darekszosa Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Możecie polecić mi jakieś fajne spodnie rowerowe, ale nie legginsy. Nie chcę również wyglądać jak dres. Ostatnio w pracy szef zwrócił mi uwagę że to dobrze że wybrałem rower jako środek lokomocji, pojawiło się oczywiście jakieś „ale”. W tygodniu dojeżdżam kilka razy do klientów zebrać zamówienia. Szef stwierdził że jednak nie wypada jechać do klientów w spodniach w których odznacza się ptak. Może ktoś z Was poleci mi jakieś inne spodnie rowerowe: -w miarę wygodne -wyglądające schludnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marf Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Endura Humvee / Firefly mają w miarę "cywilny" wygląd i powinny się nadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Rzuć okiem na ofertę Endury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Potwierdzam powyższe. Sam używam Firefly i sobie cenię. Wygodne, szybkoschnące i wyglądające cywilnie, praktycznie jak trekingowe. P. Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris77 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Podepnę się pod temat choć problem mam nieco inny. Zacząłem wraz z ociepleniem się, dojeżdżać do pracy i na uczelnię rowerem. Niestety, często muszę się przemieścić z jednego miejsca w drugie w krótkim czasie. Generalnie ubieram się w spodnie sztruksowe lub gładkie (bawełniane). I tu pojawia się problem, ponieważ spodnie w czasie mojej dynamiczej zazwyczaj jazdy, przecierają się na tyłku (na razie widać na czarnych sztruksach lekkie starcie i błyszczenie). Rower Merdia crossway-400V i siodełko oryginalne (nie wiem jakie) Jak temu zaradzić ? Gdy z rana ociepli się bardziej, będę jeździć w stroju sportowym do pracy (mam krótkie spodenki Humvee) i tam się przebierać. Ale co w porze przejściowej, wiosenno-jesiennej ? Zimą nie jeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hike Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam, Pisałam niedawno w wątku (spodnie luźne) My polecamy klientom w takiej sytuacji spodnie z grupy "outdoor", poszukaj na sieci modele np. marki Milo; Nito, Sierra, Vino. Są uszyte z materiału Extendo 4 way stretch, czyli są elstyczne i pracują razem z ciałem. Dodatkowa zaleta, masz spodnie i na rower i na wypady turystyczne. Czy się sprawdzają ?, wielu naszych klientów twierdzi, że wygodniejszych spodni nie mieli na .... Jest to może i przesadzone, ale gdy generalnie mamy często do czynienia ze spodniami szytymi z bawełny, które blokują ruchy, to jak masz na sobie takie elastyczne to czujesz co to znaczy swoboda ruchu. Niestety cena ok. 230 - 260 zł. Czyli, poszukaj w sklepach z odzieżą turystyczną, tylko nie spodni uszytych z bawełny ale z materiałów technicznych, rozciągliwych. Pozdrawiam Magda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Gdy z rana ociepli się bardziej, będę jeździć w stroju sportowym do pracy (mam krótkie spodenki Humvee) i tam się przebierać. Ale co w porze przejściowej, wiosenno-jesiennej ? Zimą nie jeżdżę. Humvee w wersji "długiej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.