PICHUzoom Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Witam. poprzednio planowałem kupno roweru zjazdowego, ale ze względu na koszt jego budowy postanowiłem zbierać na rower takiego typu : http://swiatsportu.com.pl/images/KELLYS_2013/KELLYS_BLUFF_30.png ładnie wgląda i do tego jest wytrzymały. nie wiem dokładnie jak nazywa się rower tego typu MTB dirt ? jeśli możecie to prosze o pomoc w doboże części , szczególnie ramy, nie wiem gdzie ją można znaleźć. interesuje mnie rower z przerzutkami podobny do tego http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/89/86/51/3089865167 z góry dziękuje i pozdrawiam
Seba4 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Ale masz zamiar jeździć coś pokroju fr czy dirt/street ? Ten rower z pierwszego linku to takie bardziej hardtail fr tylko amortyzator nie pasuje za bardzo. Drugi link nie działa.
Airsofter Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 nie wiem dokładnie jak nazywa się rower tego typu MTB dirt ? To się nazywa FunBike - do wszystkiego i do niczego.
Seba4 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Kolega dobrze radzi. Sign DS2 to całkiem fajna maszyna, a używki można dostać w dobrej cenie. edit: Ile chcesz na rower przeznaczyć ?
PICHUzoom Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 tak rama nie jest droga od 200 zł w zwyż. na rower moge przeznaczyć jak na razie max 500 zł, ale jeśli kupił bym tą rame to niektóre podzespoły przełożył bym ze starego roweru , o ile bd pasować do ramy
PICHUzoom Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 Kolega dobrze radzi. Sign DS2 to całkiem fajna maszyna, a używki można dostać w dobrej cenie. edit: Ile chcesz na rower przeznaczyć ? rowerem chce jeździć bardziej po lesie, z tego co oglądałem to te rowere nieźle spisują sie w lesie. chce żeby mój rower wyglądał podobnie do tego https://lh6.googleusercontent.com/-ax6vOXaymUY/UCOvUyMbztI/AAAAAAAAAJs/1LGfjz77yo4/s912/2012-08-09%252012.48.46.jpg
jasinski21444 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Jeździć po lesie można rowerem do xc. Zależy jeszcze jaka to jazda po lesie
Seba4 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Sam amortyzator z tego roweru który podałeś grubo przekracza Twój budżet Jakich części potrzebujesz a co już masz ?
Terrqge Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 z tego co oglądałem to te rowere nieźle spisują sie w lesie. chce żeby mój rower wyglądał podobnie do tego Wybacz, ale mam wrażenie, że zależy Ci bardziej na lansie i wyglądzie niż na samym jeżdżeniu. Do lasu wystarczy zwykły MTB, ten obrazek który przedstawiłeś pokazuje rower do Freeride/lekkiego DH, a dwupółka służy raczej do zjazdów, i będzie zwyczajnie niepotrzebnym cieżarem przy zwykłym jeżdżeniu po lesie. Chyba, że masz na myśli jakieś bikeparki w lesie z hopami, ale sądząc po poziomie twojej wiedzy na ten temat, który można wywnioskować z postów, wątpię.
PICHUzoom Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 Wybacz, ale mam wrażenie, że zależy Ci bardziej na lansie i wyglądzie niż na samym jeżdżeniu. Do lasu wystarczy zwykły MTB, ten obrazek który przedstawiłeś pokazuje rower do Freeride/lekkiego DH, a dwupółka służy raczej do zjazdów, i będzie zwyczajnie niepotrzebnym cieżarem przy zwykłym jeżdżeniu po lesie. Chyba, że masz na myśli jakieś bikeparki w lesie z hopami, ale sądząc po poziomie twojej wiedzy na ten temat, który można wywnioskować z postów, wątpię. masz racje nie mam dużego pojęcia o rowerach, bo dopiero niedawno się tym zainteresowałem. rower nie mam być do lansu, mieszkam w małej wsi i nie ma sie nawet gdzie powozić. chce żeby po prostu fajnie wyglądał i w miare dobrze jeździł. nie będe tym rowerem jeździł na rzadne zawody ani nic w tym stylu.
Terrqge Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 W takim razie wystarczy Ci zwykły rower MTB XC, takie rowery nie są zbyt drogie, a na pewno lżejsze niż te przedstawione przez ciebie, i w lesie czy nawet w cięższym terenie poradzą sobie znakomicie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.