Skocz do zawartości

Szukam chętnych ludzi na wypady weekendowe na południe Łodzi, rekreacyjnie 40-60 km.

MKKAZIK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mieszkam na chojnach, jak ktoś ma ochotę na rekreację to niedługo zaczynamy wypady za miasto. Strona południowa miasta, trasy zróżnicowane,

mało ruchliwe. Cel spędzenie aktywnie i miło czasu wolnego. Rowery krosowe i trekingowe. Średnia wieku 35 lat, grupa czasami 2-3 osobowa, mieszana. Miłe i wesołe towarzystwo.

Miejsce spotkań Stawy Jana albo Stefańskiego, czasami wypady dłuższe typu Zalew Sulejowski, ale to w piękne wakacyjne dni. Zapraszam i pozdrwiam.

MKKAZIK, no widzę, ze trafiłeś w dobre miejsce:)

Ja jak kolega wyżej też raczej mtb preferuję ale jak kiedyś weźmiecie na tapet jakiś wypad mniej asfaltowy a np. bardziej po innych ubitych drogach to w sumie mogę się wybrać. Tylko, że sporo mi do Waszej średniej wieku brakuje:)

To jeszcze troche potrenuje i się zgłoszę :) albo prościej zmienię opony na troche bardziej trekkingowe :)

Odezwij się jak zrobi się ciepło, zawsze możemy się dostosować do każdego. Jazda ma być przyjemnością i odpoczynkiem od dnia codziennego więc śmiało. Teraz i tak nie ma po co pakować się

w błoto.

Pozdro

MKKAZIK, no widzę, ze trafiłeś w dobre miejsce:)

Ja jak kolega wyżej też raczej mtb preferuję ale jak kiedyś weźmiecie na tapet jakiś wypad mniej asfaltowy a np. bardziej po innych ubitych drogach to w sumie mogę się wybrać. Tylko, że sporo mi do Waszej średniej wieku brakuje:)

Nie ma problemu, to fajne tereny lasy, wsie, i nowe autostrady, które budują idealne warunki na rowy, błoto i szutr :). Co do wieku, myślę, że czasami zachowujemy się jak dzieci, więc na to nie patrzcie :laugh: . Jak często powtarzam, całe życie z wariatami :laugh:

Pozdro :bye2:

No i git :thumbsup:

Jak się trafi pogoda jak we wtorek/środę to możemy ruszać.

Alkor to tam śmiga w temacie Łódzkiej strefy XC więc przy okazji się rozeznam jak duże mam do tej strefy tyły:)

Ja jeszcze troszkę odpuszczę, ale jesteśmy w kontakcie, jak coś to się zgramy. Ja raczej nie śmigam w temacie XC. W wakacje to dajemy czadu, ostatno byliśmy w Żywcu i Wiśle a tam jest troszkę pagórków :laugh:

• Mod Team

@@MKKAZIK, idea słuszna na takie wypady, tylko po co tworzyć nowy temat skoro masz na górze strony podklejony?

http://www.forumrowerowe.org/topic/79813-ustawkaspotkanie-lodzkiej-strefy-xc-zone/

Rozumiem, że nazwa mogła okazać się lekko myląca ;) A wynika to z tego, że kiedyś forum było bardziej nastawione na xc jak i w domenie była chyba nazwa forumrowerowe.xc.org czy jakoś tak. Ale to zamierzchłe czasy, era dinozaurów :D Proszę Cię umieszczaj swoje propozycje wycieczek w tamtym miejscu. No i nie bardzo też rozumiem dlaczego uparliście się tak z tym południem?

2i regulaminu

Witam, już drugi raz mi zwracacie uwagę,że źle wstawiłem temat więc już nie wiem gdzie go mogłem wpisać. Nie robiłem tego specjalnie. Co do południa Łodzi, to są super miejsca oraz nowe autostrady, które mają obok fajne traski techniczne.

Są to okolice Ldzania, Huty Dłutowskiej, Pabianic i Tuszyna.Lasy, pola, asfalt, mały ruch a w Sereczynie dobra i świeża rybka. Warto wyskoczyć i zobaczyć. Ja też bym jeździł do Grotnik i Łagiewnik, ale szkoda mi czasu na przebijanie się pomiędzy autami

w smrodzie miasta zatłoczonych ulic a tak 5 minut i jestem na obrzeżach miasta. Pozdrawiam

Co do północy to Pixon ma rację-jest fajniejsza. Nie chce mi się wierzyć że na południu jest ładniej i ciekawiej niż lesie łagiewnickim albo że mają tam fajniejsze kawałki asfaltowe niż wsie między Łodzią, Zgierzem i Strykowem :thumbsup:

Jednak skoro MKazzik zna tamte tereny to na pewno coś fajnego opracował a ja chętnie zobaczę gdzie na południu Łodzi się jeździ:)

MKazzikowi się nie dziwię, że nie napisał w temacie Strefy..on wygląda pro i hermetycznie.

Od poniedziałku/wtorku za tydzień ma być 12 stopni!

• Mod Team

W takim razie zamknąłem stary wątek, który już się mocno rozrósł. zapraszam wszystkich do umawiania się na wycieczki w nowym wątku http://www.forumrowerowe.org/topic/131166-ustawkaspotkanie-lodzkiej-strefy-frorg-cz-2/

@@Biafra, nie napisałem, że północ jest ciekawsza. Według mnie wszędzie jest gdzie pojeździć, dlatego zastanowiło mnie ograniczenie się do konkretnego kierunku.

2i regulaminu

Powiem Ci, że głównie przejazd przez to miasto czyni mnie osobą niechętą do północy. Nikogo nie zniechęcam do jazdy gdziekolwiek, tylko pytam czy ktoś od czasu do czasu

ochotę z starymi pierdołami pojechać na południe Łodzi. Tylko tyle, a Łagiewniki są super. Pozdrawiam

edit Pixon

Kolego zapoznaj się z regulaminem pkt. 2i, to moje drugie upomnienie i poprawianie Twojego posta

• 4 tygodnie później...

Pasuje... Brzeziny lepszy wariant dla mnie.

Jedzie ktoś dziś? Może nie koniecznie same lasy, trochę asfaltów. Pogoda ładna, są chętni? Biafra?

Cóż;) Nikt nie chciał, 40km zrobiłem więc sam.. średnia do przyjęcia 22;) Choć wydawało mi się że wolniej jadę jednak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...