Skocz do zawartości

[Napęd]Czyszczenie pianą aktywną

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się czy nie podebrać znajomemu troche środka którym myje autko. Jest to srodek wytwarzajacy slawna ostatnio na allegro piane aktywna. Czy ktos to stosowal. Wydaje mi sie ze nalozenie nawet szczotka to zamiatania i pozniej na szybko splokanie strumieniem wody moze zajac pare sekund i dac ciekawe efekty.

A moze ktos czyscil naped srodkami do czyszczenia komor silnika? Tam w koncu tez sa elementy gumowe(jak uszczenienia w piastach) i podobne materialy takze nie powinno sie nic stac.

Wszelkie info na temat skutecznosci i bezpieczenstwa napedu po aktywnej pianie mile widziane:)

Napisano

ja używam środka do mycia silnika do mycia roweru... wg mnie jest świetny... kasete myje sie bardzo szybko i lśni jak nowa... łańcuch wystarczy popsikać, pare sekund popracować szczoteczką i również jest jak nowy.... wychodzi szybciej i taniej niż z benzyną ekstrakcyjną... w dodatku łatwo się spłukuje wodą no i ręce tesh się da tym umyć jak sie ubrudzą po czyszczeniu roweru... nie nieszczy lakieru ani częscie gumowych... wg. mnie jest super

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...