siimon Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Już się w sumie zdecydowałem na rogi PRO/Smica ale jeszcze jedna rzecz mnie zastanowiła a ciężko to poznać po zdjęciach. Po zamontowaniu te rogi są pod kontem prostym do kierownicy czy ostrym? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynio Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ostrym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbak Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Niekoniecznie, wszystko zależy od kierownicy i samych rogów. Ja mam kierownicę wygiętą 9* do tyłu a rogi PRO XCR są zakrzywione do wewnątrz pod kątem 10* i praktycznie jest to ustawienie proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Możecie podać jakiś link do proponowanych rogów. Ja posiadam prostą kierownicę i przydałby mi się dodatkowy punkt trzymania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbak Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ja mam takie http://allegro.pl/listing.php/search?category=16462&sg=0&string=pro+xcr Są super, choć mogłyby być odrobinę krótsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 http://aljot.pl/uplo...iale-czarne.jpg Jeżeli są ustawione do wewnątrz to kupuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbak Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Musisz się dopytać bo te wyglądają na proste lub z bardzo małym gięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 To są różne? Zdjęcie dałem przykładowe. Może ktoś ma takie rogi z prostą kierownicą i mógł by się wypowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbak Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ritchey np. ma proste i gięte, te na zdjęciu wyglądają na proste lub z małym gięciem. Lepiej dopytać, żeby nie było problemów z odsyłaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Może ktoś ma takie rogi z prostą kierownicą i mógł by się wypowiedzieć? Mam takie (czarne) na prostej KoryakPro, ida pod malym katem do wewnatrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwothyn Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Accent Grayfish - w zestawie z flatbarem, jak widać na zdjęciu są skierowane do wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu83 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Zwróć też uwagę, że są 2 rodzaje gięcia rogów - jedne mają proste "wyjście" z kierownicy i dalej są podgięte do środka (jak na foto powyżej), a inne mają otwór na kierownicę pod kątem, więc są proste, ale zakładane pod kątem. Accent Airplane są takie na przykład. Zwykłe proste oczywiście też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ja mam Boplighty, które same w sobie są proste, ale otwory na kierownice mają właśnie pod kątem, przez co i tak są minimalnie skierowane do wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Zwróć też uwagę, że są 2 rodzaje gięcia rogów - jedne mają proste "wyjście" z kierownicy i dalej są podgięte do środka (jak na foto powyżej), a inne mają otwór na kierownicę pod kątem, więc są proste, ale zakładane pod kątem. Accent Airplane są takie na przykład. Zwykłe proste oczywiście też. Rogi zakładane pod kątem mają pewien minus - źle się łączą z chwytami (zwłaszcza przykręcanymi). Robi się tam nieprzyjemna przerwa. O wiele wygodniejsze są rogi zaginane, choć wagowo ustępują. A tak przy okazji, jakie polecilibyście rogi do kierownic z większym back sweepem (9-10 stopni)? Chodzi mi o zwykłe rogi, żadne super ergo pozawijane jak w trekkingach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbak Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Lumperator - PRO XCR. Maja zagięcie 10* do wewnątrz. Mam je przy kierownicy z 9* back sweepem właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Lumperator - PRO XCR. Maja zagięcie 10* do wewnątrz. Mam je przy kierownicy z 9* back sweepem właśnie. Masz na myśli standardowe czy te smukłe karbonowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbak Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Teraz mam takie Rogi PRO XCR Super Light 60g czarno-czerwony !!! (3086889973) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. A do nowego roweru chce kupić już tylko bez tych czerwonych wstawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.