nieborak Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ma ktoś jakiś patent na odklejenie naklejek z ramy spod lakieru? Przeciąłem lakier przy krawędzi naklejki skalpelem ale i tak ciężko schodzą, w dodatku rwą się nawet po podgrzadniu suszarką. A chodzi o to żeby zrobić nowe takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ciężka sprawa ze ściąganiem literek w całości...Możesz spróbować z którymś z tego typu środków - HG do usuwania etykiet 300ml - - Chemia budowlana - HG - ochrona i pielęgnacja Ale ja i tak uważam, że jak jest mocny klej, to raczej nie ma na to lepszego sposobu niż suszarka, plastykowa ostra łyżeczka i rwanie po kawałku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dzięki, najpierw spróbuję zeszlifować wierzchnią warstwę lakieru i zobaczymy jak dalej pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Może najpierw jakaś obróbka cyfrowa? Zrobienie zdjęcia w przyzwoitej jakości i 'wyprostowanie' tego w programie graficznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Nie lubię takiego prostowania "na czuja". Prościej zeskanować i dopiero później obrobić. Nawet jakby naklejka była w kilku kawałkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Kiepsko to widzę ... jakoś nie widzę celu w tym co robisz ... mam wrażenie że to co robisz to idealna droga do niepowodzenia / katastrofy. Chcesz wymienić naklejki na ramie, które są pod lakierem bezbarwnym ? Potem chcesz nakleić nowe i położyć nowy bezbarwny ? Środek który zaproponował adamos z tego co pamiętam daje sobie rade z etykietami papierowymi ale z naklejkami z tworzywa radził sobie bardzo średnio. Inne mocniejsze środki mogą zacząć reagować i zniszczyć lakier ramy. Suszarka na takie naklejki może być za słaba ... opalarka z kolei za mocna. Dla wykonania nowych takich samych ... nie było by łatwiej nakleić kalkę lub folię transportowa na ramę i odrysować ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Rama pójdzie do piaskowania i malowania proszkowego a jest fajna i warta zachodu. Dlatego pytam o jakiś patent na naklejki pod klarem Też myślałem o odrysowaniu na transportowej ale są zbyt "skomplikowane" a lubię jak jest wszystko na tip top. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 A nie ma nigdzie w sieci wektorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Niestety, rocznikowo wypada chyba '94, nawet nie ma żadnych katalogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 A jaka to marka i model? Jeśli można wiedzieć? Jak coś to może na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Naklejki, w zasadzie kalkomania zdjęta. W kawałkach ale się udało Łącznie pewnie ze 3 godz. mi to zajęło. Najpierw papierem ściernym 800 zeszlifowałem lakier a później suszarka, nożyk i skrobak do szyb z metalowym ostrzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.