scyzoryk Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam. Jakieś 600km temu zauważyłem, że na lewym goleniu z pod uszczelki wychodzi brud - taka czarna maź, przez co po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów lewy goleń jest cały czarny... Nie robiłem nic z tym, ponieważ amortyzator chodzi normalnie, nie zauważyłem żadnego pogorszenia w jego pracy. Tora ma przejechane około 4000km i przez cały ten okres nie była serwisowana. Czy to uszczelka już siadła (chociaż nie zauważyłem że cokolwiek z niego ciekło. Poprostu z pod uszczelki wychodzi czarny, suchy brud), czy może to coś innego. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Spod uszczelki przeciwkurzowej wychodzi brud? Jeśli tak, powinno pomóc popsikanie jakimś preparatem(może być Brunox), następnie przejechanie uszczelką kilka razy po goleni, wytarcie brudu i jak bd. trzeba to powtórzyć tą operację.Uszczelka się umyje i bd. git; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Po takim przebiegu proponowałbym zajrzeć do środka. Chociaż rozdzielić golenie, umyć i nasmarować od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Praktycznie po każdej jeździe psikam brunoxem i niestety to nic nie pomaga. Chyba jedynym wyjściem będzie rozkręcenie i zajrzenie pod uszczelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.