Skocz do zawartości

[obrecze] accent pathfinder na 2006 prosze o opinie:)

arti_krk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum i licze na kumpelska pomoc bikerow:)

Przejde do rzeczy mianowicie interesuja mnie opinie was forumowiczow na temat owej obreczy, moze ktos juz sklecil na niej kolko tak jak ja mam zamiar i ma jakies spostrzezenia.

Licze na aktywnosc sam osobiscie koleczko tylnie bede mial na wyzej wymienionej obreczy + piasta novatec 36 pod v-ki, 2 lozyskowa, szpychy dt swiss, oponka najprawdopodobniej maxxis mofo xc

Po pierwsze witam na forum bo to mój pierwszy post. :)

Ponieważ składam sam rower, właśie te obręcze wybrałem przedwczoraj. Dzisiaj je dostałem zaplecione i wycentrowane ładnie. Jedyne co mogę powiedzieć, że wyglądają porządnie jak na swoją cenę. Złożyełm koła właśnie na dwóch 26" Accentach Pathfinder. Ale jak się sprawują w dłuższym czasie to powiem jak skończę budowę roweru i pojeżdzę trochę, pewnie po długim weekendzie będę mógł już coś powiedzieć.

Witam ponownie

No wlasnie ja tez dzisiaj zaplotlem z kolega tylnie kolo na tej obreczy, piasty novateca i szprychach dt swisa, calosc jest dosc lekka a na tym najbardziej mi zalezy,mam nadzieje ze ta lekkosc pojdzie w parze z wytrzymaloscia, obrecz sprawia wrazenie takiej, tylko jedyny mankament to to ze mozna max wsadzic oponki 1,95 wlasciwie takich uzywam ale czasem 2,1 tez sie przydaje wtedy jest problem:) Mysle ze obrecze mimo ze sa nowoscia znajda swoich zwolennikow bo poki co prezentuja sie przyzwoicie. Moze sa to suche opinie poki co ale niech takie zostana i po wrazeniach z pierwszej jazdy:)

• 2 tygodnie później...

Wlasnie nie wiem czy ja mam taka wersje czy wystepuje tylko jedna bo ja mam 1,5-1,95. Obecnie mam z tylu opone Michelin XL (2.0) ktora jest niezbyt udanym modelem strasznie miekka, ''klei'' sie do niej doslownie wszystko a kilka dni temu wkrecila mi sie do niej sruba:) Ale to juz nie zalezy od opony to byl po prostu pech. Juz troszke km przejechalem na tej obreczy i jestem naprawde zadowolony, jest sztywna, wytrzymala. Ogolnie polecam. Teraz jeszcze z przodu musze zbudowac kolo na tej obreczy.

• 3 tygodnie później...

cze,

Jezeli chodzi o obręcze Accent Pathfinder mogę powiedzieć, że są to po prosu rewelacyjne obręcze. Przejechałem na nich na razie ok. 500-700km i to co moge napisać to że są przede wszystkim lekkie, wytrzymałe i sztywne co miałem okazję przetestować w bardzo różnych wrunkach. Spokojnie możesz kupować gwarantuję Ci że będziesz zadowolony. Kupując nie spodziewałem się, że będą to naprawdę świetne obręcze - ja jestem ww 100% zadowolony z zakupu.

POZDRO

Oczko

• 3 tygodnie później...

Skoro mam pytanie dotyczące tych obręczy to dopiszę się do już istniejącego tematu :angry2:

Dokładnie chodzi mi o długość szprych - z własnych wyliczeń wychodzą mi rózne wartości - raz 262 lub 268 (zależy od użytego programu).

Piasty:

przód - Deore HB-M530

tył - Deore FH-M530

zaplatane na 3

Niestety nie ma w moim mieście warsztatu gdzie mogę zlecić zaplecenie kół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...