Ted07 Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Witam, Zainstalowałem sobie na moim telefonie Navime, program do śledzenia trasy przejazdu i jego późniejszego analizowania. Używacie tego programu podczas swoich wycieczek i wypraw? Jak się spisuje, jesteście z niego zadowoleni? Mam kilka pytań: Mając zapisaną ścieżkę w telefonie w jaki sposób mogę ją przenieść na komputer? Mogę to zrobić poprzez USB czy muszę użyć serwisu Navime? Jeżeli ściągnę ślad GPS z telefonu to będzie on naniesiony już na mapę czy nie? Ogólnie mówiąc. Chciałbym zgrać swoją trasę z telefonu na komputer i umieścić ją na swojej stronce. Wiadomo, że trasa powinna być naniesiona już na mapę. Pozdrawiam
BikoBiko Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Jak zapiszesz ślad trasy to wysyłasz to na serwer navime i masz zapisane na swoim koncie. Osobny ślad możesz wyeksportować do pliku np. .gpx i zapisać w dowolnym miejscu na dysku. Taki ślad w .gpx da się umieścić na innych serwerach np. gpsie
jasinski21444 Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 To tak ogólnie jestem z tego programu zadowolony najbardziej, wcześniej miałem endomondo, sport tracker, moje trasy od google. Endomondo zaniżał prędkość o ok 2km/h. Aby za eksportować trase do gpx lub innego formatu to wchodzisz na strone z wysłaną trasą klikasz pobierz i wybierasz format
kamfan Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Wchodzisz na zapisaną trasę, klikasz menu i opcja "eksport do navime" lub "do pliku". Mapki z serwisu można osadzać na facebooku lub bikestats np. http://marwask.bikestats.pl/ jest też możliwość pobierania mapki w formacie jpg. Załóż konto na navime.pl i potestuj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.