Skocz do zawartości

[Rower] RR 5.3 vs Kands 1300 disc XCR

Shootee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ogólnie widzę że chcesz mieć tarczówki nie powiem że to źle ale to nie jest konieczne przy rowerze w takiej cenie ja bym radził wziąć takiego Kands'a tylko żeby hamulce nie były tarcze tylko v-ki , mój kolega taki ma i działa dobrze no bo jak ma działać , jest cały ( chyba) na osprzęcie Alivio , a jak go kupisz to oszczędzisz trochę niż jakbyś kupował Rockridera

Napisano

Forumowicz powyżej dobrze prawi - w tej cenie nie warto pchać się w tarczówki, zwłaszcza ze względu na fakt, że są to hamulce tarczowe mechaniczne.

Opowiedz nam trochę na temat tego czy lubisz się babrać w błocie, a jeśli tak to ile razy w ciągu roku. B) Podaj też swoją wagę.

Generalizując w tej cenie to tylko v-ki - jeśli zależy Ci na dobrym hamowaniu to brałbym Avidy SD7.

Napisano

Lubię pojeździć po lesie, pod koniec sezonu chciałbym przejechać czarny szlak z Gdańska do Gdyni, lubię też po dróżkach pośmigać jak mam mniej czasu. Co do hamulców w niedalekiej przyszłości i tak zmieniałbym na hydrauliczne, a to zawsze mniejszy koszt przy zmianie mechaników na hydrauliczne, no i jak bym kiedyś chciał amortyzator zmienić to i tak hamulec do wymiany bo z piwotami to rzadkość.

Edyta:// Waga 75 kg ale chcę zbić z tego. Wzrost 175cm, i rower to tylko nowy, ale te 2 mi się podobają więc temat w tym dziale jako porównanie.

Napisano

Z tych dwóch brałbym Rockridera, marka jest solidna, a Twoja wypowiedź

Co do hamulców w niedalekiej przyszłości i tak zmieniałbym na hydrauliczne, a to zawsze mniejszy koszt przy zmianie mechaników na hydrauliczne, no i jak bym kiedyś chciał amortyzator zmienić to i tak hamulec do wymiany bo z piwotami to rzadkość.

utwierdza mnie w przekonaniu, że rower ma być przyszłościowy, do rozbudowy.

Napisano

Wiem iż można używkę wyrwać, ale wolę nie ryzykować przy moim szczęściu do zakupów ;) To jeszcze się zapytam was, czy ten rower to nie jest wagowo megaa kloc? Tylko proszę opinię z normalnego punktu widzenia a nie maniaka lekkości który walczy o każdy gram. To nie dla mnie, przynajmniej w najbliższej przyszłości.

Napisano

Mam takiego samego Kandsa od roku, jak na pierwszy rower nowy w tej cenie nie znalazłem

lepszego.Gdy pierwszy raz siadłem na niego wydawało mi się że on wcale nie waży ;-)

Na początku zmieniłem siodełko ( oryginalne było niewygodne na dłuższe wyprawy).

Co do hamulców to prawda że mechaniki tarczowe ale nie zawiodły mnie.Jazda 30% asfalt reszta lasy i małe górki w zupełności wystarczyły.

Nie żałuje że go kupiłem (przy funduszach jakie miałem). Aktualnie będę go chciał sprzedać

ponieważ przymierzam się do czegoś lepszego(w miarę czasu apetyt rośnie na coś lepszego);-)

Napisano

Sam osobiście śmigam na RR którego podałeś i jestem bardzo zadowolony z niego. Mówicie tarczówki mechaniczne, a to nie są byle gówniane tarczówki. Hayes mx5 to jak dla mnie (oprocz bb7) jedne z lepszych tarczówek mechanicznych jakie miałem. Szczerze i z całego serca polecam Rockridera :)

P.S Przypilnuj, żeby w sklepie Ci wszystko wyregulowali oraz spytaj o gratisowe prezenty, na pewno coś dostaniesz :)

Pozdro

Napisano

To jestem już przekonany do RR. A czy jest sens targować np. jakąś zniżkę albo licznik rowerowy, lampkę czy cuś?. Czy tylko coś drobnego, nie wiem bidon.

Napisano

Mi udało się wysępić oświetlenie przód i tył. Ale nic innego już nie chcieli dać ;/

Zniżki dać Ci nie mogą bo to niestety sklep sieciowy. Choć próbuj wytargować gratisy i inne fanty, moze akurat :)

Napisano

To od dziś RR 5.3 grzeje się w domku. Mam dwa pytanka. Po pierwsze co jest w tym zestawie z płytką w tym woreczku, może ktoś wie? Jak sobie o nim przypomniałem było za późno, a nie wiem czy jest tam coś bardzo istotnego. Druga sprawa to karta stałego klienta.Przed samym zakupem ją wyrobiłem. Pani na kasie chyba nabijała coś na nią. Ale w domu po zalogowaniu się na konto nic nie ma, a po próbie ręcznej dodania paragonu wyskakuje komunikat że paragon został dodany do innej karty. Tak ma być i za jakiś czas to się uzupełni, czy dzwonić na infolinię?

Napisano

Nie mogę edytować, ale bryndza. Tak więc paragon dodany i mam 20 złociszy do wydania. Ale nie wiem co z tą płytą.

A tu do modka: Może któryś szanowny posty scalić co to by nie uznano tego za spam?

Napisano

No logicznym jest że gdybym wiedział co to na niej jest i co to za papiery tam pod siodłem są przypinane to bym się nie pytał -_-.

I żeby ot nie było to : zakupiłem dziś biały kask do białego rowerku/

Napisano

Venom nie ma się co dziwić , tam ma być chyba gwarancja , ta płyta ( tam są jakieś chyba też instrukcje do roweru ? ) i mozliwe że coś jeszcze ale nie wiem co dokładnie

Napisano

Możliwe że płyta ze sterownikami do płyty głównej kierownika sklepu :w00t::laugh: :laugh: pewnie filmik pokazowy o rowerku i inne głupoty którymi zaśmiecają,karta gwarancyjna powinna być wydawana razem z rowerem i nie powinna znajdować się w takim miejscu aby ktoś ją mógł podprowadzić,a na przyszłość to pytać o gratisy i jak dają to brać i nie marudzić gratki za zakup bajka i najważniejszego elementu dla bajkera czyli kasku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...