mudia Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam Wczoraj zostałem właścicielem nowego widelca Fox Talas F140 RLC (2009) zdemontowanego z roweru pokazowego. Widelec nie jest jeszcze zamontowany w rowerze (brak odpowiedniej piasty), ale bawiłem się nim trochę "na sucho". Mam w związku z nim kilka pytań do właścicieli lub byłych właścicieli tego modelu i rocznika: 1) Pokrętło regulacji wysokości widelca chodzi ciężko (i jest dość niewygodne, ale taki jego urok). Czy też tak macie? Czy z czasem to się poprawi, a może można coś z tym zrobić? 2) Po zwiększeniu skoku przy pomocy tej regulacji widelec sam się podnosi, ale po zmniejszeniu trzeba użyć trochę siły aby widelec opadł. Czy to normalne? Czy po zainstalowaniu widelca w rowerze sama waga bikera powoduje opadanie widelca, czy trzeba go "przydusić" tak jak widelce Marzocchi z systemem ETA? 3) Jaki olej lejecie do tego modelu? Czytałem, że olej fabryczny jest dość gęsty i jego wymiana na rzadszy znacznie zwiększa czułość widelca na małe nierówności. Czy ktoś miał możliwość porównania pracy z olejem oryginalnym i rzadszym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.