Skocz do zawartości

[Rower] Rower na ramie DunCon El Mariachi

Acer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaczynam przygodę z DH i rozglądam się za rowerem nadającym się do tego. Przeglądając allegro wpadł mi w oko ten rower: http://allegro.pl/rower-duncon-dh-fr-okazja-i3072766570.html Nie mam prawie żadnego pojęcia o rowerach do DH/FR ale pierwszą potencjalną częścią do wymiany byłyby raczej tarcze hamulcowe (obecne 160mm z tego co wiem mają być min. 200mm). Czy poza tarczami reszta wyposażenia jest w miarę adekwatna do ceny czy cena? Jak na rower do DH wydaje mi się on dosyć tani.

Napisano

:w00t:

No ale dałeś link do roweru o zupełnie innym zastosowaniu.

Rama to troszkę starsza konstrukcja ale jak za tą kasę to można było na wziąć spokojnie, zwłaszcza ze sama zbroja nowa kosztuje jakieś 400.

Co do lag to przy takim skoku, sposobie użytkowania i czarnej anodzie to raczej normalne zjawisko.

Powiem tak... Jak byś próbował złożyć to samo nawet na używanych gratach to nie zamkniesz się w tej sumie.

Aukcja zakończona ale zawsze można stuknąć maila.

Napisano

Ten Duncon ma conajmniej 8 lat.

Problem nr1: łożyska ślizgowe - czyli niemożliwe do kupienia w sklepie z łożyskami.

Problem nr2: firma już nie istnieje, dostępność części zamiennych jest więc problematyczna.

Luzy na tulejach - pytanie których. Tulejach dampera czy tulejach - łożyskach ślizgowych.

Napisano

No tego akurat nie wiedziałem.

Myślałem że łożyskowanie jest zwykle i nawet nie brałem tego pod uwagę jako problem. To może tłumaczyć cenę.

Tobo a tokarz jest tu jakimś rozwiązaniem?

Tak z ciekawości pytam .

Napisano

Na razie patrze tylko tak po allegro żeby się orientować w cenach. Rower myślę kupić w lipcu/sierpniu bo wtedy będę miał większy budżet więc myślę że już prędzej coś sensownego wyłowię.

Napisano

Skoro lipiec-sierpień to doskładaj trochę kasy i obserwuj allegro. Dość często można kupić w miarę dobrą zjazdówkę do 2500zł. Ale trzeba się liczyć z tym, że trzeba będzie coś zawsze wymienić i dość często nie są to rowery o dobrej kondycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...