MKKAZIK Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam mieszkam na chojnach, jak ktoś ma ochotę na rekreację to niedługo zaczynamy wypady za miasto. Strona południowa miasta, trasy zróżnicowane, mało ruchliwe. Cel spędzenie aktywnie i miło czasu wolnego. Rowery krosowe i trekingowe. Średnia wieku 35 lat, grupa czasami 2-3 osobowa, mieszana. Miłe i wesołe towarzystwo. Miejsce spotkań Stawy Jana albo Stefańskiego, czasami wypady dłuższe typu Zalew Sulejowski, ale to w piękne wakacyjne dni. Zapraszam i pozdrwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphi Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Ja też Chojny Jaką średnią podróżujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKKAZIK Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Ja też Chojny Jaką średnią podróżujecie ? Witaj, między 20 a 28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphi Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witaj, między 20 a 28 To jeszcze troche potrenuje i się zgłoszę albo prościej zmienię opony na troche bardziej trekkingowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 A kogoś młodszego przyjmiecie? Ja niby mtb ale lubię czasami płasko:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 MKKAZIK, no widzę, ze trafiłeś w dobre miejsce:) Ja jak kolega wyżej też raczej mtb preferuję ale jak kiedyś weźmiecie na tapet jakiś wypad mniej asfaltowy a np. bardziej po innych ubitych drogach to w sumie mogę się wybrać. Tylko, że sporo mi do Waszej średniej wieku brakuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKKAZIK Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 To jeszcze troche potrenuje i się zgłoszę albo prościej zmienię opony na troche bardziej trekkingowe Odezwij się jak zrobi się ciepło, zawsze możemy się dostosować do każdego. Jazda ma być przyjemnością i odpoczynkiem od dnia codziennego więc śmiało. Teraz i tak nie ma po co pakować się w błoto. Pozdro MKKAZIK, no widzę, ze trafiłeś w dobre miejsce:) Ja jak kolega wyżej też raczej mtb preferuję ale jak kiedyś weźmiecie na tapet jakiś wypad mniej asfaltowy a np. bardziej po innych ubitych drogach to w sumie mogę się wybrać. Tylko, że sporo mi do Waszej średniej wieku brakuje:) Nie ma problemu, to fajne tereny lasy, wsie, i nowe autostrady, które budują idealne warunki na rowy, błoto i szutr . Co do wieku, myślę, że czasami zachowujemy się jak dzieci, więc na to nie patrzcie . Jak często powtarzam, całe życie z wariatami Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 No i git Jak się trafi pogoda jak we wtorek/środę to możemy ruszać. Alkor to tam śmiga w temacie Łódzkiej strefy XC więc przy okazji się rozeznam jak duże mam do tej strefy tyły:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKKAZIK Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 No i git Jak się trafi pogoda jak we wtorek/środę to możemy ruszać. Alkor to tam śmiga w temacie Łódzkiej strefy XC więc przy okazji się rozeznam jak duże mam do tej strefy tyły:) Ja jeszcze troszkę odpuszczę, ale jesteśmy w kontakcie, jak coś to się zgramy. Ja raczej nie śmigam w temacie XC. W wakacje to dajemy czadu, ostatno byliśmy w Żywcu i Wiśle a tam jest troszkę pagórków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 @@MKKAZIK, idea słuszna na takie wypady, tylko po co tworzyć nowy temat skoro masz na górze strony podklejony? http://www.forumrowerowe.org/topic/79813-ustawkaspotkanie-lodzkiej-strefy-xc-zone/ Rozumiem, że nazwa mogła okazać się lekko myląca A wynika to z tego, że kiedyś forum było bardziej nastawione na xc jak i w domenie była chyba nazwa forumrowerowe.xc.org czy jakoś tak. Ale to zamierzchłe czasy, era dinozaurów Proszę Cię umieszczaj swoje propozycje wycieczek w tamtym miejscu. No i nie bardzo też rozumiem dlaczego uparliście się tak z tym południem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKKAZIK Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 2i regulaminu Witam, już drugi raz mi zwracacie uwagę,że źle wstawiłem temat więc już nie wiem gdzie go mogłem wpisać. Nie robiłem tego specjalnie. Co do południa Łodzi, to są super miejsca oraz nowe autostrady, które mają obok fajne traski techniczne. Są to okolice Ldzania, Huty Dłutowskiej, Pabianic i Tuszyna.Lasy, pola, asfalt, mały ruch a w Sereczynie dobra i świeża rybka. Warto wyskoczyć i zobaczyć. Ja też bym jeździł do Grotnik i Łagiewnik, ale szkoda mi czasu na przebijanie się pomiędzy autami w smrodzie miasta zatłoczonych ulic a tak 5 minut i jestem na obrzeżach miasta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Co do północy to Pixon ma rację-jest fajniejsza. Nie chce mi się wierzyć że na południu jest ładniej i ciekawiej niż lesie łagiewnickim albo że mają tam fajniejsze kawałki asfaltowe niż wsie między Łodzią, Zgierzem i Strykowem Jednak skoro MKazzik zna tamte tereny to na pewno coś fajnego opracował a ja chętnie zobaczę gdzie na południu Łodzi się jeździ:) MKazzikowi się nie dziwię, że nie napisał w temacie Strefy..on wygląda pro i hermetycznie. Od poniedziałku/wtorku za tydzień ma być 12 stopni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 W takim razie zamknąłem stary wątek, który już się mocno rozrósł. zapraszam wszystkich do umawiania się na wycieczki w nowym wątku http://www.forumrowerowe.org/topic/131166-ustawkaspotkanie-lodzkiej-strefy-frorg-cz-2/ @@Biafra, nie napisałem, że północ jest ciekawsza. Według mnie wszędzie jest gdzie pojeździć, dlatego zastanowiło mnie ograniczenie się do konkretnego kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKKAZIK Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 2i regulaminu Powiem Ci, że głównie przejazd przez to miasto czyni mnie osobą niechętą do północy. Nikogo nie zniechęcam do jazdy gdziekolwiek, tylko pytam czy ktoś od czasu do czasu ochotę z starymi pierdołami pojechać na południe Łodzi. Tylko tyle, a Łagiewniki są super. Pozdrawiam edit Pixon Kolego zapoznaj się z regulaminem pkt. 2i, to moje drugie upomnienie i poprawianie Twojego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 MKKazik-żeby nie było wątpliwości.. pojeżdżę z przyjemnością Do cieplejszej pogody! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKKAZIK Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 MKKazik-żeby nie było wątpliwości.. pojeżdżę z przyjemnością Do cieplejszej pogody! Cieszę się, zawsze weselej. Włśnie czekam na nią i nic, śnieg też ładny, ale w górach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKKAZIK Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Chyba się nie doczekamy ładnej pogody, nie jest nam dane z góry Już powoli doła dostaję, nowe spodenki nawet zakupiłem a tu pogoda nic mi się nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darty24 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ta prawdziwa wiosna się spóźnia. A jej nawały sponsorują na pewno właściciele stoków narciarskich i zimowych stolic wypoczynkowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boro53 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Witajcie, Ja na Chojny mam rzut beretem, a wcześniej mieszkałem tam kilkanaście lat, także też preferuję w stronę południową. Jak parę stopni dojdzie na plusie i sie nieco rozjeżdzę to tez do Was dołaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Kiedy to są właśnie świetne dystanse na rozjeżdżenie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale nie po południowej stronie, tam nic nie ma:( No poważnie próbowałem się przekonać, Asia mi świadkiem że byłem tam kilka razy. Ale tam jest tak nudno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Według prognoz został tydzień do wiosny:). Dzisiaj ładne słońce świeci ale jak dla mnie lasy jeszcze średnio przejezdne:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refiko Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 A co powiecie o kierunku Brzezin, powiatu brzezińskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Pasuje... Brzeziny lepszy wariant dla mnie.Jedzie ktoś dziś? Może nie koniecznie same lasy, trochę asfaltów. Pogoda ładna, są chętni? Biafra? Cóż Nikt nie chciał, 40km zrobiłem więc sam.. średnia do przyjęcia 22;) Choć wydawało mi się że wolniej jadę jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Cóż Nikt nie chciał, 40km zrobiłem więc sam.. średnia do przyjęcia 22;) Choć wydawało mi się że wolniej jadę jednak. W sumie to czy sensowna średnia to zależy jeszcze od tego po czym jechałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.