Skocz do zawartości

[przerzutka tył] SLX problem z regulacją

Mexyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Założone nowe linki, pancerze itp. Linka odpowiednio naciągnięta. Chcę to podregulować baryłką i wtedy pojawia się problem. Mianowicie (załóżmy, że zrzucam) reguluję aby wszystkie 9 biegów leciała bez problemu w dół i jak zejdzie w dół to powiedzmy, że chcę wrócić na górę. Przez pierwsze 3-4 zębatki nie ma problemu, na następną nie chce wskoczyć a na ostatnią wskakuję przez dwie zębatki.

Sytuacja odwrotna. Ustawiam baryłkę tak by wrzucając biegi od dołu w górę było wporządku to wtedy jadąc z powrotem mam problem.

Dodam, że, linki i pancerze są wszędzie wymienione (nie ma tego problemu w przedniej przerzutce), manetki były rozkręcane i składane powrotnie i działają jak należy.

Macie jakiś pomysł?

Napisano

Ja miałem coś podobnego i okazało się że mam lekko skrzywiony hak po złapaniu gałęzi w napęd. Może masz to samo albo mogłeś delikatnie krzywo wkręcić przerzutkę, nie mam innych pomysłów. Przerzutka jest nowa czy używana bo jak używka to może wózek jest delikatnie przekoszony.

• Mod Team
Napisano

Slx nie jest przyjazna w regulacji, cierpliwości. Może trzeba będzie wybrać dobre ciągnięcie w górę kosztem redukcji w dół albo odwrotnie. Na forum są tematy o upierdliwości slx-a.

• Mod Team
Napisano

@@Sagitt77, nie ma to znaczenia, przerzutka powinna dobrze zrzucać/wrzucać na każdej zębatce. Jak to niby sobie wyobrażasz?

Według mnie krzywy hak lub krzywa przerzutka. Ja też mam problem z regulacją SLX, tylko że u mnie są temu winne prawdopodobnie stare manetki alivio

Napisano

Po mojemu krzywy hak, podjedź do serwisu, za przysłowiowe "piwo" Ci go naprostują i wtedy będziesz miał pewność, a w tej chwili możemy gdybać co jest winowajcą....

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

krzywy hak łatwo obadać stawiając rower do pionu i wrzucając przełożenie takie wózek był pionowo w dół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...