Sbk Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Na sam początek jako nowy użytkownik Forum chciałem Was serdecznie powitać Dzień dobry! Przejdę do konkretów Zastanawiam się nad zakupem roweru w przedziale cenowym 2300-2500 PLN. Do tej pory jeździłem na poczciwym Giancie Rinconie sprzed kilku lat, ale biedakowi stuknęło 50 tys. kilometrów i postanowiłem "zamienić go na lepszy model". Waham się między dwoma wymienionymi w temacie, niestety Krossa jest już dość trudno dostać, a używany nie wchodzi w grę Przyznam szczerze - nie jestem znawcą tematu, jeżdżę przede wszystkim po lesie, miejskich ścieżkach rowerowych, generalnie równiny. Stosunkowo rzadko zdarza mi się pojechać w bardziej "stromy" teren. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was miał do czynienia z tym modelem od Decathlona? O Krossie znalazłem mnóstwo opinii skrajnych, ale to świadczy o popularności modelu. O B'twinie? Żadnej. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, które pozwolą mi podjąć decyzję. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje, aczkolwiek nie chciałbym znacząco przekraczać kwoty 2500 PLN, a zakup roweru używanego nie wchodzi w grę - taki uraz Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam serdecznie
Rulez Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Podejrzewam, że rower typu Rockrider 6.5 jest Ci zbędny, niepotrzebnie będziesz napędzał ciężki rower ze zbędnym Ci zawieszeniem tylnym, zamiast tego zastanów się na Rockriderem 8.1 będzie lepszym wyborem niż Kross A6.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.