bukakewarior Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Dzięki. Muszę to "obadać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Hej sorki że nie zdążyłem Ci odpisać Ale to coś takiego jak podał kolega w linku, ja mam żółtą i fajny klimat przodu dzięki temu - jak w starych autach z zółtymi halogenami Folię nakłada się z pomocą suszarki, ale już coś o tym wiesz Zdjęcia będą niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Fajny projekt. Takie pytanie: jaka jest wielkość tej ramki? Konkretnie chodzi mi o długość rury podsiodłowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 57-58 jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 A kolega ile ma wzrostu? Sam kombinuje z rozmiarówką "starych" kolarzówek, a mam 188 cm, noga 92-93. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Są kalkulatory wzrostu w necie Moja ramka jest "zdobyczna" za darmoszkę, ale nie jest też dopasowana idealnie... chociaż się przyzwyczaiłem i dobrze mi się jeździ Edytowane 19 Lutego 2014 przez nonameuser1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Tylko wyczytałem, że stare ramy dzięki innej niż współczesne geo, mogą nie odpowiadać dzisiejszym kalkulatorom. Z tego wychodzi mi rama bodajże 63 cm, hm... http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Najlepiej jeśli masz oczywiście okazję poprzymierzać Ja mam ok 170 cm wzrostu, czyli moj rower teoretycznie też jest za duży na mnie, ale mi pasuje Edytowane 19 Lutego 2014 przez nonameuser1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Hmm... Trochę chyba "zbłądziłem" z tymi zmianami (dynamo w piaście, inna kiera, itd.) i w sumie ostateczny efekt nie zadowalał mnie zupełnie, co bardzo mnie zasmuciło Postanowiłem więc wrócić do pierwotnej koncepcji mojego strychowego znaleziska. Na chwilę obecną stan prezentuje poniższa fota. Edit: Wrócę chyba do baranka, tylko pytanie, czy zrobić tradycyjną owijkę owijaną, czy taką jak miałem, sznurowaną po długości??? Edytowane 24 Lutego 2014 przez nonameuser1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ehh niespokojny duchem Co było nie tak, ze postanowiłeś wrócić z powrotem do tego. Mnie się bardzo podobał Twój patent z owijką i bym przy nim został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Tylko owijka, klimat jak trzeba. No i "hend mejd" a to zawsze się ceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Rower zrobił się cięzki, nie tylko wagowo, ale i wizualnie, przeładowany. Pamiętam jak ściągałem go ze strychu to spodobała mi się jego niska waga i stwierdziłem że powinienem się trzymać pierwowzoru Ehh niespokojny duchem Co było nie tak, ze postanowiłeś wrócić z powrotem do tego. Mnie się bardzo podobał Twój patent z owijką i bym przy nim został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Baranek, skora "hand made" a reszta tak by Tobie bylo wygodnie i sie podobalo. Robisz go chyba dla siebie a nie dla zachwytow na forum, prawda? Ps. Widzialem, ze w pewnym momencie przekombinujesz, tylko gdybym napisal to wczesniej to byloby marudzenie. Wystarczylo troszke poczekac Edytowane 25 Lutego 2014 przez s2power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Sam musiałem się o tym przekonać Obym teraz nie zabrnął w ślepą uliczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Czy takie ustawienie klamek jest prawidłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Właściwe pytanie powinno brzmieć czy tobie jest wygodnie przy takim ustawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Tego nie wiem Muszę przetestować, widzę jednak dużo starych szos z tak "zadartymi" klamkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Jak mam być szczery, to mi się bardziej podobał z jaskółką, ale to Tobie ma się podobać nie mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 20 lat temu przejeździe na takim rowerze tysiące kilometrów Ja baranka miałem tak by góra była prawie poziomo a dol lekko skośnie. Wtedy klamki były mniej więcej z przodu (dużo niżej niż u ciebie) lekko tylko zadarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) Spokoju nie dają mi też takie klameczki przy baranku, ale znów mogę się zapędzić w ślepą uliczkę, więc może lepiej zostane przy tych co mam - szosowych :/ Edytowane 26 Lutego 2014 przez nonameuser1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 To wszystko zależy w jakim chwycie głównie jeździsz... Wizualnie, będzie OK, będzie inaczej... A czemu zrezygnowałeś z tych dodatkowych ramion na górny chwyt, które były przy starych? Wyglądały interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Na razie leżą odkręcone, poprzymierzam i zobaczę czy wrócą, to 5 minut pracy z śrubokrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 To co pokazales jest niezbyt prawidlowe i raczej niewygodne. Zdecydowanie wygodniej bedzie, jesli gora baranka bedzie plasko a dol pod katem. Klamki lekko zadarte, tak bys mogl wygodnie sie o nie oprzec dlonmi w gornym chwycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki s2power za wszystkie podpowiedzi Dziś przejechałem się troszkę i podregulowałem klamki pod siebie, samo ustawienie kierownicy mi nawet pasuje. Założyłem też te dodatkowe ramiona do klamek, dzięki nim hamowanie jest wygodniejsze. Niedługo zacznę sznurowanie owijki Aha... sama kierownica jest inna niż ten pierwszy baranek, udało mi się kupić tanio aluminiowego baranka favorit 38 cm. Jestem w szoku o ile jest lżejszy od stalowego Edytowane 27 Lutego 2014 przez nonameuser1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Sporo się tutaj zmienia Rower zrobił się cięzki, nie tylko wagowo, ale i wizualnie, przeładowany Masz może jakies zdjęcia obrazujace ten "stan"? Szcególnie ciakawi mnie ta prądnica w piaście. Edytowane 28 Lutego 2014 przez bukakewarior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi