Skocz do zawartości
  • 0

Accent Peak 29 (2012)

zondrin

Pytanie

Nazwa: Accent Peak 29 (2012)

Data dodania: 06 marzec 2013 - 09:05

Więc w wielkim skrócie. W zeszłym roku wzięło mnie na złożenie 29er i tak od lata kupowałem części i na wiosnę ukończyłem projekt. Chociaż nie jest to ostateczna forma jaką planuję lecz nie mogłem się doczekać zobaczenia tej różnicy 26" a 29". Mam nadzieje że się nie zawiodę...

Zobacz rower

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

tę masę w garażu to bardzo optymistycznie wpisałeś.

Ja mam rower na lżejszych kolach, amora nie będziesz raczej miał dużo lżejszego, opony też nie,

więc jak ci wychodzi prawie taka sama masa? Obstawiam, ze wyjdzie ci ponad 11kg

Ja wiem że projekt w formie "do jeżdżenia" będzie ważył w granicach 11,5 kg w masie nie ma podanych jeszcze kilku rzeczy (hamulce, tarcze, adaptery a i jakieś chwyty bo właśnie się okazało że te co mam są za szerokie) bo po prostu ich fizycznie jeszcze nie mam :) z biegiem dodawania/wymian będę aktualizować garaż i może też dam temat do zakładki "Mania lekkości + Projekty rowerów" chociaż nim nie jestem ;) docelowo na przyszły rok chcę zejść z wagą do 10 kg plus wymienić napęd na Sram X9 2x10

od razu że maniakiem :woot: mam zdjęcie każdej części na wadze ;) chyba jeszcze ze mną nie jest źle :whistling: chociaż to zbijanie z wagi to są koszta przez które w tym roku może być ciężko coś zmienić/dokupić :(

Co do projektu niestety przeliczyłem się z wagą już waży 11695 grama i czekam na 3 ostatnie części hamulce (m785), gripy (ESI) oraz adapter shimano na oko jakieś 850 gram więcej. Z jednej strony szkoda że tak wyszło (wiadomo koszta) z drugiej strony jest z czego zbijać masę :sweat:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...