Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] z XT na XTR, czy jest sens?

jobba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Konstrukcja XTR jest niemalże identyczna z XT, także obie te przerzutki pracują podobnie. XTR jest jedynie lżejszy i to sporo. Jeśli Twój XT nie sprawia problemów, to raczej nie ma co zmieniać na XTR'a.

Napisano

Oczywiście kiedy napisałem, że XTR jest SPORO lżejszy, to jasna sprawa, że chodziło mi o to, że jest stosunkowo jest lżejszy. W tym przypadku to 25%

Napisano

XT 227g, XTR 180g.

XTR ma oba kółeczka na łożyskach maszynowych. XT tylko jedno. XTR ma trochę mocniejszą sprężynę (z możliwością jej większego napięcia). Również wózek karbonowy jest sztywniejszy (gorzej jak się złamie, w XT można próbowac naprostować ;) )

Napisano

Tak, tak wiem SRAM jest genialny. Ale odpada, jeździłem i Shimano mi bardziej odpowiada.Wiec trzymajmy się tematu koledzy (:

Napisano

Dokładnie, Sram jest genialny. Objeżdżałem x9 i x0. Mimo wielu negatywów, gripshifty to dobry wynalazek.

A w czym problem, aby gripshifty SRAM "zapędzić" do współpracy z Shimano??? ;)

Napisano

Działa normalnie, nie ma się czym zachwycać, mój zestaw manetki i przerzutka XTR m952 chodzi porównywalnie. Działanie najwyższych grup srama i shimano jest porównywalne, kwestia co komu bardziej pasuję.

Napisano

A w czym problem, aby gripshifty SRAM "zapędzić" do współpracy z Shimano??? ;)

Żaden, u mnie mieszanka działa bezproblemowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...