artex232 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam. Interesuję mnie ile może zarabiać sprzedawca/serwisant w sklepie rowerowym. Chciałbym się dowiedzieć, ponieważ chcę na wakacje pójść do pracy sezonowej. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwaodwa Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 W handlu płacę są ogólnie niskie. Normalnie myślę, że 1500zł na rękę to już dobre pensja. Dodatkowo raczej nikt nie lubi inwestować w pracownika sezonowego - takiemu raczej płaci się jak najmniej, bo i tak wiadomo, że to inwestycja krótkoterminowa. Jeśli jesteś młody (powiedzmy poniżej ~18 lat) to dodatkowo na wstępie zapewne dostaniesz gorszą propozycję, bo z młodymi to niestety tak jest, że nie wiadomo czego się po nich spodziewać, dziś jest a jutro mu się przypomni, że jedzie na wakacje (to akurat mówię z doświadczenia). Tutaj sytuację może uratować to, że pewnie w wakacje jest zapotrzebowanie na dodatkowych pracowników, a są wymagane pewne umiejętności. Pewnie więc przy dobrych wiatrach mógłbyś dogadać się na kwotę 1500-2000. Niemniej branży kompletnie nie znam, więc może tutaj akurat pensje są lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 sprzedawca/serwisant rowerowy w Decathlonie, 9/10zł za h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omega301 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 sprzedawca/serwisant rowerowy w Decathlonie, 9/10zł za h brutto czy netto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 na pół etatu czyli 80h w miesiącu do wyrobienia dostaje się na łape 750 zł, czyli wychodzi 9,38 zł za godzine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Nie chcę ciebie martwić ale coś cienko widzę pracę sezonową w sklepie rowerowym. Nie mówię że to niemożliwe, ale w naszym kraju graniczyło by to z cudem. A jeżeli byś się już załapał to będą to marne grosze. Jak praca sezonowa to tylko w jakiś zakładach produkcyjnych ewentualnie przy zbiorze jakiś owoców, warzyw. Piszę z własnego doświadczenia. Żeby być chociaż trochę zadowolonym z wypłaty trzeba się nieźle fizycznie naharować. Jeżeli chodzi oczywiście o prace sezonową która nie wymaga odpowiedniego szkolenia, wykształcenia czy też uprawnień. Nie licz na to że dostaniesz podobną wypłatę do pensji stałego pracownika. Taka jest czasem medialna bajka, że praca sezonowa dobry zarobek itp. lecz nie daj się zwieść złudzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Wielkie dzięki, dla mnie się liczy każdy grosz, a mam dopiero 16 lat. Więc to jest już coś Lepsze to niż nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Masz chociaż 16 wiosen - to możesz coś szukać. A ja mam 15 wiosen i lipa. Pozostaje jakaś dorywcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertLange Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Wg statystyk sprzedawca w Polsce bez rozbicia na branże, wielkość miasta i województwa zarabia średnio, nie pamiętam dokładnie, ale w okolicy 1550 brutto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Teraz też sobie dorabiam w rowerowym i płacą mi 10 zł za 1h. A chłopaki zarabiają od 1500 zł do 2000zł miesięcznie W sezonie raczej po 2000 tyś a po za trochę mniej, zależy ile mają roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosnikrowerow Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ja nigdy nie znalazłem dobrze płatnej pracy dorywczej. Raz miałem 9zł/h przy stawianiu ogrodzenia 10-12h dziennie a harówka straszna. Dałeś mi świetny pomysł też u siebie w okolicy w rowerowych popytam może coś z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Odchodząc trochę od tematu płac chciał bym zwrócić uwagę na to że sklepy/serwisy prowadzą nabór w okresie przedsezonowym i od marca max kwietnia chcą mieć już zapełnione wakaty. Myślę że już trochę późno i ciężko Ci będzie coś znaleźć :/ Ale nie znaczy żebyś nie szukał bo kto szuka... A zawsze jakiś może się z sezonie po prostu zwolnić a wtedy chętnych już mniej niż teraz Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyko Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Teraz też sobie dorabiam w rowerowym i płacą mi 10 zł za 1h To wcale nie tak najgorzej. W moim mieście 1500 jest raczej górną granicą. Tym bardziej dla "sezonowego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekUrbanowicz Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Kolega pracował do połowy ub. r. w serwisie w Krakowie. Miał 1900 netto. Umiał dużo z rowerem zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinik Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Popytać w rowerowych zawsze można nikt na pewno cię za to nie pobije, a zbliża się okres komuni No i sezon rowerowy a nóż widelec potrzebują kogoś na ten okres a i w soboty np mógł byś chodzić. Próba nie strzelba, a z zarobkami to tez bym raczej na kokosy nie liczył ale doświadczenie zawsze jakieś będziesz miał i do CV będziesz mógł wpisać, a i czasem potem na mieście ktoś cię spotka i jakaś fucha wpadnie poza godzinami pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Ja z tego co się orientuje u nas czyli okolice Bielska, płace sprzedawców nawet tych przyjętych na stałe oscylują w okolicach 1200 PLN na łapkę, serwisanci ale tylko ci lepsi zarabiają ok 2 koła na rękę. Niestety ale w Polsce płace sa jakie są, np z tego co wiem na rowerach idzie dobrze zarobić w Niemczech - tylko tam w teorii idzie na wszystkim dobrze zarobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kociol2011 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 To jeszcze zależy od pracodawcy bo w jeden zapłaci 1500-1900 a drugi da ci 1100 zł najniższą średnią krajową i ma w nosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yamaha1 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Pracuje w sklepie Rowerowo-narciarskim już bodajże 8rok umowy miałem różne aktualnie na czas nieokreślony i 1600brutto zaczynałem na zleceniu za jakieś 700zł na ręke pracuje od pn do soboty:( jestem sprzedawca serwisantem rowerowym serwisantem narciarskim+ serwisy desek , sporządzam umowy ratalne robie zamówienia na sklep dosłownie wszystko na sklepie jestem przeważnie sam , oczywiście jeszcze dochodzą roboty takie jak sprzątanie koło sklepów wieszanie reklam i nawet prace ziemne koło sklepów dosłownie wszystko za 1 181,38 PLN netto , starcza mi to na zapłacenie rachunków i 3 paczki pampersów dla mojego dzieciątka! Po pracy jestem ogrodnikiem wycinki metoda alpinistyczną zakładanie i pielęgnacja ogrodów z tego żyję tak naprawde ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczuru Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 ja jakies 2-3 lata temu bylem na stazu w rowerowym, pozniej pracowalem przez jakis czas normalnie. W pełni sezonu. Miałem chyba 1200-1400 zł na rękę. Robiłem wszystko również. Później pracowałem dorywczo na wyjazdach w ekipie sprzątającej miałem 10zł na h do ręki i z tego głownie dorabiałem przez studia. Wpadało jeszcze coś za benzynę jako, że byłem kierowcą również.Taką pracę chyba polecam, może nie szczytna ale uwazam że dobrze płatna. Ewentualnie proponuję pracę w callcenter 8zł na rękę + prowizje(mam zeta więcej za 1h za roczny staż w firmie). Czasem da się naprawdę sporo grosza wyciągnąć. Obecnie z tego się utrzymuję. Rotacja jest taka że zawsze kogoś gdzieś przyjmują. ALE jest za to mobing mobing i jeszcze raz mobing. Jako , że jak kolega wyżej też mam dzidzię to znalazłem pracę bliżej domu też w rowerowym. Dzisiaj idę zobaczyć jakie stawki mi proponują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.