Skocz do zawartości

[rower] jak podoba wam sie moj nowo zakupiony leciwy GT? warto bylo?

popo00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziwi mnie, że wystawiając rower na forum nie dopuszczasz do siebie myśli, że komuś może się nie podobać, w takim wypadku po co w ogóle pytasz innych o opinie?

Skoro każda opinia inna niż typu "super, świetny rower" nie jest mile widziana.

Napisano

Nie ma co dyskutować ...:)

Pytanie brzmi "jak podoba wam się ..."

Wielu z nas podoba się mniej niż właścicielowi, który nie potrafi przyjąć na chłodno uwag innych ...

Mi się podoba Triple Triangle ... dlatego też mam GT :)

Pozdro

Napisano

Widzę, że adwersarze mają różne wyobrażenie o rowerze.

Autor tematu ma starszego bajka w dobrym stanie, podrasowanego nowszymi częściami. Faktycznie, wiekowy rower przetrwał próbę czasu.

Piksel cały czas dopatruje się w tym "ujednoliconej wizji" :)

Napisano

To akurat złe porównanie.

Tutaj chodzi o to ( na Twoim przykładzie ) jakbyś założył do Jaguara rocznik '66 np. felgi z XKR'a z 2013 roku.

to akurat tez zle porownanie bo felgi to raczej ozdoba, a przerzutka to nie ozdoba i im lepsza tym lepiej, bez znaczenia z jakiego roku.

widze ze macie naprawde bzika na punkcie wygladu roweru, a to korba brzydka, a to przerzutki "nie pasuja" do rocznika ramy :icon_confused:

pozostaje miec w nosie takie opinie, i cieszyc sie dzialajacym sprzetem :icon_cool:

Napisano

Tu nie chodzi o bzika tylko o koncepcję.

Dla jednych to rower, np dla Ciebie; stary ale w dobrym stanie, "podrasowany", atrakcyjna cena, bo historyczny.

Dla innych to historia i do takiej historii dopinają to co historyczne.

Wg mnie to rower do jazdy, ze starszą ramą i mlodszymi częściami. Funkcjonalny.

Napisano

To o co Ty w sumie pytasz? Skoro odpowiedzi na pytanie 'jak się podoba' Ci nie pasują?

Mnie się np. nie podoba bo:

-nie przepadam za ramami GT,

-nie znoszę niebieskich rowerów,

-nie znoszę białych rowerów,

-nie znoszę biało- niebieskich rowerów.

Zaś rocznik komponentów, wbrew temu co twierdzisz, nie pozostaje bez znaczenia dla różnych ich właściwości.

Napisano

Chodzi mi o to, że np. starsze roczniki niektórych grup były bardziej pancerne, a np. nowsze są lżejsze. Itd.:)

Kolega tak arbitralnie stwierdził, że nieważny jest rocznik a ja się z tym zgodzić nie mogę. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy.

Napisano

Się zgadzam z Twoim gdybaniem:) ale Autor ma na tyle irytujące podejście, ze nie mogłam sobie podarować tego komentarza;]

Napisano

to akurat tez zle porownanie bo felgi to raczej ozdoba, a przerzutka to nie ozdoba i im lepsza tym lepiej, bez znaczenia z jakiego roku.

To było bardzo dobre porównanie, bo kolegom chodziło o aspekt wizualny.

Napisano

Rower generalnie git.

A jeżeli chodzi o osprzęt to i tak jak kolega zrealizuje swoje plany nie będzie miało znaczenia jakiej klasy, i z którego wieku jest przerzutka czy korba.

masz troche racje ale niebiesko bialo czarno nie widzi mi sie wcale..ja to widze bardziej w jakims jaskrawym .

Napisano

To było bardzo dobre porównanie, bo kolegom chodziło o aspekt wizualny.

a ja dalej się nie zgodzę, bo dziwaczne jest oceniać osprzęt- przerzutkę, manetkę, czy kasetę i korbę pod względem wyglądu- co innego felgi samochodowe. uczepiliście sie tego pytania " jak wam się podoba" ale pytam bardziej "jak podoba się zakup, czy warto było"

zresztą nie ma co lać już tej wody, rowerek jest git i tyle.

• Mod Team
Napisano

Mnie się nie p0odoba ten wywalony w niebo mostek. Nie dość, że rower poszedł mocno w górę przez amortyzator o większym skoku, to na dodatek jeszcze mostek tak podniesiony optycznie potęguję ten efekt. Malowanie mi się podoba, sama rama GT już nie. Czy warto było za 1500zł? Raczej tak, zależy kiedy będziesz musiał np. wymienić napęd.

Napisano

Żal Ci, że nie piejemy z zachwytu nad twoim rowerem? Trzeba było nie zakładać tematu. Co do felg w aucie, to klasyczny Jaguar na stalowych felgach też będzie jeździć tak samo dobrze jak na alu, ale wyglądać dobrze już nie będzie.

Ile ty masz lat, że nie potrafisz przyjąć słów krytyki? Zapytałeś ludzi o wrażenia, dostałeś odpowiedzi. Nie pasują Ci - trudno, przecież to twój rower i możesz sobie go pomalować, czy ozdabiać, jak tam sobie chcesz.

Napisano

Żal Ci, że nie piejemy z zachwytu nad twoim rowerem?

nie chodzi o to. pisałem już n razy. śmieszy mnie ocenianie korby i przerzutki PO WYGLĄDZIE.

END OF THE STORY

:sorcerer:

• Mod Team
Napisano
śmieszy mnie ocenianie korby i przerzutki PO WYGLĄDZIE

A czego ty oczekiwałeś dając taki tytuł tematu?

[rower] jak podoba wam sie moj nowo zakupiony leciwy GT? warto bylo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...