repak59 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Siema, jaki polecacie amor (przód) do 300zł? Planuję wymianę mojego XCT.. i co ważne kupić nowy czy używany? Dł. rury między 21-22cm, pod koła 26, 1,1/8 ahed, wymagany uchwyt na tarcze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 W tej cenie lepiej kupić używany, a powietrzny. Wszystkie wyroby typu XCT, XCM, XCR działają dobrze powyżej 80 kg. Z używanych to o wiele lepiej Raidona, Torę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Można by szukać jakiegoś epicona a jak być dorzucił niewiele ponad 100zł to byś kupił nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarko2000 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Podepnę się pod temat, Wszystkie wyroby typu XCT, XCM, XCR działają dobrze powyżej 80 kg. Zacytowalem Piotra... czy do XCRów należy również ten?:http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydr-z-blokada-skoku-wyprzedaz-i3077223245.html Pytam gdyż jestem zainteresowany takim przedziałem cenowym (do 300 zł), w tej chwili mam RST Gamma El.. więc chyba każdy będzie lepszy.Gamma sprawował się całkiem przyzwoicie na starych v-brekach, ale jak zamontowałem tarczówki zmiękł na maxa...ę Do tego swoje ważę... Koledzy pomożecie? Przyjmę każdą sugestię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Dozbieraj 60zł i masz o niebo lepszego raidoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarko2000 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 6 dych to żaden problem.., bardziej zależy mi na opinii - co będzie dobre w takim lub zbliżonym przedziale cenowym. No i najważniejsze, aby tę setkę udźwigał i trochę posłużył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 spokojnie da rade, twardość regulujesz ustawiając odpowiednie ciśnienie powietrza no i regulowany skok 80-100-120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamCh Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 do tego pompka za 100 zl ;-) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Adam pompka kosztuje 60zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 czy do XCRów należy również ten?:http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydr-z-blokada-skoku-wyprzedaz-i3077223245.html Pytam gdyż jestem zainteresowany takim przedziałem cenowym (do 300 zł), w tej chwili mam RST Gamma El.. więc chyba każdy będzie lepszy.Gamma sprawował się całkiem przyzwoicie na starych v-brekach, ale jak zamontowałem tarczówki zmiękł na maxa...ę Do tego swoje ważę... Koledzy pomożecie? Jeden ze znajomych używa XCT. Po 2 latach ma on koszmarne luzy i przy 70kg wykorzystuje połowę skoku. Druga osoba z XCM ma podobnie. Czy XCR jest lepsze? Nie wiem, bo nie jeździłem na modelu z goleniami 30mm. Od twojego widelca pewnie tak, ale na pewno nie jest to super widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 miałem przyjemność jazdy na xcr, xcm pry wadze 35kg. XCr działa o niebo lepiej i jest wiele sztywniejszy. Wracając do tematu polecam doskładać do epicona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarko2000 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Dziękuję za odpowiedź i chyba powoli łapię w którym kierunku muszę zmierzać. Ale nadal jestem otwarty na wszystkie podpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabiron Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Mój xcr umarł po 4 latach i miałem właśnie dylemat kupiłem epicona ale kusił mnie raidon w rozsądnej cenie Amortyzator RAIDON RLD 2011 SR SUNTOUR - CYKLOTUR.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tutaj trzeba byłoby uważać. Ja zamówiłem ten amortyzator on-line w centrumrowerowe i jak telefonicznie potwierdzałem przelew, to podczas rozmowy okazało się że jest błędny opis i to nie jest powietrzny. Ttaj opis jest identyczny więc trzeba byłoby się upewnić. miałem właśnie dylemat kupiłem epicona jeżeli kusił Cię ten raidon w tej cenie, to za ile i gdzie kupiłeś Epicona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabiron Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tutaj trzeba byłoby uważać. Ja zamówiłem ten amortyzator on-line w centrumrowerowe i jak telefonicznie potwierdzałem przelew, to podczas rozmowy okazało się że jest błędny opis i to nie jest powietrzny. Ttaj opis jest identyczny więc trzeba byłoby się upewnić. jeżeli kusił Cię ten raidon w tej cenie, to za ile i gdzie kupiłeś Epicona? http://allegro.pl/suntour-epicon-rld-100mm-amortyzator-bialy-manetka-i3033907929.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.