Skocz do zawartości

[Film] - no hand wheelie

de8bolek

Rekomendowane odpowiedzi

Wheelie to jazda na tylnej gumie pedałując. Rownowagę utrzymujesz dzieki momentowi żyroskopowemu ( :) ), przyspieszając i spowalniając. Można jechać na siedząco lub stojąco.

Manual to jazda na tylniej gumie (chyba ze nose-manual - wtedy przedniej) ale nie pedałując. Cały numer jest tylko w balansie (oraz na początku w wyczuciu hamulca).

PS.1:No to Baju ustalone. :) leje jak z cebra - ale jak słonko będzie to sie migiem zrobi zielono :).

PS.2:Właśnie dla takich tematów moim zdaniem warto założyć malutki dział dot. nauki jazdy :P )

pozdrówko

1. wyglada jak na motocyklach bo ja wlasnie wzoruje sie na stuncie motocyklowym

2. 50m nie umiem ale 18m robie

3. jesli chcecie sie tego nauczyc mozecie przeczytac szkolke trickow ktora bedzie wkrotce na mojej stronie

zapraszam www.bbextreme.xt.pl

czekam na nastepne komentarze

pozdro

Wiecie jaki jest bajer w tym? że to sie robi na krótką metę 10 metrów i koniec ponieważ cała sterownosc opiera sie na kierownicy :) osobiście to testowałem i jakoś nie specjalnie wychodzi :) widziałem kiedyś balet rosyjski na rowerach to kolesie mieli skręcone stery i jeździli na ostrym kole :P to dopiero był widok do tyłu bez trzymania kiery na jednym kole :P

To ze na krotka mete to sie nie zgodze bo mi sie udalo 18m

nie czaje o co chodzi ci z to sterownoscia

na scigach udaje sie po kilkanascie metrow a kiere wystarczy dobrze skrecic i idzie i kiere wystarczy utrzymac na punkcie balansu i jedzie nie ma w tym glebszego bajeru tylko dobre wyczucie rownowagi

Ale nie wiem czy wiecie ścigacze na których to robią są do tego specjalnie przystosowane. Tam kierownica jest tak przyczepiona że w ogóle ciężko ją ruszyć:) Tak jak mówi bikerman skręcone stery i wio...Pozdrawiam i czekam na szkółkę:) I tak pewnie nie wiele mi da bo wszystko opiera się na ćwiczeniu:)

a właśnie....a niech ktoś pokaże filmik z no hand manualem:)

a właśnie....a niech ktoś pokaże filmik z no hand manualem:)

a czy pod no-hand manual łapię sie manual bez trzymanki w wykonaniu flatlandowców? (faltlanderów - nie wiem jak jest poprawnie).

PS: przyłączcie sie do prośby o założenie jakiegoś działu dot. kolarstwa grawitacyjnego :angry2: (link jest w moim sigu)

Ja to tylko wheelie na motocykielku umiem(o wiele łatwiej ale zawsze coś...)

Kiedyś się ogarnę i trochę potrenuję na rowerku

heh ja wychodze z zalożenia ze na rowerze trudniej... Jak obcykam na rowerze i kupie porządny motocykl (zeby miał ze 60 koników) wtedy bede próbować - na mojej Eci 250 to raczej trudne zadanie...

pozdrówko

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Wiecie jaki jest bajer w tym? że to sie robi na krótką metę 10 metrów i koniec ponieważ cała sterownosc opiera sie na kierownicy B) osobiście to testowałem i jakoś nie specjalnie wychodzi :D widziałem kiedyś balet rosyjski na rowerach to kolesie mieli skręcone stery i jeździli na ostrym kole :P to dopiero był widok do tyłu bez trzymania kiery na jednym kole :P

to jest twoim zdaniem jazda na krotka mete ??

bo mi sie nie wydaje... macie jakis pomysl co zrobic zeby tylne kolo mi hamowalo jak bede chcial zakrecic pedalami do tylu ?? jakbym tylko zrobil cos takiego w bajku to moge latac bez trzymanki dopoki mi sie nie skonczy droga...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...