Mumineek83 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Witam planuje zakup roweru i mam pytanie, czy opłaca się skorzystać z "promocji" jaką zaproponował sprzedawca: 1.To http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/xtc.composite.3/9163/49281/#specifications za 5tys? 2.To http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/xtc.3/9163/49287/ za 3,5 tys? Ogólnie nie zależy mi na kompozycie...ale jeżeli jest to dobra cena mogę rozważyć. Ewentualnie który z tych dwóch jest lepszy pod dalsza rozbudowę.
tomiz1 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 No tak... XtC 3 za 3,5 tys. złociszy to nie ma za wiele. Mimo, że jest oto po obniżce, to w tej cenie czasem da się wyrwać lepszy osprzęt. Piszesz jednak o rozbudowie. Przy takim planie osprzęt jest raczej drugorzędny bo i tak będzie z czasem wymieniany. Jak na mój gust, to kompozyt do tego celu jest lepszy. Zawsze to paręset gramów mniej.
Mumineek83 Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 No tak... XtC 3 za 3,5 tys. złociszy to nie ma za wiele. Mimo, że jest oto po obniżce, to w tej cenie czasem da się wyrwać lepszy osprzęt. Piszesz jednak o rozbudowie. Przy takim planie osprzęt jest raczej drugorzędny bo i tak będzie z czasem wymieniany. Jak na mój gust, to kompozyt do tego celu jest lepszy. Zawsze to paręset gramów mniej. Rozumiem osprzęt nie jest najlepszy, ale podoba mi się ta rama w tym XTC 3,widziałem Cuba LTD za 3,6tys.To za ile "naprawdę" by się opłacało tego XTC 3 wziąć?
Cox Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 rama w Giancie waży w rozmiarze M 1365g, dość ciężko jak na węglową, ale może będzie za to sztywna
andy237 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 po 500 zeta mniej na każdym rowerze i można myśleć nad kupnem za tą cenę osprzęt dość słaby..
tomiz1 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Dokładnie. Jak autor wspomniał. Cube LTD za 3600 bez obniżek, ale przód to już Recon.
Mumineek83 Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 ok krabona sobie odpuszczę. Na miejscu w sklepie mam tego gianta xtc 3 tak wiec trzeba jeszcze konkretnie porozmawiać ze sprzedawcą i przedstawić mu argumenty do obniżenia ceny. A jak nie to brać CUBE LTD
tomiz1 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 EEe ale dlaczego karbon odpuszczasz? Może znajdziesz coś innego na kompozycie. Chociaż z drugiej strony, największą różnicę w jeździe robią koła.A tak by the way... co z używkami?
Mumineek83 Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 Używki nie chcę.Pokombinuje z tą ceną 3500 tak żeby urwać z tego na jakieś lepsze koła ":-)" sprzedawca mówił że może zmienić przerzutkę tył na slx i gratisy dorzucić.Później coś się sprzeda trochę dołoży a na ramie ładnie to będzie się układać.Na karbon przyjdzie czas chyba później...za rok będzie jeszcze tańszy ";-)"
tomiz1 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 W zasadzie można zmieniać bike'a co rok. No kto bogatemu zabroni? ;p
Mumineek83 Napisano 16 Marca 2013 Autor Napisano 16 Marca 2013 Jednak kupiłem tego xtc karbon ...sprzedawca zszedł do 4800...:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.