Dudi353 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Nadeszła pora na moje parę minut Czy ktoś byłby chętny jutro na spokojną wycieczkę po okolicznych lasach i bezdrożach (średnia ok.20km, okolice Pabianic, Ldzania, Hermanowa). Celem będzie poznanie nowych i odświeżenie starych ścieżek rowerowych i napawanie się zielenią oraz świeżym powietrzem. Zbiórka w niedzielę 12.01.2014, o godz 11:00 w Pabianicach, przy dużym rynku, róg moniuszki i grabowej. Wypatrujcie białej meridy Do zobaczenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmuraa Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Będzie ktoś zainteresowany wypadem w Góry Świętokrzyskie na koniec miesiąca? Cześć, ja mogę jechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owurac Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Asia, napisz coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Z racji braku ludzi(wszyscy mówili żeby rzucić jakiś a oni się zastanowią) do debatowania nad terminem padło na 17-19.01(o ile nagle pogoda nie strzeli jakiegoś totalnego focha i zaleje Święte deszczem- wtedy migracja wyjazdu na kolejny weekend.). Wyjeżdżamy w piątek tak żeby na miejscu być o godzinie która pozwoli ogarnąć tripa, powrót w niedziele po tripie. Czyli trzy dni śmigania szlakami pieszymi.Znaczy "śmigania" nie traktujmy dosłownie. Nie będziemy bić żadnych rekordów żeby nie było wątpliwości. Przy czym biorąc pod uwagę temperaturę to posiadywania na szlaku za dużo nie będzie... generalnie górskie tripy w formule: na totalnym luzie.Przy czym jeden kumpel krosiarz chyba myśli czyby nie jechać i zakładam, że on w razie czego byłby chętny do stworzenia grupy bardziej napinającej:)Ot, chyba tyle. Z noclegiem mamy takie podejście, że biorąc pod uwagę termin itd. to będziemy załatwiać tuż przed, jak prognozy będą w miarę wiarygodne(ostatnio załatwiłam bardzo przyjemny nocleg w Wilkowicach dwie godziny przed:P). Ma być w miarę tanio i gdzie trzymać rowery(no, a jakby było jeszcze gdzie je myć to już w ogóle szaleństwo;))- tyle w temacie oczekiwanego standardu.Jakby co to Święte są położone tak blisko, ze możemy się tez ustawić tak, że jak komuś nie pasuje piątek to na wspólna jednodniówkę albo na ścisły weekend.Co do transportu- jedziemy autem, jakieś bagaże mogę komuś zabrać. Może mogłabym wziąć inny samochód gdzie wejdzie mi jeszcze jeden osoborower ale nie gwarantuję w tym momencie. No, wiedziałam że zapomnę... okolice Chęcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Nadeszła pora na moje parę minut Czy ktoś byłby chętny jutro na spokojną wycieczkę po okolicznych lasach i bezdrożach (średnia ok.20km, okolice Pabianic, Ldzania, Hermanowa). Celem będzie poznanie nowych i odświeżenie starych ścieżek rowerowych i napawanie się zielenią oraz świeżym powietrzem. Zbiórka w niedzielę 12.01.2014, o godz 11:00 w Pabianicach, przy dużym rynku, róg moniuszki i grabowej. Wypatrujcie białej meridy Do zobaczenia! Że wcześniej tu nie zajrzałem :/ Z drugiej strony pogoda dzisiaj była średnia. Następnym razem może się spotkamy. Często jeżdżę w okolice Ldzania, Ślądkowic, Drzewocin, Mogilna. Możemy spotkać się gdzieś w połowie drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 bardzo chętnie Może za tydzień coś wymyślimy Dzisiaj jeździłem sam po lesie hermanowskim, mimo wiatru i deszczu było dość ciepło. niestety w lesie stoją ogromne kałuże i trzeba było jeździć slalomem, nadomiar złego zabiłem kasetę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beerman Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Z racji braku ludzi(wszyscy mówili żeby rzucić jakiś a oni się zastanowią) do debatowania nad terminem padło na 17-19.01(o ile nagle pogoda nie strzeli jakiegoś totalnego focha i zaleje Święte deszczem- wtedy migracja wyjazdu na kolejny weekend.). Wyjeżdżamy w piątek tak żeby na miejscu być o godzinie która pozwoli ogarnąć tripa, powrót w niedziele po tripie. Czyli trzy dni śmigania szlakami pieszymi. Znaczy "śmigania" nie traktujmy dosłownie. Nie będziemy bić żadnych rekordów żeby nie było wątpliwości. Przy czym biorąc pod uwagę temperaturę to posiadywania na szlaku za dużo nie będzie... generalnie górskie tripy w formule: na totalnym luzie. Przy czym jeden kumpel krosiarz chyba myśli czyby nie jechać i zakładam, że on w razie czego byłby chętny do stworzenia grupy bardziej napinającej:) Ot, chyba tyle. Z noclegiem mamy takie podejście, że biorąc pod uwagę termin itd. to będziemy załatwiać tuż przed, jak prognozy będą w miarę wiarygodne(ostatnio załatwiłam bardzo przyjemny nocleg w Wilkowicach dwie godziny przed:P). Ma być w miarę tanio i gdzie trzymać rowery(no, a jakby było jeszcze gdzie je myć to już w ogóle szaleństwo;))- tyle w temacie oczekiwanego standardu. Jakby co to Święte są położone tak blisko, ze możemy się tez ustawić tak, że jak komuś nie pasuje piątek to na wspólna jednodniówkę albo na ścisły weekend. Co do transportu- jedziemy autem, jakieś bagaże mogę komuś zabrać. Może mogłabym wziąć inny samochód gdzie wejdzie mi jeszcze jeden osoborower ale nie gwarantuję w tym momencie. No, wiedziałam że zapomnę... okolice Chęcin. Witam, wyprawa doszła do skutku? przy okazji sam deklaruję chęci na takie weekendowe wyjazdy na terenie kraju z tym że wolne mam max co drugi weekend i tylko weekend czyli wyjazd najszybciej w piątek późno wieczorem i powrót w niedziele wieczorem. Pora roku nie gra roli Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Hej, Doszła, doszła. Ta i dwie kolejne(w Święte i Jura) Jak będę/będziemy gdzieś śmigać to moge oglaszać. Żaden problem. Jakby co to pod koniec marca się wypad na zlot ekipy z ET szykuje. Chyba znów Jura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kromkahleba Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Czy jedzie jutro (niedziela 16-02) ktoś lub jakaś grupa z lodzi lub okolic w las? byłem ostatnio na kasztanach ale 2 raz z rzędu trening MTB po szosie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Na pewno chcesz teraz w las jechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 No, przecież teraz własnie jest mega;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kromkahleba Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Dziś w Łagiewnikach byłem tragedii nie ma. Ale cóż jeśli nie ma chętnych pozostaje katować szose:) Gdyby jednak ktoś miał ochote wpakować się w las ja jestem zawsze chętyny (o ile nie siedze w robocie;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 ja 5 minut w lesie i urwałem hak przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kromkahleba Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Tego nie przewidzisz;/ Ale mnie też zdarzyło się w listopadzie pogiąć hak wraz z wózkiem także nie jesteś sam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Zdarza się, taki tydzień haha. W środę sobie jedynkę na siłce wybiłem, wczoraj hak... Dobrze że wózek cały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebax500 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam, jest ktoś chętny na wycieczki z rejonu Łódź-wschód? Dokładniej okolice andrespola i trasy w kierunku-> brzeziny, koluszki, kurowice około 30-50km, 2-3 razy w tygodniu, avg 22-24km/h, głównie mało uczęszczane drogi asfaltowe, lub utwardzone drogi leśne odp przez prywatna wiadomosc na forum, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Napiszę tak pro forma, w sobotę nad zalew sulejowski, 130 km, tylko szosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 a jest ktos bez formy, co chcialby sie pobujac szose do 40-50 km?sobota lub niedziela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Jak Minor potwierdzi, że moze w niedziele to dawaj z nami. Ale nie szosa- teoretycznie czarny. Czyli, po namyśle, to w sumie szosa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebax500 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 podbijam temat łódź-wschód, start z okolic Andrespola kilka razy w tygodniu 30-40km, avg okolo 20 moze troche szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owurac Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Sebax500, czy jeździsz w tą sobotę? A może jeszcze jacyś chętni na umiarkowany offroad? Ja szykuję się tymczasem na sobotę, raczej właśnie na wshód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebax500 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 weekend szkolny więc odpada w tygodniu staram się z 2-3 dni w godz podwieczornych, ok. 18 zwykle startuje. Jak na razie przy lampce, w sezonie wiosennym już będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owurac Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Godziny przedwieczorne i przy lampce to jest to Dogadamy się w tygodniu. @alkor, daj jakiś sygnał jak będziesz wiedziała czy jest niedzielna jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 No, Minor napisał, że do wieczora jutro da znać czy robimy do tego czarnego podejscie. Więc do tego czasu określę.W sobotę jakby ktoś był zainteresowany katujemy "ścianki" na Smardzewie. Ale to żadna jazda. Tyle co dojazd i powrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 katujemy "ścianki" na Smardzewie Odbudowali tam te northshory które były? Jest coś nowego? Z mojej pamięci zeszłorocznej to tam wszystko zostało zrównane z ziemią i tyle. Poczekajcie aż się obronie, to zrobimy wtedy jakąś setkę, a najlepiej dwie setki za jednym zamachem. Niestety pamiętne zdjęcie xanagaza z licznikiem 100 km i orzechówką 100 ml zniknęło w czeluściach internetu i został już tylko sam wpis bez zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.