Skocz do zawartości

[Rower] Romet Wagant - warto na miasto i czasem poza?

muniek123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, dawno tu nie zaglądałem, gdyż cieszyłem się w rodzinnym mieście zakupionym Kelly'sem MTB.

Przeprowadziłem się obecnie do większego miasta, gdzie na nadchodzącą wiosnę wzięło mnie na rower :) Kelly'sa nie przywiozę, bo ukradną, a w akademiku nie mogę wewnątrz trzymać.

Szukałem czegoś taniutkiego co by szkoda nie było, bo będzie musiał prawdopodobnie pod chmurką stać.

No ale apetyt rósł i natrafiłem na Rometa Waganta. Nigdy nie miałem niczego na cienkich oponach prócz roweru miejskiego damki. Romet w stanie bdb, rama malowana, bo podrapana była, nowy łańcuch (zobaczymy jak to współpracuje), koła proste, oryginalne opony Stomil, ale jeszcze na nich pasek widać, podobno super stan no i zwykła kierownica, bo nie chcę baranka. Gość serwisuje rowery, mówi, że pewniak.

Czy taki rower będzie dobry do poruszania się po mieście czy go załatwię krawężnikami itd.? Oczywiście jeżdżę też w trasy, czasem wjadę na chwilkę do lasu - rekreacyjnie, czy na polną scieżkę.

Chciałbym się dowiedzieć czy warto dać 150 zł czy lepiej szukać czegoś innego, chociaż jak patrzę to wszystko przekracza mój budżet, cokolwiek na 28 cali podchodzi pod 300, 400 zł, Romety pod 250, a reszta to marketowce, boję się. Jak Romet nie bardzo to piszcie, może ktoś jeździł na tym, wtedy szukam czegoś innego.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...