Skocz do zawartości

[spodnie] spodnie do pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie polecić mi jakieś fajne spodnie rowerowe, ale nie legginsy. Nie chcę również wyglądać jak dres.

Ostatnio w pracy szef zwrócił mi uwagę że to dobrze że wybrałem rower jako środek lokomocji, pojawiło się oczywiście jakieś „ale”. W tygodniu dojeżdżam kilka razy do klientów zebrać zamówienia. Szef stwierdził że jednak nie wypada jechać do klientów w spodniach w których odznacza się ptak.

Może ktoś z Was poleci mi jakieś inne spodnie rowerowe:

-w miarę wygodne

-wyglądające schludnie

• 1 miesiąc temu...

Podepnę się pod temat choć problem mam nieco inny. Zacząłem wraz z ociepleniem się, dojeżdżać do pracy i na uczelnię rowerem. Niestety, często muszę się przemieścić z jednego miejsca w drugie w krótkim czasie. Generalnie ubieram się w spodnie sztruksowe lub gładkie (bawełniane).

I tu pojawia się problem, ponieważ spodnie w czasie mojej dynamiczej zazwyczaj jazdy, przecierają się na tyłku (na razie widać na czarnych sztruksach lekkie starcie i błyszczenie). Rower Merdia crossway-400V i siodełko oryginalne (nie wiem jakie)

Jak temu zaradzić ? Gdy z rana ociepli się bardziej, będę jeździć w stroju sportowym do pracy (mam krótkie spodenki Humvee) i tam się przebierać. Ale co w porze przejściowej, wiosenno-jesiennej ? Zimą nie jeżdżę.

Witam,

Pisałam niedawno w wątku (spodnie luźne)

My polecamy klientom w takiej sytuacji spodnie z grupy "outdoor", poszukaj na sieci modele np. marki Milo; Nito, Sierra, Vino. Są uszyte z materiału Extendo 4 way stretch, czyli są elstyczne i pracują razem z ciałem.

Dodatkowa zaleta, masz spodnie i na rower i na wypady turystyczne. Czy się sprawdzają ?, wielu naszych klientów twierdzi, że wygodniejszych spodni nie mieli na .... Jest to może i przesadzone, ale gdy generalnie mamy często do czynienia ze spodniami szytymi z bawełny, które blokują ruchy, to jak masz na sobie takie elastyczne to czujesz co to znaczy swoboda ruchu. Niestety cena ok. 230 - 260 zł.

Czyli, poszukaj w sklepach z odzieżą turystyczną, tylko nie spodni uszytych z bawełny ale z materiałów technicznych, rozciągliwych.

Pozdrawiam

Magda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...