Skocz do zawartości

[naklejki] odklejanie spod lakieru

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Ciężka sprawa ze ściąganiem literek w całości...Możesz spróbować z którymś z tego typu środków - HG do usuwania etykiet 300ml - - Chemia budowlana - HG - ochrona i pielęgnacja

Ale ja i tak uważam, że jak jest mocny klej, to raczej nie ma na to lepszego sposobu niż suszarka, plastykowa ostra łyżeczka i rwanie po kawałku :(

Kiepsko to widzę ... jakoś nie widzę celu w tym co robisz ... mam wrażenie że to co robisz to idealna droga do niepowodzenia / katastrofy. :)

Chcesz wymienić naklejki na ramie, które są pod lakierem bezbarwnym ?

Potem chcesz nakleić nowe i położyć nowy bezbarwny ?

Środek który zaproponował adamos z tego co pamiętam daje sobie rade z etykietami papierowymi ale z naklejkami z tworzywa radził sobie bardzo średnio.

Inne mocniejsze środki mogą zacząć reagować i zniszczyć lakier ramy.

Suszarka na takie naklejki może być za słaba ... opalarka z kolei za mocna.

Dla wykonania nowych takich samych ... nie było by łatwiej nakleić kalkę lub folię transportowa na ramę i odrysować ?

Pozdrawiam

Rama pójdzie do piaskowania i malowania proszkowego a jest fajna i warta zachodu. Dlatego pytam o jakiś patent na naklejki pod klarem :) Też myślałem o odrysowaniu na transportowej ale są zbyt "skomplikowane" a lubię jak jest wszystko na tip top.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...