sqwara Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Proszę o podpowiedzenie jaki amor jest godny uwagi zakupu do kwoty 1k zł. Na nowy sezon muszę zakupić sobie jakiś amor bo stary już nie pociągnie za dużo, amor do jazdy w terenie, czasem wyścig XC / MTBO. z poważaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Jeśli zależy Ci na sztywności, łatwości serwisu oraz szeroko pojętej funkcjonalności to moim zdaniem wybór jest jeden: Reba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 potwierdzam wypowiedź kolegi, reba to świetny wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Tak jak koledzy wyżej chyba,że zależy ci na wadze i lansie to wtedy sid (wg mnie nie ma co bawić się w DT i inne wynalazki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Jeśli na wadze I "lansie" to właśnie zdecydowanie nie SID. SID i Reba to widelce dobre, bardzo lekkie, łatwe w serwisie i... po prostu poprawne, strasznie oklepane. Jeżeli zależy komuś, by mieć w rowerze coś innego niż większość, w tej kwocie można polować na wypusty DT, Manitou, Suntoura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 W jakich przyszło mi żyć czasach... Suntour jest lansem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dla lansu to Magura Durin, da się upolować do 1000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Suntour jest lansem a gdzie to wyczytałeś? Ja osobiście rozglądał bym sie za manitou. R7 był by odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Puklus przeczytaj post przed moim, to się dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 No przeczytałem jednak ja sie tam suntor = lans nie doszukałem. Nie ważna a lans jest pojęciem względnym, bo jeżeli mam rower stary i pordzewiały i wsadzę sobie epicona to sie będę lansował a jak wsadzę do przeciętnej ramy XC mało kto go zauważy. Dla mnie najbardziej lansiarskie sa 2 półki no poza rowerami FR i DH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 @kadargo Drugie zdanie z tej wypowiedzi to tylko propozycje czegoś innego niż Rock Shox w kwocie +/- 1000zł. Natomiast, przy czym to tylko moje prywatne zdanie, rower z Axonem Werx bardziej przyciągnąłby moje oko niż kolejny rower z Sidem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Eeee tam. Co nie zmienia faktu że Axon to dobry wybór w tym zakresie cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 i posiada pivoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dokładnie. Autor tematu się w tej kwestii nie wypowiedział, czy ma V-ałeczki, ale skoro nawet o tym nie wspominał więc ma najprawdopodobniej tarcze. Ja ze swojej strony polecę rebę, no i magurę Durin. Sam miałem na nią chrapkę, ale nie znalazłem nic fajnego ;d. Sprzęt ma być nowy, czy dobra używka też się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilGT Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ja poluję na amor od 4 tyg ... nie znalazłem nowej reby taniej niż 1169zł ani R7 taniej niz 1199zł na ebay były reby po 269$ i 299$ .. więc ciężko nówkę znaleźć. Chyba że ktoś zdemontuje i będzie potrzebować kasy na szybko. Jeśli do konca przyszłego tyg nic nie będzie to ja decyduje sie na RS Recon Gold RL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ja poluję na amor od 4 tyg ... nie znalazłem nowej reby taniej niż 1169zł ani R7 taniej niz 1199zł na ebay były reby po 269$ i 299$ .. więc ciężko nówkę znaleźć. Chyba że ktoś zdemontuje i będzie potrzebować kasy na szybko. Jeśli do konca przyszłego tyg nic nie będzie to ja decyduje sie na RS Recon Gold RL Bez sensu - jak już tyle czekasz, to dozbieraj tę stówę-dwie i kup Rebę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilGT Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 To nie jest bezsensu. Jestem Cierpliwy ale kiedyś każdemu sie ta cierpliwość kończy U mnie sezon zaczął sie dopiero 6 dni temu w poniedziałek więc miałem czas na szukanie. a co do kasy to i tak od nowego roku wsadziłem za dużo w rower. bo około 2200 zł (miałem przeznaczone 4 stówki mniej, łatwo sie pożycza trudniej oddać) mam tez swoje wydatki i tyle co uzbierałem to jest max 940 zł i każdą następną oszczędzoną stówkę przeznaczam na wyjazd w czasie urlopu w góry do Szczawnicy. ... ale temat nie jest o tym i nie będę koledze spamować, tylko o AMORTYZATORZE DO 1000zł. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Niestety ale @Fifi ma rację. Jeśli masz napięty budżet to rozsądniejszym wyjściem jest kupno Epicona, który moim skromnym zdaniem jest lepszy od Recona. A jeśli już masz ok 1k zł to warto dać te parę stów do Reby i to najlepiej z Dual Air. Takie rozumowanie jest sensowne tylko wtedy gdy się zmienia wideł jak rękawiczki i wtedy faktycznie tych 2-3 stów nie szkoda, pomijając fakt pracy Reby do Recona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Pozostaje się tylko pod tym podpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 potwierdzam wypowiedź kolegi, reba to świetny wybór hahaaahaha naprawdę miałeś świetny test: Reba 29 RL Jestem użytkownikiem tego widelca od miesiąca i pierwsze wrażenie to kosmos. Jak dla mnie jedyną wadą jest to, że nie idzie go do końca zablokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjKmicic Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Panowie mam ten sam problem. Budżet 800-1000 zł. Nie posiadam tarczówek. Moja waga 100kg, wzrost 185cm. Zastanawiam się nad tymi dwoma pozycjami: http://allegro.pl/amortyzator-rst-first-air-nowy-pod-tarcze-i-vbrake-i3066165235.html http://allegro.pl/suntour-axon-rld-amortyzator-disc-v-brake-1525g-i3043480751.html Dodam, że nie jeżdżę wyczynowo. Raczej rekreacja i turystyka górska na "góralu". Lata temu startowałem więc lubię puścić hamulce na zjeździe. Z uwagi na jazdę rówież po szosie - dobra blokada amora to sprawa konieczna. Proszę o jakieś dobre rady gdyż od kilku lat nie jestem w temacie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Axon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Zdecydowanie Axon z tych 2-ch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjKmicic Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Zdecydowanie Axon z tych 2-ch. a jakieś inne dobre w tym progu cenowym? chodzi mi też o to żeby był wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 a jakieś inne dobre w tym progu cenowym? Można jeszcze znaleźć RS Recon Gold MC z pivotami za około 1000zł. Będzie on trochę cięższy od Axona. A inne modele? Amorek pod Vki graniczy z cudem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.