Skocz do zawartości

[GPS] Navime analizowanie trasy

Ted07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zainstalowałem sobie na moim telefonie Navime, program do śledzenia trasy przejazdu i jego późniejszego analizowania.

Używacie tego programu podczas swoich wycieczek i wypraw? Jak się spisuje, jesteście z niego zadowoleni?

Mam kilka pytań:

Mając zapisaną ścieżkę w telefonie w jaki sposób mogę ją przenieść na komputer? Mogę to zrobić poprzez USB czy muszę użyć serwisu Navime?

Jeżeli ściągnę ślad GPS z telefonu to będzie on naniesiony już na mapę czy nie?

Ogólnie mówiąc.

Chciałbym zgrać swoją trasę z telefonu na komputer i umieścić ją na swojej stronce. Wiadomo, że trasa powinna być naniesiona już na mapę.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak zapiszesz ślad trasy to wysyłasz to na serwer navime i masz zapisane na swoim koncie.

Osobny ślad możesz wyeksportować do pliku np. .gpx i zapisać w dowolnym miejscu na dysku.

Taki ślad w .gpx da się umieścić na innych serwerach np. gpsie

Napisano

To tak ogólnie jestem z tego programu zadowolony najbardziej, wcześniej miałem endomondo, sport tracker, moje trasy od google. Endomondo zaniżał prędkość o ok 2km/h.

Aby za eksportować trase do gpx lub innego formatu to wchodzisz na strone z wysłaną trasą klikasz pobierz i wybierasz format ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...