Skocz do zawartości

[torba] podsiodłowa

bipr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam możliwie lekkiej niedużej torby podsiodłowej najchętniej z jakąś przegródką oddzielającą klucze od telefonu (ew. 2 kieszenie) Fajnie by było że by miała jakiś wydajny el. odblaskowy ;-)

Priorytetem jest niska waga ...

Napisano

no fajna jest ;-) ... i tyle wersji ... aż nie wiem która wybrać ;-) muszę poszukać danych dot. objętości i z czymś to porównać ...

dzięki

Napisano

) muszę poszukać danych dot. objętości i z czymś to porównać ...

dzięki

ja mam wersję small i wchodzi do niej:

-zestaw do łatania dętek;

-dętka;

-zestaw kluczy (te takie w formie dużego scyzoryka)

ale to już tak na styk. więcej nic nie dołożysz... myślę, że medium byłaby lepsza, jakiś telefon by się upchało jeszcze, czy batona.

Napisano

dzięki za sugestię - jak rozumiem małej komórki + 2, 3 kluczy (do domu - nie do roweru ;-) + mocno zwiniętej przeciwdeszczówki już nie upchnę w wersji "small" ?

Napisano

Nie poradzę Ci, co kupić - poradzę Ci, czego nie kupić. Nie kupuj toreb Meridy... Są krzywo zszyte. A same szwy po jakimś czasie wypychania torebki różnymi drobiazgami niszczą materiał i całość wygląda strasznie badziewnie, jakby ta całość miała się zaraz rozejść w tych szwach i nieodwracalnie rozlecieć... :down:

Napisano

no fajna jest ;-) ... i tyle wersji ... aż nie wiem która wybrać ;-) muszę poszukać danych dot. objętości i z czymś to porównać ...

dzięki

Według mnie optymalna jest wersja średnia. Mała jest rzeczywiście mała a duża, to już kawał torby. Ale jak wiadomo wszystko zależy od potrzeb.

Napisano

Ja też się wypowiem w stylu "czego nie kupować". :-) Nie polecam toreb z plastikowymi zaczepami. Kupiłem Gazel Scott'a i po 5-6 tygodniach od zakupu była do wywalenia. Miałem mały incydent i rower mi uderzył o ziemię. Plastikowy zaczep ułamał się tak że nie da się już torby używać. Nie urwał się od torby, tylko ułamał się jeden z haczyków. Polecam więc coś co zaczepia się na siodło paskami.

Napisano

Widzę, że tam można fajnie zamontować lampę z tyłu ;)

A tak właściwie a propo wstrząsów, jak włożę aparat cyfrowy do takiej torby bez pokrowca to może jej sie coś stać?

Napisano

Polecam wybrac się do lidla i tam zakupi torbę pdosiodlową za bagatela 25zł... W komplecie łyżki do dętek, szmatka, klucze, żarówki, zestaw do łatania.

Teraz mija pierwszy sezon jak ja kupiłem i jestem w pełni zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...