dante123 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Mam z demontażu amortyzator którego chciałem skracać, ale powstał problem bo po zmierzeniu okazuje się, że ma ponad 100 mm, tak rzeczywiście jest czy ja to żle mierze? Proszę zobaczcie zdjęcia i powiedzcie mi 100 czy 120 ? http://pokazywarka.pl/e53zu7/ na 1 zdjęciu jest pokazany moment od którego mierze, dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 źle mierzysz liczy się od, jakby rozpoczęcia goleni, a nie tej uszczelki Inaczej Zmierz tylko to co ma srebrny kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 skok efektywny zawsze bedzie kilkanaście mm mniejszy niż rzeczywisty. skok w Twoim amorku to 100mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante123 Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ja polożyłem metrówkę na tej takiej jakby "półeczce" i wymiar jest tak jakby z uszczelką pytam bo chcę skrócić go do 80 i zamontować w rowerze mamy, tam miała 100 i jak porównałem ten nowy z tym starym o koku 100 to nie było porównania, nawet gdybym skrócił go do 80 to i tak będzie wyższy od starego, dziwi mnie fakt, że amortyzatory o takich samych skokach znacznie różnią się wysokością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Na półeczce i z uszczelką ... ważny jest wymiar od miejsca z którego wychodzi rura sterowa do haków koła, a nie długość wystających goleni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.