arti_krk Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam jestem nowy na forum i licze na kumpelska pomoc bikerow:) Przejde do rzeczy mianowicie interesuja mnie opinie was forumowiczow na temat owej obreczy, moze ktos juz sklecil na niej kolko tak jak ja mam zamiar i ma jakies spostrzezenia. Licze na aktywnosc sam osobiscie koleczko tylnie bede mial na wyzej wymienionej obreczy + piasta novatec 36 pod v-ki, 2 lozyskowa, szpychy dt swiss, oponka najprawdopodobniej maxxis mofo xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witamy. Na początek przeczytaj ZASADY PISANIA NOWYCH TEMATóW - nazwa tematu była źle sformułowana. Pozdrówko porządkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Po pierwsze witam na forum bo to mój pierwszy post. Ponieważ składam sam rower, właśie te obręcze wybrałem przedwczoraj. Dzisiaj je dostałem zaplecione i wycentrowane ładnie. Jedyne co mogę powiedzieć, że wyglądają porządnie jak na swoją cenę. Złożyełm koła właśnie na dwóch 26" Accentach Pathfinder. Ale jak się sprawują w dłuższym czasie to powiem jak skończę budowę roweru i pojeżdzę trochę, pewnie po długim weekendzie będę mógł już coś powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 oglądałem je i sprawiaja wrazenie dos solidnych jednak przy zakupie wybrałem dartmoora voodoo i niezałuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti_krk Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam ponownie No wlasnie ja tez dzisiaj zaplotlem z kolega tylnie kolo na tej obreczy, piasty novateca i szprychach dt swisa, calosc jest dosc lekka a na tym najbardziej mi zalezy,mam nadzieje ze ta lekkosc pojdzie w parze z wytrzymaloscia, obrecz sprawia wrazenie takiej, tylko jedyny mankament to to ze mozna max wsadzic oponki 1,95 wlasciwie takich uzywam ale czasem 2,1 tez sie przydaje wtedy jest problem:) Mysle ze obrecze mimo ze sa nowoscia znajda swoich zwolennikow bo poki co prezentuja sie przyzwoicie. Moze sa to suche opinie poki co ale niech takie zostana i po wrazeniach z pierwszej jazdy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 na razie malo ludzi uzywa obreczy accenta ale mysle ze to sie zmieni(tak bylo z innymi czesciami i akcesoriami tej firmy). Mysle ze accenta mozna bedzie za niedlugo porownywac np z bontragerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszM Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 tylko jedyny mankament to to ze mozna max wsadzic oponki 1,95 Właśnie się zastanawiałem nad ich kupnem... tylko że mam już zakupione oponki 2.125 Jaka jest szerokość tych pathfinderów, że nie wejdzie 2.1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti_krk Napisano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Wlasnie nie wiem czy ja mam taka wersje czy wystepuje tylko jedna bo ja mam 1,5-1,95. Obecnie mam z tylu opone Michelin XL (2.0) ktora jest niezbyt udanym modelem strasznie miekka, ''klei'' sie do niej doslownie wszystko a kilka dni temu wkrecila mi sie do niej sruba:) Ale to juz nie zalezy od opony to byl po prostu pech. Juz troszke km przejechalem na tej obreczy i jestem naprawde zadowolony, jest sztywna, wytrzymala. Ogolnie polecam. Teraz jeszcze z przodu musze zbudowac kolo na tej obreczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszM Napisano 11 Maja 2006 Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 A czy ma Ktoś z Was takie tabele, że "szerokość obręczy = opony w przedziale X do Y" ??? I czym grozi założenie szerzej opony do obręczy, która nie jest do takiej szerokości opon dostosowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oczko Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 cze, Jezeli chodzi o obręcze Accent Pathfinder mogę powiedzieć, że są to po prosu rewelacyjne obręcze. Przejechałem na nich na razie ok. 500-700km i to co moge napisać to że są przede wszystkim lekkie, wytrzymałe i sztywne co miałem okazję przetestować w bardzo różnych wrunkach. Spokojnie możesz kupować gwarantuję Ci że będziesz zadowolony. Kupując nie spodziewałem się, że będą to naprawdę świetne obręcze - ja jestem ww 100% zadowolony z zakupu. POZDRO Oczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrYK Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Skoro mam pytanie dotyczące tych obręczy to dopiszę się do już istniejącego tematu Dokładnie chodzi mi o długość szprych - z własnych wyliczeń wychodzą mi rózne wartości - raz 262 lub 268 (zależy od użytego programu). Piasty: przód - Deore HB-M530 tył - Deore FH-M530 zaplatane na 3 Niestety nie ma w moim mieście warsztatu gdzie mogę zlecić zaplecenie kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.