crashbash1 Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 To akurat złe porównanie. Tutaj chodzi o to ( na Twoim przykładzie ) jakbyś założył do Jaguara rocznik '66 np. felgi z XKR'a z 2013 roku.
Piksel Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Dziwi mnie, że wystawiając rower na forum nie dopuszczasz do siebie myśli, że komuś może się nie podobać, w takim wypadku po co w ogóle pytasz innych o opinie? Skoro każda opinia inna niż typu "super, świetny rower" nie jest mile widziana.
rzezniol Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Nie ma co dyskutować ... Pytanie brzmi "jak podoba wam się ..." Wielu z nas podoba się mniej niż właścicielowi, który nie potrafi przyjąć na chłodno uwag innych ... Mi się podoba Triple Triangle ... dlatego też mam GT Pozdro
tobo Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Widzę, że adwersarze mają różne wyobrażenie o rowerze. Autor tematu ma starszego bajka w dobrym stanie, podrasowanego nowszymi częściami. Faktycznie, wiekowy rower przetrwał próbę czasu. Piksel cały czas dopatruje się w tym "ujednoliconej wizji"
popo00 Napisano 6 Marca 2013 Autor Napisano 6 Marca 2013 To akurat złe porównanie. Tutaj chodzi o to ( na Twoim przykładzie ) jakbyś założył do Jaguara rocznik '66 np. felgi z XKR'a z 2013 roku. to akurat tez zle porownanie bo felgi to raczej ozdoba, a przerzutka to nie ozdoba i im lepsza tym lepiej, bez znaczenia z jakiego roku. widze ze macie naprawde bzika na punkcie wygladu roweru, a to korba brzydka, a to przerzutki "nie pasuja" do rocznika ramy pozostaje miec w nosie takie opinie, i cieszyc sie dzialajacym sprzetem
tobo Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Tu nie chodzi o bzika tylko o koncepcję. Dla jednych to rower, np dla Ciebie; stary ale w dobrym stanie, "podrasowany", atrakcyjna cena, bo historyczny. Dla innych to historia i do takiej historii dopinają to co historyczne. Wg mnie to rower do jazdy, ze starszą ramą i mlodszymi częściami. Funkcjonalny.
alkor Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 To o co Ty w sumie pytasz? Skoro odpowiedzi na pytanie 'jak się podoba' Ci nie pasują? Mnie się np. nie podoba bo: -nie przepadam za ramami GT, -nie znoszę niebieskich rowerów, -nie znoszę białych rowerów, -nie znoszę biało- niebieskich rowerów. Zaś rocznik komponentów, wbrew temu co twierdzisz, nie pozostaje bez znaczenia dla różnych ich właściwości.
alkor Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Chodzi mi o to, że np. starsze roczniki niektórych grup były bardziej pancerne, a np. nowsze są lżejsze. Itd. Kolega tak arbitralnie stwierdził, że nieważny jest rocznik a ja się z tym zgodzić nie mogę. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy.
tobo Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Gdybam że w przypadku tego roweru i jego sposobu użytkowania nie ma to znaczenia
alkor Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Się zgadzam z Twoim gdybaniem:) ale Autor ma na tyle irytujące podejście, ze nie mogłam sobie podarować tego komentarza;]
tobo Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Złość i irytacja prowadzą na Ciemną Stronę, padawanie
kadargo Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Alkor a po przejściu będziesz musiała powiedzieć popo, że jesteś jego matką. :lol:
crashbash1 Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 to akurat tez zle porownanie bo felgi to raczej ozdoba, a przerzutka to nie ozdoba i im lepsza tym lepiej, bez znaczenia z jakiego roku. To było bardzo dobre porównanie, bo kolegom chodziło o aspekt wizualny.
siimon Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Rower generalnie git. A jeżeli chodzi o osprzęt to i tak jak kolega zrealizuje swoje plany nie będzie miało znaczenia jakiej klasy, i z którego wieku jest przerzutka czy korba. masz troche racje ale niebiesko bialo czarno nie widzi mi sie wcale..ja to widze bardziej w jakims jaskrawym .
popo00 Napisano 7 Marca 2013 Autor Napisano 7 Marca 2013 To było bardzo dobre porównanie, bo kolegom chodziło o aspekt wizualny. a ja dalej się nie zgodzę, bo dziwaczne jest oceniać osprzęt- przerzutkę, manetkę, czy kasetę i korbę pod względem wyglądu- co innego felgi samochodowe. uczepiliście sie tego pytania " jak wam się podoba" ale pytam bardziej "jak podoba się zakup, czy warto było" zresztą nie ma co lać już tej wody, rowerek jest git i tyle.
Mod Team Pixon Napisano 7 Marca 2013 Mod Team Napisano 7 Marca 2013 Mnie się nie p0odoba ten wywalony w niebo mostek. Nie dość, że rower poszedł mocno w górę przez amortyzator o większym skoku, to na dodatek jeszcze mostek tak podniesiony optycznie potęguję ten efekt. Malowanie mi się podoba, sama rama GT już nie. Czy warto było za 1500zł? Raczej tak, zależy kiedy będziesz musiał np. wymienić napęd.
premier2 Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Żal Ci, że nie piejemy z zachwytu nad twoim rowerem? Trzeba było nie zakładać tematu. Co do felg w aucie, to klasyczny Jaguar na stalowych felgach też będzie jeździć tak samo dobrze jak na alu, ale wyglądać dobrze już nie będzie. Ile ty masz lat, że nie potrafisz przyjąć słów krytyki? Zapytałeś ludzi o wrażenia, dostałeś odpowiedzi. Nie pasują Ci - trudno, przecież to twój rower i możesz sobie go pomalować, czy ozdabiać, jak tam sobie chcesz.
popo00 Napisano 7 Marca 2013 Autor Napisano 7 Marca 2013 Żal Ci, że nie piejemy z zachwytu nad twoim rowerem? nie chodzi o to. pisałem już n razy. śmieszy mnie ocenianie korby i przerzutki PO WYGLĄDZIE. END OF THE STORY
Mod Team Pixon Napisano 7 Marca 2013 Mod Team Napisano 7 Marca 2013 śmieszy mnie ocenianie korby i przerzutki PO WYGLĄDZIE A czego ty oczekiwałeś dając taki tytuł tematu? [rower] jak podoba wam sie moj nowo zakupiony leciwy GT? warto bylo?
premier2 Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 dobra, kończmy już ten wątek, bo zaczną się słowne przepychanki. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.