rradek Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Cześć! Czy mógłby mi ktoś poradzić jaki maksymalny rozmiar tarczy mogę wstawić do amortyzatora Rock Shox XC 28 TK.Jest to wersja bez piwotów ze skokiem 120mm.Przy zakupie niejasno pamiętam iż sprzedawca deklarował iż można tam wsatwić tarczę do 180,na Allegro znalazłem również podobny do mojego ale z mniejszym skokiem i tam można wstawić tarczę do 185.Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Sprzedawca chyba nie miał racji. Rock Shox podaje, że max dla Twojego amortyzatora to 160 mm. http://www.sram.com/rockshox/products/xc-28-tk-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Do tego amorka raczej nie dawaj tarczy większej jak 160mm. Golenie 28mm są dość wiotkie, a większa tarcza dodatkowo to spotęguje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Do tego amorka raczej nie dawaj tarczy większej jak 160mm. Golenie 28mm są dość wiotkie, a większa tarcza dodatkowo to spotęguje. To znaczy,że wstawienie większej tarczy może spowodować iż amor będzie się szybciej zużywał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Amortyzator dostanie luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Sprzedawca chyba nie miał racji. Rock Shox podaje, że max dla Twojego amortyzatora to 160 mm. XC 28 TK | SRAM No właśnie,też pierwsze co zrobiłem to zajrzałem na stronę producenta i tam jest 160 mm.Z kolei kilka razy wcześniej wynalazłem w sklepach internetowych że 180 mm.Np.tutaj ktoś sprzedaje taki sam jak mój http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-xc-28-tk-26-i3037573544.html.Co najśmieszniejsze w instrukcji obsługi dla użytkowania który był razem z amorkiem nic nie ma o tym.Ale jest za mnóstwo jakiś bezużytecznych informacji. Amortyzator dostanie luzów. Rozumiem,dzięki.Może jednak zostanę przy 160 mm ale zmienię okładziny na jakieś lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 W ekstremalnych przypadkach można coś urwać stosując tarczę 203, np mocowanie hamulca choć to sie raczej nie często zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.