Skocz do zawartości

[rogi] jakie wybrać

siimon

Rekomendowane odpowiedzi

Niekoniecznie, wszystko zależy od kierownicy i samych rogów. Ja mam kierownicę wygiętą 9* do tyłu a rogi PRO XCR są zakrzywione do wewnątrz pod kątem 10* i praktycznie jest to ustawienie proste.

Zwróć też uwagę, że są 2 rodzaje gięcia rogów - jedne mają proste "wyjście" z kierownicy i dalej są podgięte do środka (jak na foto powyżej), a inne mają otwór na kierownicę pod kątem, więc są proste, ale zakładane pod kątem. Accent Airplane są takie na przykład. Zwykłe proste oczywiście też.

Zwróć też uwagę, że są 2 rodzaje gięcia rogów - jedne mają proste "wyjście" z kierownicy i dalej są podgięte do środka (jak na foto powyżej), a inne mają otwór na kierownicę pod kątem, więc są proste, ale zakładane pod kątem. Accent Airplane są takie na przykład. Zwykłe proste oczywiście też.

Rogi zakładane pod kątem mają pewien minus - źle się łączą z chwytami (zwłaszcza przykręcanymi). Robi się tam nieprzyjemna przerwa. O wiele wygodniejsze są rogi zaginane, choć wagowo ustępują.

A tak przy okazji, jakie polecilibyście rogi do kierownic z większym back sweepem (9-10 stopni)? Chodzi mi o zwykłe rogi, żadne super ergo pozawijane jak w trekkingach ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...