką-.-'Mogę dac znac jutro późnym wieczorem co z sobotą. Ewentualnie możemy pojechać kiedy indziej. W ciągu tygodnia jakoś? Bo w następny weekend mnie nie ma.
darty24 Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 A na jutro wieczór ktoś ma chęć? Omijam jeszcze wszelkie lasy i bagna a proponuję skoczyć gdzieś w ass-faltową czeluść.
lukaspecrh92 Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 W niedziele szykuje się coś extra na wzniesieniach Będzie kilka osób, więc można pojechać jakąs ciekawą trasę.
Minor Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Tzn? Co masz na myśli dokladnie. Bo tu widzę sa 2 opcje umawiane. Terenowo i mniej terenowo. Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
darty24 Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 Z nieba spadło co miało. O 1930 czekam na Kaloryferze na chętnych i ruszam. Heja. 608780078
alkor Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 Minor, miałam dać znac co z sobota. Nic, podobnie jak z niedzielą. Moja potencjalna grypa ma się doskonale-.-'Jakoś w nadchodzącym tygodniu na jakiś najtrajd reflektujesz?
darty24 Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 http://darty24.bikestats.pl/900040,MR-W-115-Bezdroza-pod-wieczor.html Muszę przeprosić tych co nie chcieli jechać ze mną ass-faltem - dodałem do tego - znane nie skądinąd, jak z mazovsza "sekcje kałuż", połacie błota i paciary. Na jutro proponuję odczekać aby do niedzieli może coś podeschło - przejechać - przejedzie-cie ale lepiej zrobić to z przyjemnością, nie z musu;p. Ponadto jacyś kretyn/i, bo inaczej nie można nazwać kogoś, kto na terenie parku krajobrazowego robi taki syf, rozkopali w poprzek w kilku miejscach drogę wjazdową na punkt widokowy. Wokół tych wykopalisk widać albo ślady urządzenia budowlanego albo samochodów terenowych, których kierowcy taplają się najpewniej w tym po zderzaki. Może ktoś się zajmie tą sprawą bo to raczej świeże jest. To wszystko z mojej strony. Dobranoc już teraz.
13k2 Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Ponadto jacyś kretyn/i, bo inaczej nie można nazwać kogoś, kto na terenie parku krajobrazowego robi taki syf, rozkopali w poprzek w kilku miejscach drogę wjazdową na punkt widokowy. Wokół tych wykopalisk widać albo ślady urządzenia budowlanego albo samochodów terenowych, których kierowcy taplają się najpewniej w tym po zderzaki. Może ktoś się zajmie tą sprawą bo to raczej świeże jest. Rozkopali, z tego co się domyślam, właśnie po to żeby samochody terenowe nie wjeżdżały tam, co dość często miało miejsce. W końcu dobre miejsce do mini off-roadowych tras. Chociaż i tak pewnie będą jeździły inną drogą. Ale w pełni się zgadzam, że rozkopanie dróg mógł wymyślić tylko jakiś kretyn. Zjeżdżając w stronę Dobrej można sobie krzywdę zrobić, jak ktoś nie zauważy wykopki, a tam można się rozpędzić. W drugą stronę pewnie też. Oby tylko jutro była taka pogoda jak dzisiaj
lukaspecrh92 Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Gdyby ktoś reflektował to jest taka opcja. Jutro, czyli niedziela 14.04., godzina 10:30 pod kapliczkami w Łagiewnikach. Wypad w kierunku Wzniesień Łódzkich. Prawdopodobnie trasa będzie się opierać na szlakach zielonym i czarnym. Dopuszczamy sporą dawkę spontanu w wytyczaniu trasy, zwłaszcza że nic konkretnego chyba nie jest zaplanowane. Spodziewane błoto, resztki śniegu i inne atrakcje. Dystans zapewne nie mniejszy niż 70-80 km. Będę ja, 13k2 i jeszcze przynajmniej 2 super fajne osoby. Udział innych osób jest niepotwierdzony. Zapraszamy. (Mój numer kontaktowy w razie W. 792 030 288 Łukasz)
lukaspecrh92 Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Spotkanie przełozone o godzinę do przodu.
lukaspecrh92 Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 No szkoda, nikt z forum nie zawiatał. A zrobiliśmy blisko 90 km po błocie i pagórkach.
alkor Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Przecież mówiłam Wam, że stąd na błoto nie pojedzie wyschnie to się chłopaki ruszą.
Minor Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Asiu zapominasz że ja po błocie jeżdżę i w deszczu kilka godzina nawet... Ale przy temperaturach w okolicy 20 stopni:)
Biafra Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Nasza trasa mimo, że bez błota też była fajna. I z dużą ilością psów za rowerami A ile nam wyszło na liczniku swoją drogą?
alkor Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Minor, nie zapominam;) w końcu nadal jednym z bardziej pamiętanych przeze mnie naszych wypadów jest ten po spływających wodą Łagiewnikach:DNo, ale prawdą jest, że na razie nikt z forum na mokre nie pojedzie. Zresztą... ja w sumie tez nie pojechałam, co prawda z innych powodów niż rodowód no, ale zawsze;)A takie temperatury chyba niedługo będziemy mieli.Wróce z Kalwarii to pewnie zarzucę na powrót Karmy. Może wtedy będziesz znowu chciał ze mną jeździć
Minor Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Ty to się w ogóle niehonorowo zachowałaś. Uciekasz przede mną w jakieś choróbsko:( Tak nie można... Nie wiem, pokaż że masz ja... no że coś tam masz:P@Biafra, ja mam 43km. Ty chyba trochę więcej.A co do psów. To wyszło to tak:Wybiegł jeden (nawet ładny był, spory, podobał mi się, Alkor wie że musiał być duży żeby mi się podobał ), myślę sobie spoko, nie raz nie dwa się zdarzało. Przebiegł za nami jakieś 50m. Poszczekał odpuścił. Myślę sobie "no i po problemie".I nagle słyszę szczekanie. Patrzę przed siebie, a tam z bramy wybiegają prosto na nas 4 psiska. Otoczyły nas:P Poważnie przeszło mi przez myśl, że tego to akurat mogę nie przetrwać Najgorsze było to że one nie biegły obok jak większość psów, tylko się pchały pod koła. Mi się już droga z lewej strony skończyła:P
xtremesystems Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Jedzie ktos jutro na rower? moge sie dostoswac czasowo. ale jezdze tylko po asfalcie
lukaspecrh92 Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Jutro w okolicach 15:00 jest wypad na czarny szlak Wzniesień. Taka lajtowa szybka "setka". Zapraszam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.