Dziubek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Zobacz kolego kalendarz. Mamy styczeń, ustawek będzie jeszcze pełno. Jak będą wypalać to bokiem jeszcze Ci wyjdziemy (my i rower ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lid Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Cześć, a ja szukam kompana/kompanki na wspólne wyjazdy na rajdy na orientację w tym roku. W planach są wszystkie rajdy z Pucharu Bike Orient. Na razie mam za sobą 2 takie przejazdy (trasy Mega 50-60km) i muszę przyznać, że połknęłam bakcyla i jest spora frajda + walory krajoznawcze . Nalbliższy termin 21-22.04.2017 to albo Harpagan (Cewice) albo BikeOrient (Lasy Wieruszowskie) - rajd preferowany . Dysponuję autem, gdzie 2 rowery spokojnie wejdą do środka. Tu trochę praktycznych informacji: http://www.bikeorient.pl/regulamin Chętnych zapraszam do kontaktu na priv. Orientacja w terenie + obsługa kompasu mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Wow! Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. W Harcerstwie brałem udział ale w biegach na orientację i to było tak 30 late temu Nawet gdzieś jakieś kompasy mam, tylko odkąd GPS wszedł w użycie, nawet nie wiem, gdzie leżą ;-) Pamiętam jeszcze jak zorientować mapę i co to takiego azymut, po co muszka i szczerbinka w kompasie i dlaczego kompas ma lusterko ;-) Może kiedyś zorganizujesz coś na mała skalę pod Łodzią, żeby zapoznać ludzi z dyscypliną ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lid Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jak były harcerz -to idealny kompan Nie podejmuję się takiej organizacji, co by chłopakom z Bike Orientu nie robić konkurencji, a poza tym po kilku razach nie mam zamiaru nazywać się znawcą tematu. Lasy wieruszowskie to zaledwie 1,20 h drogi od Łodzi, więc wyjazd nawet bez noclegu wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Bez przesady że jakaś ustawka, na wzór tych z Bike Orientu, to już konkurencja. Ale jak coś się dogadacie to napiszcie na forum publicznym, może coś z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Lasy wieruszowskie to zaledwie 1,20 h drogi od Łodzi, więc wyjazd nawet bez noclegu wchodzi w grę. No to faktycznie niedaleko. No ale jak nigdy się nie brało udziału to trzeb jakoś się zorientować, o co biega ... Nie wiem jak to jest w takich dyscyplinach ale np. jak robimy zawody w strzelaniu to każdy nieodpłatnie może przyjść i obejrzeć, a nawet popróbować. Wymagana jest tylko rejestracja. A tu - jak się zapoznać z dyscypliną? Jakieś opisy w internecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 http://www.aleszprycha.pl/bike-orient-to-brzmi-ciekawie/ https://projektewa.blogspot.com/2016/04/rajd-bike-orient-2016-wpis-oraz-relacja.html Film https://www.youtube.com/watch?v=XFtY-dLtd6c (tego od diabła na YT ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miok Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Cześć, po długiej przerwie i przeprowadzce do Łodzi wracam do jazdy. Z chęcią pojeżdżę w terenie do 1h, o ile temperatura nie będzie poniżej zera. Po godzinie 17/18 do północy max;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 http://www.aleszprycha.pl/bike-orient-to-brzmi-ciekawie/ Dzięki. Jutro o 11 jadę na Pietrynę, trzeba uczcić wolną sobotę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Jedziesz na rowerze by "zwiedzić" Piotrkowską ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Mam taką trasę Andrzejów - Piotrkowska- Andrzejów ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 No chyba że tak. To około 30 km walniesz jutro. Od Janowa ddr-ka i prosta trasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Cześć, a ja szukam kompana/kompanki na wspólne wyjazdy na rajdy na orientację w tym roku. W planach są wszystkie rajdy z Pucharu Bike Orient. Na razie mam za sobą 2 takie przejazdy (trasy Mega 50-60km) i muszę przyznać, że połknęłam bakcyla i jest spora frajda + walory krajoznawcze . Nalbliższy termin 21-22.04.2017 to albo Harpagan (Cewice) albo BikeOrient (Lasy Wieruszowskie) - rajd preferowany . Dysponuję autem, gdzie 2 rowery spokojnie wejdą do środka. Tu trochę praktycznych informacji: http://www.bikeorient.pl/regulamin Chętnych zapraszam do kontaktu na priv. Orientacja w terenie + obsługa kompasu mile widziana Siema :-) Jeżeli masz konto na fb to popytaj w Rowerowych Sobotach. Z tego co wiem na pewno ktoś będzie brał udział w Bike Oriencie. Ja też będę brał udział, tylko nie zdążę dojść do formy do pierwszej edycji, którą odpuszczę. Ps. Będę tu częściej zaglądać bo widzę, że coś tu ożyło :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 No chyba że tak. To około 30 km walniesz jutro. Od Janowa ddr-ka i prosta trasa Dokładnie 32400m ;-) Najpierw objazd przez Olechowską pod autostradą a potem DDR-ka. Bezpieczna trasa. P/S. Dzisaj "dziewicza" trasa mojej nowej sztycy ze skokiem 150mm, na skrzyżowaniach pełen komforcik będzie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam "nowego" kolegę No to prawie trafiłem w wynik. Ja jutro jakąś trasę muszę zrobić, mrozik trzyma i teraz po lesie najfajniej się jeździ. Z innej bajki, ktoś chętny może aby trasę W-Z (Kaliski -> Olechów -> Powrót na Retkinię (krańcówka) -> Kaliski) pokonać latem na rowerze ? Na luzie, bez pośpiechu i wyścigu oczywiście. Ciągle śmigamy DDR-ką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Pisząc o Olechowie masz na myśli DDR wzdłuż Ofiar terroryzmu i potem Józefiaka? Bo możemy na przyszły weekend się tak umówić, że spotkamy się na rogu Zakładowej i Józefiaka, np. o 11 i "odprowadzę Cię z powrotem do Kaliskiego. Ze względu na miejsce startu w obie strony się nie da razem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Janów, nie Olechów. Godzina na myślenie nie była Ale miejsca spotkań, trasa, itp. są do dogadania. Ja planuję W-Z po całości w obie strony machnąć. Średnia 10-20 km/h bez wyścigów więc myślę że wiele osób dało by radę. W okolicy DELLa mamy lasek więc można odpocząć parę minut, na Retkini to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Czyli rozumiem, że rozmawiamy o trasie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Trasa_W-Z_w_%C5%81odzi#/media/File:Trasa_w_z_w_Lodzi.png No to plan ambitny :-) Tyko ja bym startował z Rokicińskiej / Józefiaka a Ty pewni z Retkini? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Dokładnie. Ja z Kaliskiego, dla mnie najlepszy punkt do startu. Później na Janów, ewentualna pauza, wracam na Retkinię, opcjonalna pauza, i na Kaliski do miejscu startu. Później do domu (bądź gdzieś indziej w trasę). W obie strony to około 40 km, tak więc jakiejś tragedii nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 No to albo spotykamy się na Kaliskim i jedziemy razem na Janów albo spotykamy się na Janowie i jedziemy na Kaliski. Tak czy inaczej w jedną stronę razem, w drugą indywidualnie, chyba, że inni do nas dołączą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Do cieplejszej pogody jeszcze czas, może jakaś większa grupa się zbierze i wszyscy z jednego miejsca wystartujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutoslaw Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Kolega Witboj z Andrzejowa ? Jak tak to na bank się któregoś dnia ustawimy. Czekam jak się trochę ociepli ale czasem w weekend na delikatne trasy się wybieram (Wiączyń Las, Gałków, Rokiciny, jak będzie cieplej to śmigam na Wzniesienia Łódzkie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Z Andrzejowa, także pośmigamy. Las Gałków oczywiście odwiedzam - nawet dzisiaj byłem. Za Strykowem teście mają działkę, to się właśnie przez Wzniesienia Łódzkie jeździ. Wiączyń też w tym roku odwiedziłem ;-) Szukałem rezerwatu buków ale chyba ostatecznie poległem. Tzn. buki były ale żadnego oznaczenia, że to ten rezerwat :-) P.S. Na łódzkim forum bikelodz.pl własnie kalendarz wydarzeń "ustawek" zaczyna działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lid Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Siema :-) Jeżeli masz konto na fb to popytaj w Rowerowych Sobotach. Z tego co wiem na pewno ktoś będzie brał udział w Bike Oriencie. Ja też będę brał udział, tylko nie zdążę dojść do formy do pierwszej edycji, którą odpuszczę. Ps. Będę tu częściej zaglądać bo widzę, że coś tu ożyło :-) Pozdrawiam Ok, dzięki za info. Ja nawet bez super formy się przejadę - w końcu to nie są maratony MTB, tylko właśnie na orientację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Byłem na ostatnim ubiegłorocznym oriencie w Głownie. Byliśmy grupą z RS-ów. Było ciekawie jak zawsze. Dojazd pociągiem, powrót na kołach. Ciekawym rajdem na orientacje jest też K.R.O.W.A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.