kompan Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 witam, Mam straszny problem, złożyłem rower kobiecie i niestety nie działa tak jak tego oczekiwałem jesli chodzi o zmiene przerzutki przedniej. Kupiłem manetki mega 9 deore i miałem kupic przerzutke na przód tez deorke ale trafila sie okazja kupienia w sklepie internetowym przerzutki lx 2006 za 68zl, wiec sie skusilem [down swing, dual pull]. Wszystko super pieknie ale nie chce mi to razem wspopracowac i nie wiem co poczac, spedzilem nad regulacja jej chyba z 3h i nic ... ciagle stuka i ociera lancuch. Jak na moje oko to manetki za dluga ciagna linke i przez to przerzutka sie wychyla za daleko. Jak ustawie ze na najmniejszym blacie nie ociera nic i jak pociagna na srodkowy blat to ociera az nie milo i za zadne skarby nie idzie tego wyregulowac. U siebie w rowerze mam manetki xt i przerzutke xt i chodzi wysmienicie - cud, miod, a tu KICHA. Nie wiem czy po prostu nie moga ze soba wspolpracowac [ w co watpie, bo przeciez shimano to shimano i to tylko roznica jednej klasy sprzetowej] czy ja jestem jakis lewy? Macie jakies pomysly co w tej sprawie zrobic? Moze da sie w manetkach jakos zmienic ciag linki zeby nie darla tak daleko - to by chyba rozwiazalo problem. A moze manetki nie dzialaja z przerzutkami typu down swing i trzeba kupic do tych manetek top swing'a ? Bardzo prosze o pomoc, bo juz 2 dzien chodze wkurzony ze nie dalem rady tego ustawic, wszystko inne chodzi jak marzenie, a tu to brzeczenie lanucha musi wszystko chrzanic ... Z gory wielkie dzieki za kazda pomoc ! Pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 24 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może założyłeś linkę od drugiej strony (przy przerzutce). Też tak kiedyś zrobiłem i nie chodziło za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 kompan: witamy i zapraszamy do przestudiowania ZASAD PISANIA NOWYCH TEMATóW. Nazwa tematu była źle sformułowana. Pozdrówko porządkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompan Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ecia, przepraszam ale tak mi zalezalo zeby ktos szybko mi pomogl, ze nie doczytalem wszystkich zasad ;]. Dzieki za poprawe ... Co do przerzutki ... Tutaj jest instrukcja i zalozylem linke chyba od drugiej strony, od lewej patrzac na tyl przerzutki, a na rysunku jest od prawej [model FD-M581A - gorny ciąg]. Do przerzutki mialem instrukcje do deore top swing [ nie wiem czemu ] i chyba masz racje ze to moze byc od tego. Dopiero teraz sciagnalem instrukcje i skojarzylem ze zalozylem chyba odwrotnie. Wielkie dzieki za pomoc ... wlasnie dosc dlugo zastanawialem sie jak ma isc ta linka [bo tam jest taki smieszny luk - zazwyczaj byl taki trojkat wokol ktorego sie owijalo linke], a wystarczylo sciagnac do niej instrukcje ze stronki shimano. A tak w ogole to czemu dają instrukcje do deore top swing do przerzutki lx typu down swing??? Jeszcze raz wielkie dzieki, mam nadzieje ze wlasnie w tym tkwil problem bo cala regulacje przeprowadzilem krok po kroku i nie dalo sie tego ustawic ... nie pierwszy raz z reszta ustawialem przednia przerzutke ale akurat z tym modelem nie mialem do czynienia. Dzieki i pozdrawiam, kompan ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 24 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Nie ma sprawy, cieszę się że mogłem pomóc Jak już założysz jak trzeba to napisz czy rzeczywiście to było przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompan Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Zaloze i na pewno dam znac, tylko ze dopiero w piatek. Teraz jestem w krakowie [studia] a rower i dziewczyna w tarnowie. A ona raczej sobie sama nie poradzi, wiec bede musial czekac w niepewnosci, czy to dlatego tak slabo dziala, do piatku. Podejrzewam ze to dlatego - miejmy nadzieje. Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI i pozdrawiam serdecznie, kompan ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompan Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Hej No po prostu rewelacja ... to chodzilo o ta linke ... byla od zlej strony. Jak zalozylem z dobrej to 10 min regulacji i ustawiania i chodzi jak zloto ;] Nic nie ociera na zadnym przelozeniu, smiga jak marzenie. Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam, kompan ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 29 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Jak działa to świetnie. W takim razie miłej jazdy życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.