de8bolek Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Macie tu drugi film BBextreme i nie gadac że to niemożliwe bo wam nie uwierze czekam na komentarze http://file4u.pl/plik-1031267086-no+hand+wheelie.wmv.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubek Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 wow :!!: niezły koleś, troche jak stunt w superbikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luq_three Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Nie no wheeliasza to umiem, ale coś takiego...... ekhm....... dobre dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 heh fajowy bajer Zastanawiałem sie czy to mozliwe i juz watpliwosci zostaly rozwiane Ja jednak poki co bede szlifować zwykle wheeli i manuala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 o skubany...ale co tam 50 metrów nie przejedzie:) ja nawet wheeliem nie przejadę Ale nic to spotkamy się z Maćkiem i naumiemy się W wawie pogoda nierowerowa:( To idę w siatkę pograć Miłego wieczorka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Niezly.... Czym sie rozni wheelie od manuala??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Wheelie to jazda na tylnej gumie pedałując. Rownowagę utrzymujesz dzieki momentowi żyroskopowemu ( ), przyspieszając i spowalniając. Można jechać na siedząco lub stojąco. Manual to jazda na tylniej gumie (chyba ze nose-manual - wtedy przedniej) ale nie pedałując. Cały numer jest tylko w balansie (oraz na początku w wyczuciu hamulca). PS.1:No to Baju ustalone. leje jak z cebra - ale jak słonko będzie to sie migiem zrobi zielono . PS.2:Właśnie dla takich tematów moim zdaniem warto założyć malutki dział dot. nauki jazdy ) pozdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de8bolek Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 1. wyglada jak na motocyklach bo ja wlasnie wzoruje sie na stuncie motocyklowym 2. 50m nie umiem ale 18m robie 3. jesli chcecie sie tego nauczyc mozecie przeczytac szkolke trickow ktora bedzie wkrotce na mojej stronie zapraszam www.bbextreme.xt.pl czekam na nastepne komentarze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Wiecie jaki jest bajer w tym? że to sie robi na krótką metę 10 metrów i koniec ponieważ cała sterownosc opiera sie na kierownicy osobiście to testowałem i jakoś nie specjalnie wychodzi widziałem kiedyś balet rosyjski na rowerach to kolesie mieli skręcone stery i jeździli na ostrym kole to dopiero był widok do tyłu bez trzymania kiery na jednym kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de8bolek Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 To ze na krotka mete to sie nie zgodze bo mi sie udalo 18m nie czaje o co chodzi ci z to sterownoscia na scigach udaje sie po kilkanascie metrow a kiere wystarczy dobrze skrecic i idzie i kiere wystarczy utrzymac na punkcie balansu i jedzie nie ma w tym glebszego bajeru tylko dobre wyczucie rownowagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ale nie wiem czy wiecie ścigacze na których to robią są do tego specjalnie przystosowane. Tam kierownica jest tak przyczepiona że w ogóle ciężko ją ruszyć Tak jak mówi bikerman skręcone stery i wio...Pozdrawiam i czekam na szkółkę I tak pewnie nie wiele mi da bo wszystko opiera się na ćwiczeniu:) a właśnie....a niech ktoś pokaże filmik z no hand manualem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de8bolek Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 niekoniecznie na wiekszosci filmów ze scigami nie skręcają kierowników ale najpierw trzeba dużo ćwiczyć wolne gumy a potem puszczać kierownik to jest tylko sprawa balansu wiec sie z tym nie zgodze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ja robie tylko 5 meterkow na no hand wheelie moze jak bede mial czas to jakis filmik zrobie ale na razie chyba nie bo pracuje nad innym wygladem www ps: zapraszam na strone BPStreets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 a właśnie....a niech ktoś pokaże filmik z no hand manualem:) a czy pod no-hand manual łapię sie manual bez trzymanki w wykonaniu flatlandowców? (faltlanderów - nie wiem jak jest poprawnie). PS: przyłączcie sie do prośby o założenie jakiegoś działu dot. kolarstwa grawitacyjnego (link jest w moim sigu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 e tam....flatland to inna bajka. swoją drogą to mi się też podoba strasznie. to co kolesie robią to kurde szok. ja będę ambitny i nauczę się np. without touch manual:) a potem to już jak w ostatniej scenie z Matrixa... Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Baju w filmie "Unconventional movie" polskiej produkcji koleś robi no hand manual'a, ale to właściwie takie wydłużone przygotowanie do barspin'a. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dobre... Ja to tylko wheelie na motocykielku umiem(o wiele łatwiej ale zawsze coś...) Kiedyś się ogarnę i trochę potrenuję na rowerku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja to tylko wheelie na motocykielku umiem(o wiele łatwiej ale zawsze coś...)Kiedyś się ogarnę i trochę potrenuję na rowerku heh ja wychodze z zalożenia ze na rowerze trudniej... Jak obcykam na rowerze i kupie porządny motocykl (zeby miał ze 60 koników) wtedy bede próbować - na mojej Eci 250 to raczej trudne zadanie... pozdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomabiker Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 ja whellie jade ok 100m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMaSh_ŁdZ Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Wiecie jaki jest bajer w tym? że to sie robi na krótką metę 10 metrów i koniec ponieważ cała sterownosc opiera sie na kierownicy osobiście to testowałem i jakoś nie specjalnie wychodzi widziałem kiedyś balet rosyjski na rowerach to kolesie mieli skręcone stery i jeździli na ostrym kole to dopiero był widok do tyłu bez trzymania kiery na jednym kole to jest twoim zdaniem jazda na krotka mete ?? bo mi sie nie wydaje... macie jakis pomysl co zrobic zeby tylne kolo mi hamowalo jak bede chcial zakrecic pedalami do tylu ?? jakbym tylko zrobil cos takiego w bajku to moge latac bez trzymanki dopoki mi sie nie skonczy droga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Streetowiec Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Niezly.... Czym sie rozni wheelie od manuala??? w whellie pedalujesz a w manualu nie nara:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.