Dasal Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witajcie Jestem nowy na forum, no i w ogóle nowy w świecie rowerów MTB. Znalazłem ostatnio ogromną frajdę w jeździe po lesie i w trudniejszym terenie (wzniesienia, pagórki, kamienie itp.). Asfaltowi mówię NIE. Jeżdżę aktualnie po lesie łagiewnickim, oraz po Parku K. Wzniesień Łódzkich. Mogę jeździć wieczorami (19-21) oraz w niedziele rankiem. Czy ktoś chętny na przygarnięcie nowicjusza na wspólną przejażdżkę? Chętnie doświadczę swoich słabości na leśnych ścieżkach i wzniesieniach z bardziej doświadczonymi bicyklistami. Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barton04 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Cześć Dasal, Można by się ustawić na jakieś wspólne śmignięcie po Łagiewnikach, ewentualnie po Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich. Ale o szczegółach chyba najlepiej pogadać na priv. Ps. Trudno mi powiedzieć czy jestem bardziej doświadczonym rowerzystą, w każdym razie kilka tysięcy kilometrów już wyjeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skejter Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Hej hej, temat wciąż żywy ? Jacyś chętni na jazdę w przeciągu 2 tyg są ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Żywy, ale coraz trudniej się tutaj umówić, dużo łatwiej na fb w rowerowych sobotach Jeżeli ktoś chce się podłączyć to: Jutro jadę szosą na szosie do Piotrkowa Trybunalskiego odebrać książkę. A następnie z Piotrkowa do Przygłowa i dalej w stronę Zalewu Sulejowskiego. Asfaltami im bliżej zalewu tym lepiej. Tak chce dojechać do Smardzewic, na tamie cyknąć fotkę i zawrócić w stronę Łodzi. Wyjeżdżam około 10 z Łodzi z Widzewa. Powrót maksymalnie około 15.00 w Łodzi - później idę na ślub i wesele. ...I tak pewnie będę jechać sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samodzielna Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Hej hej, temat wciąż żywy ? Jacyś chętni na jazdę w przeciągu 2 tyg są ? Hej. Jeśli chodzi o jazdę do 50 km po Łodzi lub jej okolicach i nie po bardzo trudnym terenie to jestem chętna Mam wąskie koła,nowy rower,który chcę testować,bo mam na sprawdzanie 2 lata gwarancji Rower crossowy ,koła 1,6 ,bieżnik niby uniwersalny(po lesie Łagiewnickim sprawdzałam,gorzej idzie po piachu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudlo02 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Siema, organizuje ktokolwiek, cokolwiek w łodzi jeszcze, czy już się temat znudził? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 28 Października 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Organizuje, tylko musisz mieć facebook'a... Wpisz: Rowerowe soboty lub Wycieczki rowerowe w okolicach Łodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lunatic Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Dzis bylem objechac Lublinek. Troche sie tam zmienilo ale jest ok na czesci trasy jest niestety duzo piasku. Jesli sa chetni to skladam propozycje w sobote rano - do ustalenia 9-11 start. Odpiszcie jesli pasuje. Czwartek wieczor(mecz z PL-DE, odpada) piatek wieczor(tez ludzie maja inne plany zazwyczaj, odpada) Ja się piszę ale ok. południa w sobotę, wcześniej nie dam rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Lunatic zapodaj konkretna godzine ktora ci odpowiada. 12:30 ? Trase oznaczylem tutaj: https://zapodaj.net/a88be0383a203.jpg.html>trasa-lublinek.jpg miejsce spotkania to parking Netto na rogu Maratonskiej i Popieluszki : https://goo.gl/maps/KgW2ZHVjzUp zielone kropki to trasa mniej wiecej a czerwone to trasa camel trophy, wjedziemy jesli nie bedzie blota bo jest doslownie nad samym Nerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lunatic Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Ok. 12:30 pod Netto. Cya Taptok @ G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Ktoś śmiga po Lublinku / Łagiewnikach / Zdrowiu czy okolicach Żubardzia / Teofilka rekreacyjnie bez spięcia ? 15-20 średnia na asfalcie, ale przy aktualny warunkach pewnie lekko mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 No ja akurat od drugiej strony Łodzi mieszkam ale zdaje się pszemoo z tamtych okolic. Może zapytaj na bikelodz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Bikelodz to forum które wegetuje, nic tam się nie dzieje. Pomijam ogółem grupy takie jak RSy itp. ale dzięki za odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 No to tym bardziej trzeba to forum ożywić, chyba że znasz lepsze łódzkie forum to daj znać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Ktoś śmiga po Lublinku / Łagiewnikach / Zdrowiu czy okolicach Żubardzia / Teofilka rekreacyjnie bez spięcia ? 15-20 średnia na asfalcie, ale przy aktualny warunkach pewnie lekko mniej.Jak tylko mam czas i siły to po Łagiewnikach trochę "śmigam", głównie w weekendy ale staram się unikać asfaltu. Tapatalk...pszemoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
folia_aluminiowa Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Hej! Szukam kogoś/kilku ktosiów, którzy chętnie wyjdą czasem na rower o tej porze roku. Żaden ze mnie chachar rowerowy - tym bardziej, że miałam kilkumiesięczną przerwę. Nie biję rekordów prędkości, nie zakładam też, że na pierwszej wycieczce zrobię zawrotną ilość kilometrów. Mogę jeździć wieczorami - byleby nie był to dziki las albo w godzinach "po pracowych"... (jeśli ktoś cierpi na nadmiar czasu w tym momencie, to tez zapraszam...). W razie pytań zapraszam na prv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 No ja właśnie dojechałem do Jurgowa, więc na tydzień rower zamieniam na narty. Z jakiej dzielnicy jesteś? Bo ja szukam Widzewiaków ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
folia_aluminiowa Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Aktualnie - srodmiescie ale lada chwila czeka mnie przeprowadzka na Julianow. Z tego punktu w którym mieszkam teraz wszędzie mi blisko - mogę jechać do Łagiewnik, mogę w stronę Lublinka albo w stronę Olechowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 No ja akurat śmigam w odwrotną stronę jak się decyduję na jazdę po mieście - z Widzewa na Pietrynę i powrót. Mam trochę ponad 32 km w obie strony. Jadę ścieżką wzdłuż Rokicińskiej / Piłsudskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
folia_aluminiowa Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 moje zwykłe krótkie trasy to Grotniki, Olechów - kolejowe trasy, Justynów i okolice Justynowa, okolice Lublinka... nie jeżdżę jednak zwykle o tej porze roku, dlatego może być różnie z przebiegami. Zeszły rok zaczęłam fajnie - wyprawa rowerowa na Islandię i przebiegi po 70/100 km dziennie, niestety w kolejnych miesiącach rower poszedł w odstawkę więc teraz słaby ze mnie zawodnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Olechów, Justynów to też moje niedalekie okolice. Ale jak za miasto to raczej do lasu jadę - np. na Zielona Górę. Generalnie nie lubię asfaltu na zasadzie dzielenia drogi z samochodami. Albo ścieżka rowerowa albo dzika dróżka ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Jutro popołudniu ktoś chętny ? Ustawka dowolna w centrum (manu) bądź lublinek (CH Atut). Na luzie, bez wyścigów, z dostosowaniem szybkości do najwolniejszej osoby. EDIT : Ewentualnie inne terminy. Najlepiej popołudniu. Jeśli chodzi o ciemność to bez obaw, oświecę drogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Ja rozważam jutro krótki wypad do Łagiewnik, ale wszystko zależy od pogody. Nie przepadam za jazdą w deszczu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
folia_aluminiowa Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Ja chętnie dołączę do którejś z wycieczek - niestety na rower moge jechać dopiero po 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Teraz się ustawiają, ja ja w górach jestem ;-) Za to u mnie piękne słońce i zero deszczu. W sumie też bym do Łagiewnik kiedyś wyskoczył, bo nie byłem na rowerze jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.