Shootee Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Hej, ma pytanie, który rower lepiej wypada po zestawieniu ze sobą? http://www.decathlon.pl/rockrider-53-2012-id_8206682.html# czy ten http://allegro.pl/mocny-kands-energy-1300-26-aluminium-2x-tarcza-i3066757781.html Dylemat mam dla tego że jeden jest na shimano drugi na sram. A że moja wiedza nie jest jak na razie rozległa jakoś mega to się zapytuję.
jokulus25 Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 ogólnie widzę że chcesz mieć tarczówki nie powiem że to źle ale to nie jest konieczne przy rowerze w takiej cenie ja bym radził wziąć takiego Kands'a tylko żeby hamulce nie były tarcze tylko v-ki , mój kolega taki ma i działa dobrze no bo jak ma działać , jest cały ( chyba) na osprzęcie Alivio , a jak go kupisz to oszczędzisz trochę niż jakbyś kupował Rockridera
Fifi Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Forumowicz powyżej dobrze prawi - w tej cenie nie warto pchać się w tarczówki, zwłaszcza ze względu na fakt, że są to hamulce tarczowe mechaniczne. Opowiedz nam trochę na temat tego czy lubisz się babrać w błocie, a jeśli tak to ile razy w ciągu roku. Podaj też swoją wagę. Generalizując w tej cenie to tylko v-ki - jeśli zależy Ci na dobrym hamowaniu to brałbym Avidy SD7.
Shootee Napisano 8 Marca 2013 Autor Napisano 8 Marca 2013 Lubię pojeździć po lesie, pod koniec sezonu chciałbym przejechać czarny szlak z Gdańska do Gdyni, lubię też po dróżkach pośmigać jak mam mniej czasu. Co do hamulców w niedalekiej przyszłości i tak zmieniałbym na hydrauliczne, a to zawsze mniejszy koszt przy zmianie mechaników na hydrauliczne, no i jak bym kiedyś chciał amortyzator zmienić to i tak hamulec do wymiany bo z piwotami to rzadkość. Edyta:// Waga 75 kg ale chcę zbić z tego. Wzrost 175cm, i rower to tylko nowy, ale te 2 mi się podobają więc temat w tym dziale jako porównanie.
Fifi Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Z tych dwóch brałbym Rockridera, marka jest solidna, a Twoja wypowiedź Co do hamulców w niedalekiej przyszłości i tak zmieniałbym na hydrauliczne, a to zawsze mniejszy koszt przy zmianie mechaników na hydrauliczne, no i jak bym kiedyś chciał amortyzator zmienić to i tak hamulec do wymiany bo z piwotami to rzadkość. utwierdza mnie w przekonaniu, że rower ma być przyszłościowy, do rozbudowy.
jokulus25 Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 jeśli tak jeśli ma być rozbudowywany sukcesywnie to tak Rockrider będzie chyba lepszy
Mod Team Puklus Napisano 8 Marca 2013 Mod Team Napisano 8 Marca 2013 Też bym na rockridera stawiał, ale za 1600 można fajnego używanego znaleźć
Shootee Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 Wiem iż można używkę wyrwać, ale wolę nie ryzykować przy moim szczęściu do zakupów To jeszcze się zapytam was, czy ten rower to nie jest wagowo megaa kloc? Tylko proszę opinię z normalnego punktu widzenia a nie maniaka lekkości który walczy o każdy gram. To nie dla mnie, przynajmniej w najbliższej przyszłości.
Mumineek83 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Mam takiego samego Kandsa od roku, jak na pierwszy rower nowy w tej cenie nie znalazłem lepszego.Gdy pierwszy raz siadłem na niego wydawało mi się że on wcale nie waży ;-) Na początku zmieniłem siodełko ( oryginalne było niewygodne na dłuższe wyprawy). Co do hamulców to prawda że mechaniki tarczowe ale nie zawiodły mnie.Jazda 30% asfalt reszta lasy i małe górki w zupełności wystarczyły. Nie żałuje że go kupiłem (przy funduszach jakie miałem). Aktualnie będę go chciał sprzedać ponieważ przymierzam się do czegoś lepszego(w miarę czasu apetyt rośnie na coś lepszego);-)
ogryz2 Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Sam osobiście śmigam na RR którego podałeś i jestem bardzo zadowolony z niego. Mówicie tarczówki mechaniczne, a to nie są byle gówniane tarczówki. Hayes mx5 to jak dla mnie (oprocz bb7) jedne z lepszych tarczówek mechanicznych jakie miałem. Szczerze i z całego serca polecam Rockridera P.S Przypilnuj, żeby w sklepie Ci wszystko wyregulowali oraz spytaj o gratisowe prezenty, na pewno coś dostaniesz Pozdro
Shootee Napisano 11 Marca 2013 Autor Napisano 11 Marca 2013 To jestem już przekonany do RR. A czy jest sens targować np. jakąś zniżkę albo licznik rowerowy, lampkę czy cuś?. Czy tylko coś drobnego, nie wiem bidon.
ogryz2 Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Mi udało się wysępić oświetlenie przód i tył. Ale nic innego już nie chcieli dać ;/ Zniżki dać Ci nie mogą bo to niestety sklep sieciowy. Choć próbuj wytargować gratisy i inne fanty, moze akurat
Shootee Napisano 13 Marca 2013 Autor Napisano 13 Marca 2013 To od dziś RR 5.3 grzeje się w domku. Mam dwa pytanka. Po pierwsze co jest w tym zestawie z płytką w tym woreczku, może ktoś wie? Jak sobie o nim przypomniałem było za późno, a nie wiem czy jest tam coś bardzo istotnego. Druga sprawa to karta stałego klienta.Przed samym zakupem ją wyrobiłem. Pani na kasie chyba nabijała coś na nią. Ale w domu po zalogowaniu się na konto nic nie ma, a po próbie ręcznej dodania paragonu wyskakuje komunikat że paragon został dodany do innej karty. Tak ma być i za jakiś czas to się uzupełni, czy dzwonić na infolinię?
Shootee Napisano 14 Marca 2013 Autor Napisano 14 Marca 2013 Nie mogę edytować, ale bryndza. Tak więc paragon dodany i mam 20 złociszy do wydania. Ale nie wiem co z tą płytą. A tu do modka: Może któryś szanowny posty scalić co to by nie uznano tego za spam?
venom2000 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Jaki woreczek i jaka płytka?? Daj jakieś zdjęcia bo z opisu nic nie wynika
Shootee Napisano 14 Marca 2013 Autor Napisano 14 Marca 2013 Przy większości rowerów wisiała pod siodełkiem płyta + inne duperele. No i nie wiem czy to coś ważnego.
Shootee Napisano 14 Marca 2013 Autor Napisano 14 Marca 2013 No logicznym jest że gdybym wiedział co to na niej jest i co to za papiery tam pod siodłem są przypinane to bym się nie pytał . I żeby ot nie było to : zakupiłem dziś biały kask do białego rowerku/
jokulus25 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Venom nie ma się co dziwić , tam ma być chyba gwarancja , ta płyta ( tam są jakieś chyba też instrukcje do roweru ? ) i mozliwe że coś jeszcze ale nie wiem co dokładnie
venom2000 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Możliwe że płyta ze sterownikami do płyty głównej kierownika sklepu :laugh: pewnie filmik pokazowy o rowerku i inne głupoty którymi zaśmiecają,karta gwarancyjna powinna być wydawana razem z rowerem i nie powinna znajdować się w takim miejscu aby ktoś ją mógł podprowadzić,a na przyszłość to pytać o gratisy i jak dają to brać i nie marudzić gratki za zakup bajka i najważniejszego elementu dla bajkera czyli kasku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.