pitreeek Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 mam taki problem, taka srubka co sie nia dokreca hmm tylko jak to sie nazywa, przedłuzenie widelca, jak poluzyje srubki te to kierownica sie rusza, i chodzi o ta co jest pionowo, wkreca sie ja w widelec, ukreciła sie chyba bo krece nia i krece i sie ani nie dokreca ani nie odkreca, czy duzo moze byc tam do wymiany, czy da sie jeszcze ewentualnie coś tam uratowac??
Bizon Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Jesli dobrze zrozumiałem chodzi ci o to co jest w rurze sterowej czyli szyszka ,gwiazda tak to zwią.Pewno gwint zerwany ,pojechac do sklepu kupić nową .Majątke to nie kosztuje ~5 zeta.Wybić tą starą i wbić nową .Jeśli mnie pamięć nie myli była nawet temat o wymianie gwiazdy Tak wygląda szyszka \gwiazda A tak się to wymienia
Wilku89 Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Mialem taka sama sytuacje u siebie w rowerze. Rokzrecilem stery i okazalo sie ze gwiazdke ukrecilem i powyginalem we wszystkie strony swiata. Co mi pozostalo? Udalem sie do serwisu i kupilem nowe stery
deathmount Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 rozwaliles gwiazdke i wymieniales cale stery??
Wilku89 Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 no tak, bo jak ukrcilem gwiazdke, to i lozyksa w srodku mi sie spierdzieliły i cale stery trzeba bylo wymienic...
deathmount Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 nie bardzo sobie wyobrazam jak podczas majstrowania przy gwiazdce mozna rozwalic lozyska... ale moze tobie sie jakos udalo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.