kyca Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 no to na razie mamy 4 osoby przydałby się większy peletonik, także śmiało! https://www.facebook.com/events/157633874411466/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 zgubiłem się - z linku na FB wychodzi 5..., albo i więcej podobno w piątek ma być super pogoda, około 18tej na stacji BP przy rondzie obornickim się spotykamy i startujemy! kto będzie to będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 spoko. ja dojadę ze śremu, auto zostawię u kumpla pod blokiem i koło 18stej postaram się być. bliżej piątku wymienimy się numerami tel. żeby w razie czego mogl dac znac, ze lekko sie spoznie:) ale z reguły jestem na czas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq3mko Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Tam jest jeszcze 2 moich kolegów jeden jedzie na pewno 2 się zastanawia i jest jeszcze jeden co też jedzie więc trochę osób jest szuakamy nadal chętnych ja mam propozycję aby wyjechać o 19 godzinka nas nie zbawi, a niektórzy nie wyrobią się na 18 Co Wy na to, myślicie, że to będzie problem. W zeszłym roku ruszaliśmy o 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 mi barzdiej 19sta pasuje, bo do 17stej bede w pracy, godzinke mi zajmie dojazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 może być 19-ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 @sq3mko popraw na fb godzine, na 19stą czy ktoś będzie dysponował loggerem GPS? tak żeby później trasę zobaczyć? bo endomondo tyle mi nie wytrzyma, bateria padnie przy 100km.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 ja pojadę na SportsTrackerze w komórce - ciekawe ile pociągnie bo z opaską na bluetootha. Mam dodatkowy powerbank, ale oprócz tego mam też typowego GPSloggera także powinno być ok, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 propozycja trasy: http://goo.gl/maps/tKiRb drogami wojewódzkimi chcemy jechać, czy lokalnymi? krajowa 11stka rzecz jasna odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 potwierdzam, jest to najlepsza trasa i nią pojedziemy propozycja trasy: http://goo.gl/maps/tKiRbdrogami wojewódzkimi chcemy jechać, czy lokalnymi? krajowa 11stka rzecz jasna odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Andrzeje, było super wrzućcie swoje foty gdzieś na google albo dropboxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smalldg Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Do ktorej jechaliście? Ile mniej więcej przerw i jaka średnia? Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 wyjazd o 19:00 i kierunek na Szamotuły. Ridetime: 10h, 289km, Avg speed: 29km/h. Dojechaliśmy o godz. 8:00. 13 godzin łącznie z przerwami. Czas przerw 3h, średnio co około 40km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Średnia ładna, spory dystans, spodziewałem się wyniku w granicach 270km, ale to przez Oborniki. Niemniej, pogratulować udanego wyjazdu Z mojej strony pytanie, jak stawka się prezentowała (ile osób, na jakich rowerach, czy regularne zmiany były)? I jak wygląda trasa na Szamotuły w porównaniu z opcją na Oborniki? Z kolegą wybieramy się w najbliższym, bądź ostatnim tygodniu maja. Przez Oborniki jechałem przed dwoma laty i zastanawiam się na Szamotułami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 trasa na obroniki ponoć w remoncie? ja miałem mtb na semi slickach 26x1.75, zdarzyło mi sie pare razy być z przodu, ale głownie chłopaki na szosach prowadzili stawkę. 7 osób było trasa fajna, zero wiatru, a może i było z wiatrem, stąd takie tempo. wypad jak najbardziej udany, wszystko się zgrało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Dzięki! Czy z pociągiem nie było problemu, by przewieźć rower? Podobno od bieżącego roku zaszły pewne zmiany, ograniczenia dla rowerzystów, wyższe opłaty, wyeliminowanie w ogóle części połączeń. Nie wiem ile w tym prawdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 bez problemów z rowerami w pociągu, w zasadzie mieliśmy dla siebie cały przedział - oprócz dosiadki w ostatniej fazie sfrustrowanej baby z dzieckiem z adhd - trochę przewracaliśmy oczami, jak się na to patrzyło i o przespaniu się można już było pomarzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 za rok też się piszę na wyjazd, ale zabieram dziewczynę i może znajomi się wybiorą, tylko nie takim tempem najwyżej jedna ekipa wyjedzie o 17stej, a szosowcy o 19 i najlepiej w czerwcu, w najkrótszą noc ale i tak było SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 jak za rok? a teraz rowerek w gablotkę? zastanawiam się jak tam z pogodą będzie, bo chcę jechać jeszcze raz z przyczepką i zostać z 2 dni na polu namiotowym, pozdr. gustaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyca Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 teraz zmieniam oponki na 26x2.10 i troche pocisne w terenie nie no wybrałbym się na pare dni, spokojnym tempem i na poczatku sierpnia (urlop) muszę zainwestować w przyczepkę albo na początek bagażnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ja mam taką i sobie chwalę: http://allegro.pl/bagazowa-przyczepka-do-roweru-bagaznik-i3261393760.html a i oczywiście też potwierdzam, że było super zacnie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek62 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ja mam taką i sobie chwalę: http://allegro.pl/bagazowa-przyczepka-do-roweru-bagaznik-i3261393760.html a i oczywiście też potwierdzam, że było super zacnie, ja też z taką podróżuje. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Mam pytanie i zarazem prośbę. Czy ktoś z uczestników wyjazdu piątkowego dysponuje zapisem trasy z odbiornika GPS i podzieliłby się nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek62 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Mam pytanie i zarazem prośbę. Czy ktoś z uczestników wyjazdu piątkowego dysponuje zapisem trasy z odbiornika GPS i podzieliłby się nim? może warto (trzeba?) skalibrować licznik rowerowy ze wskazaniami GPSa ? wysłano z mojego NOKIA 3310 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 może warto (trzeba?) skalibrować licznik rowerowy ze wskazaniami GPSa ? wysłano z mojego NOKIA 3310 ;-) Nie bardzo wiem co masz na myśli z kalibracją i jaki ma to związek z moją wypowiedzią wcześniejszą. Prośba pozostaje aktualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.