Skocz do zawartości

[rower] DIRT

PICHUzoom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. poprzednio planowałem kupno roweru zjazdowego, ale ze względu na koszt jego budowy postanowiłem zbierać na rower takiego typu : http://swiatsportu.com.pl/images/KELLYS_2013/KELLYS_BLUFF_30.png ładnie wgląda i do tego jest wytrzymały. nie wiem dokładnie jak nazywa się rower tego typu MTB dirt ? jeśli możecie to prosze o pomoc w doboże części , szczególnie ramy, nie wiem gdzie ją można znaleźć. interesuje mnie rower z przerzutkami podobny do tego http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/89/86/51/3089865167 :) z góry dziękuje i pozdrawiam

Napisano

Ale masz zamiar jeździć coś pokroju fr czy dirt/street ? Ten rower z pierwszego linku to takie bardziej hardtail fr tylko amortyzator nie pasuje za bardzo. Drugi link nie działa.

Napisano

Kolega dobrze radzi. Sign DS2 to całkiem fajna maszyna, a używki można dostać w dobrej cenie.

edit: Ile chcesz na rower przeznaczyć ?

Napisano

tak rama nie jest droga od 200 zł w zwyż. na rower moge przeznaczyć jak na razie max 500 zł, ale jeśli kupił bym tą rame to niektóre podzespoły przełożył bym ze starego roweru , o ile bd pasować do ramy

Napisano

Kolega dobrze radzi. Sign DS2 to całkiem fajna maszyna, a używki można dostać w dobrej cenie.

edit: Ile chcesz na rower przeznaczyć ?

rowerem chce jeździć bardziej po lesie, z tego co oglądałem to te rowere nieźle spisują sie w lesie. chce żeby mój rower wyglądał podobnie do tego https://lh6.googleusercontent.com/-ax6vOXaymUY/UCOvUyMbztI/AAAAAAAAAJs/1LGfjz77yo4/s912/2012-08-09%252012.48.46.jpg

Napisano

Sam amortyzator z tego roweru który podałeś grubo przekracza Twój budżet ;) Jakich części potrzebujesz a co już masz ?

Napisano
z tego co oglądałem to te rowere nieźle spisują sie w lesie. chce żeby mój rower wyglądał podobnie do tego

Wybacz, ale mam wrażenie, że zależy Ci bardziej na lansie i wyglądzie niż na samym jeżdżeniu. Do lasu wystarczy zwykły MTB, ten obrazek który przedstawiłeś pokazuje rower do Freeride/lekkiego DH, a dwupółka służy raczej do zjazdów, i będzie zwyczajnie niepotrzebnym cieżarem przy zwykłym jeżdżeniu po lesie. Chyba, że masz na myśli jakieś bikeparki w lesie z hopami, ale sądząc po poziomie twojej wiedzy na ten temat, który można wywnioskować z postów, wątpię.

Napisano

Wybacz, ale mam wrażenie, że zależy Ci bardziej na lansie i wyglądzie niż na samym jeżdżeniu. Do lasu wystarczy zwykły MTB, ten obrazek który przedstawiłeś pokazuje rower do Freeride/lekkiego DH, a dwupółka służy raczej do zjazdów, i będzie zwyczajnie niepotrzebnym cieżarem przy zwykłym jeżdżeniu po lesie. Chyba, że masz na myśli jakieś bikeparki w lesie z hopami, ale sądząc po poziomie twojej wiedzy na ten temat, który można wywnioskować z postów, wątpię.

masz racje nie mam dużego pojęcia o rowerach, bo dopiero niedawno się tym zainteresowałem. rower nie mam być do lansu, mieszkam w małej wsi i nie ma sie nawet gdzie powozić. chce żeby po prostu fajnie wyglądał i w miare dobrze jeździł. nie będe tym rowerem jeździł na rzadne zawody ani nic w tym stylu.

Napisano

W takim razie wystarczy Ci zwykły rower MTB XC, takie rowery nie są zbyt drogie, a na pewno lżejsze niż te przedstawione przez ciebie, i w lesie czy nawet w cięższym terenie poradzą sobie znakomicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...