Skocz do zawartości

[amortyzator] do 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, jaki polecacie amor (przód) do 300zł? Planuję wymianę mojego XCT.. i co ważne kupić nowy czy używany? Dł. rury między 21-22cm, pod koła 26, 1,1/8 ahed, wymagany uchwyt na tarcze.

Pozdrawiam :)

Napisano

W tej cenie lepiej kupić używany, a powietrzny.

Wszystkie wyroby typu XCT, XCM, XCR działają dobrze powyżej 80 kg.

Z używanych to o wiele lepiej Raidona, Torę.

Napisano

Podepnę się pod temat,

Wszystkie wyroby typu XCT, XCM, XCR działają dobrze powyżej 80 kg. Zacytowalem Piotra...

czy do XCRów należy również ten?:http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydr-z-blokada-skoku-wyprzedaz-i3077223245.html

Pytam gdyż jestem zainteresowany takim przedziałem cenowym (do 300 zł), w tej chwili mam RST Gamma El.. więc chyba każdy będzie lepszy.Gamma sprawował się całkiem przyzwoicie na starych v-brekach, ale jak zamontowałem tarczówki zmiękł na maxa...ę Do tego swoje ważę... Koledzy pomożecie? Przyjmę każdą sugestię :)

Napisano

6 dych to żaden problem.., bardziej zależy mi na opinii - co będzie dobre w takim lub zbliżonym przedziale cenowym. No i najważniejsze, aby tę setkę udźwigał i trochę posłużył:)

Napisano
czy do XCRów należy również ten?:http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydr-z-blokada-skoku-wyprzedaz-i3077223245.html Pytam gdyż jestem zainteresowany takim przedziałem cenowym (do 300 zł), w tej chwili mam RST Gamma El.. więc chyba każdy będzie lepszy.Gamma sprawował się całkiem przyzwoicie na starych v-brekach, ale jak zamontowałem tarczówki zmiękł na maxa...ę Do tego swoje ważę... Koledzy pomożecie?

Jeden ze znajomych używa XCT. Po 2 latach ma on koszmarne luzy i przy 70kg wykorzystuje połowę skoku.

Druga osoba z XCM ma podobnie.

Czy XCR jest lepsze? Nie wiem, bo nie jeździłem na modelu z goleniami 30mm. Od twojego widelca pewnie tak, ale na pewno nie jest to super widelec.

Napisano

miałem przyjemność jazdy na xcr, xcm pry wadze 35kg. XCr działa o niebo lepiej i jest wiele sztywniejszy. Wracając do tematu polecam doskładać do epicona

Napisano

Tutaj trzeba byłoby uważać. Ja zamówiłem ten amortyzator on-line w centrumrowerowe i jak telefonicznie potwierdzałem przelew, to podczas rozmowy okazało się że jest błędny opis i to nie jest powietrzny. Ttaj opis jest identyczny więc trzeba byłoby się upewnić.

miałem właśnie dylemat kupiłem epicona

jeżeli kusił Cię ten raidon w tej cenie, to za ile i gdzie kupiłeś Epicona?

Napisano

Tutaj trzeba byłoby uważać. Ja zamówiłem ten amortyzator on-line w centrumrowerowe i jak telefonicznie potwierdzałem przelew, to podczas rozmowy okazało się że jest błędny opis i to nie jest powietrzny. Ttaj opis jest identyczny więc trzeba byłoby się upewnić.

jeżeli kusił Cię ten raidon w tej cenie, to za ile i gdzie kupiłeś Epicona?

http://allegro.pl/suntour-epicon-rld-100mm-amortyzator-bialy-manetka-i3033907929.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...