Skocz do zawartości

[torba] podsiodłowa

bipr

Rekomendowane odpowiedzi

szukam możliwie lekkiej niedużej torby podsiodłowej najchętniej z jakąś przegródką oddzielającą klucze od telefonu (ew. 2 kieszenie) Fajnie by było że by miała jakiś wydajny el. odblaskowy ;-)

Priorytetem jest niska waga ...

Gość prazynka

szukam możliwie lekkiej niedużej torby podsiodłowej najchętniej z jakąś przegródką oddzielającą klucze od telefonu (ew. 2 kieszenie) Fajnie by było że by miała jakiś wydajny el. odblaskowy ;-)

Priorytetem jest niska waga ...

Co powiesz o tej?

https://www.google.com/search?q=torebka+podsiod%C5%82owa+Topeak+Aero+Wedge&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t

) muszę poszukać danych dot. objętości i z czymś to porównać ...

dzięki

ja mam wersję small i wchodzi do niej:

-zestaw do łatania dętek;

-dętka;

-zestaw kluczy (te takie w formie dużego scyzoryka)

ale to już tak na styk. więcej nic nie dołożysz... myślę, że medium byłaby lepsza, jakiś telefon by się upchało jeszcze, czy batona.

Nie poradzę Ci, co kupić - poradzę Ci, czego nie kupić. Nie kupuj toreb Meridy... Są krzywo zszyte. A same szwy po jakimś czasie wypychania torebki różnymi drobiazgami niszczą materiał i całość wygląda strasznie badziewnie, jakby ta całość miała się zaraz rozejść w tych szwach i nieodwracalnie rozlecieć... :down:

no fajna jest ;-) ... i tyle wersji ... aż nie wiem która wybrać ;-) muszę poszukać danych dot. objętości i z czymś to porównać ...

dzięki

Według mnie optymalna jest wersja średnia. Mała jest rzeczywiście mała a duża, to już kawał torby. Ale jak wiadomo wszystko zależy od potrzeb.

Ja też się wypowiem w stylu "czego nie kupować". :-) Nie polecam toreb z plastikowymi zaczepami. Kupiłem Gazel Scott'a i po 5-6 tygodniach od zakupu była do wywalenia. Miałem mały incydent i rower mi uderzył o ziemię. Plastikowy zaczep ułamał się tak że nie da się już torby używać. Nie urwał się od torby, tylko ułamał się jeden z haczyków. Polecam więc coś co zaczepia się na siodło paskami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...