regedarek Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Witam, Zauważyłem, że sporo osób kupuje "większe" rowery głównie do jazdy po asfaltach. Ja chciałbym jednak kupić taki rower głównie do jazdy w terenie. Przykładowe wycieczki: 1. Dolinki Podkrakowskie. 2. Okolice Myślenic z lekkim zjazdem. 3. Przejazd po szlakach Beskidów(na Sądecki). 4. Wyjazd z sakwami do Albani. Chciałbym aby był to też rower, który mogę rozbudować. Wiem, że nie zaszaleje w tej cenie. Ale: 1. Mniejsze znaczenie dla mnie ma amor. 2. Mniejsze znaczenie ma przerzutka tylnia. 3. Większe znaczenie mają manetki(do tej pory miałem Alivio). 4. Większe znaczenie ma dla mnie waga. 5. Większe znaczenie mają dla mnie koła(choć tutaj też pewnie większego wyboru nie ma). Mam w szafie stare klamko-manetki Deore.(Ale pewnie nie ma sensu ich montować do nowego roweru). Jak do tej pory znalazłem dwa modele: Merida Crossway 100-D Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów Kellys Cobe-Night Kellys Bicycles | COBE NIGHT Jestem z Krakowa. Ostatnio pojawiły się sklepy, które sprzedają rowery używane(odnowione). Czy warto się tym zainteresować w moim przypadku? A może spróbować złożyć rower od zera? Udało by mi się zmieścić w podobnej cenie? Mam 186cm, ważę 82kg. Rama dla mnie to pewnie 20''
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.