Witboj Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Koło 12.30 wybieram się do Lasu do Gałkówka, bo jak wiadomo w Łodzi smog. Wycieczkę chcę powtórzyć w sobotę lub niedzielę (godz. do ustalenia - ale za dnia). Są jacyś chętni? W weekend mogą być też Łagiewniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Jak Łagiewniki to jeszcze jeszcze. Jakaś konkretna trasa, wyścig czy na luzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Temat jest też na bikelodz i wychodzi, że Gałkówek jednak, na razie ok. 4 chętnych. Rekreacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 To ja dziękuję. Skoczę sobie w weekend na Lubliniek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Tak czy inaczej roztopy i w lesie bagno. MTB odpuszczamy w tym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Teraz taki okres pewnie będzie. Ale okazji do wypadów pewnie też nie braknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jest pomysł na wspólną wycieczkę: http://bikelodz.pl/viewtopic.php?f=22&p=2398#p2398 Zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 11 Marca 2017 Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Dzisaj -sobota. Arturówek parking, ok. 12.00-12.30, będę ja i przemoo, jak są jacyś chętni to czekamy. 792442597. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 11 Marca 2017 Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Widzę oferta last minute Wpadł ktoś oprócz Was ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 11 Marca 2017 Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Byliśmy we dwójkę - 2,5h sobie pośmigaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 11 Marca 2017 Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 No i super. Ogółem widać w Łodzi wielki bum na rowery, niestety są też tego wady jak to miejsce w przypadku miejskich i ich "niedzielnych kierowców". A najgorsze przed nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lid Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chyba najlepsze przed nami- w końcu powoli nadchodzi wiosna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Piątek 17 marca a potem niedziela 19 marca - taki jest plan ;-) Godz. ok 11-stej. Lokalizacja do ustalenia - wstępnie Las Gałkowski, Las Łagiewnicki lub trasa W-Z z odwiedzinami Piotrkowskiej i Manufaktury - w zależności od tego kto i czy będzie chętny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Widzę że plan WZ odgapiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 A co to znaczy "odgapiony"? Dzisiaj śmigamy z Lutosławem po lesie gałkowskim od 10.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Kiedyś mówiłem o pokonaniu WZ, a teraz Ty też masz to w planach. Jak tam dziś wypad zleciał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Dzisiaj odpuszczam przez pogodę. Poprzednio Lutosław pokazał mi bardzo fajny fragment lasu Gałkowskiego - tzn. nie wiedziałem, że tam takie fajne górki. Pamiętam o twoim pomyśle z trasą WZ ale ja ciągle jeżdżę trasą W-Z , bo przy niej mieszkam, tylko nie do końca -od Widzewa skręcam na Piotrkowską i potem Manufaktura - dokładnie jak napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutoslaw Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Niestety pogoda jak to w marcu a trenować trzeba. Dziś była rzeźnia na roweruch stacjonarnych. Pot się lał strumieniami. Pierwszy raz byłem w Fit Fabric w Andrespolu ( super opcja w razie kiepskich warunków pogodowych). Pot lał się strumieniami. Co do terenu w naszych okolicach to jest całkiem nieźle (wiadomo góry to to nie są). Pamiętam maraton w Łagiewnikach + wzniesienia, przyjezdni myśleli że u nas płasko jak na patelni a tu szok i rower często trzeba było pchać. Jeszcze za Brzezinami są konkret górki krótkie ale pod ostrym kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Hej. Jak chcecie przejechać fajną i dość wymagającą trasę w Łagiewnikach i po Wzniesieniach polecam Wam wybrać się na trasę nieoficjalnego rajdu Cyklomaniaka. Jedno kółko to jest ok. 19-20 km ale warto. Jeżeli nie znacie to dajcie znać. Mam ślad, ale też znam i jeździłem tam wielokrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Marca 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Hej, potwierdzam to co wyżej. Nie trzeba się zbytnio oddalać od Łodzi, żeby zrobić bardzo przyzwoity trening. Segment na stravie: https://www.strava.com/segments/10412059 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Korzystałem dokładnie z tego śladu ze Stravy. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 W luźniejszy weekend muszę się przejechać. Trasa wygląda ciekawie Tapatalk...pszemoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 No to tym bardziej trzeba to forum ożywić Minęło 5 miesięcy a życia na bikelodz jak nie było, tak dalej nie widać. Coś mi się widzi że nikt nie ma chęci to rozkręcać. Ale mniejsza o to, gdzie aktualnie jeździcie ? Ktoś "odkrył" jakiś nowy teren w mieście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Ja przez ostatni miesiąc to byłem wyłączony przez chorobę. Przedwczoraj po miesiącu przejechałem się pierwszy - na tradycyjnej trasie Andrzejów - Piotrkowska- Manufaktura - Andrzejów. Kondycja siadła :-( A co do życia forum - jakie miasto takie forum. Przepraszam ale na największym polskim forum łódzki dział to też porażka. Także raczej to nie fora są temu stanowi winne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Grunt że wracasz do "żywych". Ten dział nigdy nie cieszył się mega popularnością. Czasem ktoś coś skrobnie i na tym koniec. Forum osobne, tutaj Łódzkie, ma potencjał tylko nikt nie kiwnie palcem aby to ruszyć. Zauważ że w Łodzi są grupy rowerowe np. RS-y, gdzie jeden z przedstawicieli był aktywny na forum dawno temu, po czym po jakimś czasie sobie odpuścił. Przedstawiciele innych grup też są tam zarejestrowani, ale jak nikt nie chce tego rozpędzać to forum powoli zamierało i kolejni się wysypywali. Początkowi użytkownicy, gdy forum powstało, udzielali się dość często a teraz są dosłownie w stanie wegetacji. Czemu ? Bo nic się nie dzieje. Może w Łodzi szału nie ma z rowerami, ale na pewno nie jest cisza w temacie rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.