Skocz do zawartości

[wolnobieg czy kaseta]Piasta fh-m510

hadwaodwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

mam takie głupie pytanie.

Kupiłem rower używkę i zastanawiam się nad modyfikacją napędu na 9rz bo stary już się raczej kończy.

Stary napęd jest 7rz więc do tej pory myślałem, że jest tam wolnobieg. Trochę głupio, bo koła ogólnie póki co są sprawne. Ale jeszcze sprawdziłem piastę jest to model jak w tylule czyli deore fh-m510. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to jest piasta z wolnobiegiem czy pod kasetę. Patrzyłem w sieci i nie mogę znaleźć informacji (znaczy pewnie ta informacja tam jest, ale dla mnie jako zupełnego amatora trudno ją odczytać). Patrząc na obrazki tej piasty wynika mi, że to piasta pod kasetę... co nie ukrywam byłoby mi bardzo na rękę bo ograniczyło by znacznie wydatki.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Tak dokładnie to jest ta piasta, czyli jestem w tym 1% napędów 7rz na kasetę ;-)

Super w takim razie kółek nie muszę wymieniać - wystarczy napęd, dobre przerzutki i manetki.

Wielkie dzięki za pomoc.

Napisano

Jak już pisałem rower kupiłem używany (za bodajże 600zł stevens cross x4), aby się przekonać czy w ogóle się wciągnę w pedałowanie. Wciągnąłem się a rower mi również odpowiadał. Natomiast widzę, że ktoś majstrował przy tym napędzie bo, manetki były jakieś no-name i do tego ta 7rz kaseta. Obstawiam, że ktoś sporo kasy włożył w napęd + przerzutki i przed sprzedażą wymontował, montując to co było pod ręką.

No ale super - w takim razie wystarczy kupić przyzwoity napęd i można działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...