bruce95 Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Potrzebuję wentyli Shadera gwintowanych na całej długości który wygląda mniej więcej tak. Może ma ktoś z Białegostoku na zbyciu takie dętki i mógłby mi je oddać, oczywiście mogą być dziurawe, przecięte, gdyż jedyne co potrzebuję to ten wentyl oraz ten mały kawałek gumy którym jest zalany u podstawy. Z góry dzięki.
unknow1 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Może spróbuj zrobić taki gwint narzynką. Kilka minut zabawy.
bruce95 Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 Tylko trzeba ją najpierw mieć. Poza tym trzeba by bawić się w ściąganie gumy z szyjki wentyla, później to gwintować... Moim zdaniem sprawa nie warta zachodu, a może ktoś ma np. niepotrzebne, dziurawe dętki Schwalbe, które może odstąpić.
przemokolarz Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Zapytaj w sklepach z częściami samochodowymi tam powinni mieć takie wentyle.
bruce95 Napisano 19 Marca 2013 Autor Napisano 19 Marca 2013 Zdaje mi się, że do felg samochodowych montuje się zwykłe wentyle zalane gumą tak samo jak rowerowe, z poszerzeniem wyglądające tak:
netta1987 Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 jak pochodzisz po rowerowych to może dostaniesz gdzieś ja u siebie mam nawet całe takie i chyba 3 właśnie w celu odzysku dziurawe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.