Skocz do zawartości

[spodnie] wiosna/jesień

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuję kupić spodnie na rower, w których będę jeździł wiosną i jesienią w temperaturach około 5-15 stopni. Tylko na rower także raczej obcisłe. Czy moglibyście polecić mi jakieś produkty? Co myślicie o nogawkach, jak sprawdzają się w takich temp. i czy warto o nich myśleć? Z góry dzięki. Pozdrawiam ;)

Nie myślałem nad połączeniem kalesony termo+dresy. Macie jakieś doświadczenia w takim ubiorze? Nie będą stawiały za dużego oporu aerodynamicznego? Do decathlonu się wybiorę jak będę miał chwilkę, z tego co czytałem to promocje tam są ciekawe.

Stosuje takie rozwiązanie i nawet przy dużym wietrze, gdy dresami trochę powiewa, nie zauważyłem aby stanowiło to jakiś problem. Kalesony odprowadzają z ciała, zaś przewiewność dresów kończy proces w efekcie czego nogi są raczej suche. Mówię raczej bo to też zależy od pogody. Wybrałem to rozwiązanie przede wszystkim ze względów praktycznych. Dobre kalesony zawsze się przydadzą a i jak cieplej będzie to same dresy można założyć. Poza tym ceny spodni rowerowych w mojej okolicy były za duże jak na moje potrzeby. Wydałem 100zł kalesony 50zł dresy i jestem zadowolony. Nie miałem do czynienia z dopasowanymi spodniami rowerowymi dlatego nie mam porównania. Przedstawiłem tylko alternatywę, z której sam korzystam. Pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź jednak wybrałem się do Decathlonu i zdecydowałem się na te spodnie: http://www.decathlon...tml����Świetnie wykonane i wkładka też bardzo wygodna. Może być mi w nich trochę ciepło powyżej 10 stopni ale w końcu w niedzielę otworzę sezon rowerowy z nowymi ciuchami i podzielę się opinią szczególnie na temat spodni i bluzy Endura Roubaix. O potówkach Brubecka już każdy wszystko wie :) Przymierzałem jeszcze te: http://www.decathlon..._8181412.html�� Ale wolałem zainwestować przede wszystkim w lepszą wkładkę, na dłuższe wyjazdy, to był dla mnie priorytet. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...