lukmar Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 @blebnik - wg mnie rowerek trochę za mały, chyba powinnieneś celować w inne marki niż cannyon, aby górna rura była dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 wydaje mi sie, ze jakby kolega dal dluzszy mostek, jak sugerowalem, a rama miala puszczona gorna rure, jak w klasycznym ht, to efekt wizualny bylby bardziej przekonujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 12 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 można kupić największą ramę i wyglądać dostojnie, Dłuższa to nie jest jednoznaczne z większą. A 'dostojnie' to wygląda teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertd12 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Hej, jestem między rozmiarami roweru który chcę zakupić. Mój przekrok to 75cm (bez butów). Wzrost 169/170cm. Do tej pory jeździłem na Konie 18", lecz nie mam luzu jak stanę między "jajami" a górną rurą.No i waham się między M a S.Co myślicie? Edytowane 18 Lutego 2015 przez robertd12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 No i waham się między M a S. M z górną rurą 600 mm będzie za długa, według mnie bierz S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertd12 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Dzięki za odp. Właśnie też skłaniałem się do S'ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek1 Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam, chcialbym kupic treka x caliber. Mam dylemat czy 18.5 vs 19.5.www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/cross_country/x_caliber/x_caliber_7/#. Jazda próbna wiele nie wniosła. Na 18.5 wysoko sztyce miałem, natomiast co do 19.5 zastanawiam sie czy TT nie jest zbyt długa. Ogólnie komfort jazdy b.dobry. Sprzedawca po ogledzinach stwierdził ,że 19.5 to jest to. Mój wzrost -183cm, przekrok 83cm, waga 77 kg. Typ jazdy rekreacyjny, żadnych maratonów itp. Asfalt, lekki leśny teren... Szybciej jeździłem na cube aim 26- 20". Troche krotki mi sie wydawał i wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Ze swoim wzrostem jesteś idealnie w środku przedziału podawanego przez Treka dla 19,5. Poza tym masz stosunkowo krótką nogę jak na swój wzrost więc 18,5 będzie raczej za krótki na długość. Górna rura jest jakieś 2 cm krótsza niż to podaje Trek. Edytowane 19 Lutego 2015 przez arek_wro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam, chcialbym kupic treka x caliber. Mam dylemat czy 18.5 vs 19.5.www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/cross_country/x_caliber/x_caliber_7/#. Jazda próbna wiele nie wniosła. Na 18.5 wysoko sztyce miałem, natomiast co do 19.5 zastanawiam sie czy TT nie jest zbyt długa. Ogólnie komfort jazdy b.dobry. Sprzedawca po ogledzinach stwierdził ,że 19.5 to jest to. Mój wzrost -183cm, przekrok 83cm, waga 77 kg. Typ jazdy rekreacyjny, żadnych maratonów itp. Asfalt, lekki leśny teren... Szybciej jeździłem na cube aim 26- 20". Troche krotki mi sie wydawał i wysoki. Żona jest mniej więcej tego samego wzrostu, przekrok też jakoś podobny i jest zadowolona z 19,5". Nie ma problemów ze skręcaniem - sprawdzone na Singltreku pod Smrkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek1 Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki za wskazówki. Wybór padł na Trek X caliber 7 rozmiar 19.5 (rzeczywisty 18.5). Ze swoim wzrostem jesteś idealnie w środku przedziału podawanego przez Treka dla 19,5. Poza tym masz stosunkowo krótką nogę jak na swój wzrost więc 18,5 będzie raczej za krótki na długość. Górna rura jest jakieś 2 cm krótsza niż to podaje Trek.Faktycznie górna rura jest o ok 2 cm krótsza. Edytowane 21 Lutego 2015 przez Przemek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negator Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Kupiłem rower w rozmiarze 17". Pozycja wydaje się być odpowiednia, jest komfortowo, ale gdy noga zsunie mi się lekko z pedała przy większym skręcie trę butem o oponę. Wystarczy, że stoa zsunie się o 2 cm od osi pedału w stronę śródstopia. Czy rama jest za mała, czy może wystarczy kupić buty z protektorem, aby się nie zsuwały. Rower w rozmiarze 19 był zdecydowanie za duży bo nie miałem odstępu w kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Jaki rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negator Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Unibike expert 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Znaczy się rower a nie jakiś wynalazek. Albo masz dużą stopę albo ją za daleko wysuwasz z pedałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negator Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Rozmiar stopy raczej średni, a z tym wysuwaniem stopy to też nie jest jakoś daleko właśnie. Nie jest to też regułą, że ocieram, ale jak jest deszczowo, to podeszwa buta czasem mi zjedzie, ale jak w domu sprawdzałem kiedy do tego dochodzi to kwestia 2 cm. Do tej pory do głowy by mi nie przyszło, że takie problemy mogą się zdarzyć i w sklepie jak robiłem przymiarkę to na to nie zwróciłem uwagi, ale dlatego, że przy kołach 26 na jakich wcześniej śmigałem problem był wręcz niemożliwy. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Nie jest to też regułą, że ocieram, ale jak jest deszczowo, to podeszwa buta czasem mi zjedzie Jak to jest okazjonalne to przyczyna nie tkwi w rowerze. Może pomyśl o pedałach z bolcami: http://www.cyklotur.com/czesci/pedaly-rowerowe/bmx-dh-fr-platformowe/p,pedaly-apd-f11-alu-czarne-author,286488.html?_pli=3f64b2 Noga będzie pewniej się trzymała platformy. Ciśnie się propozycja spd-ów ale to chyba za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negator Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Zastanawiałem się nad tego typu pedałami, a spd pewnie i za daleko, ale też nie mógł bym ich używać. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negator Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) Ponawiam pytanie, czy aby na pewno nie jest to za krótka rama. Dodaję też 2 zdjęcia. Z góry dzięki za odp. I drugie zdjęcie. Edytowane 1 Marca 2015 przez Negator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Doboru ramy nie ocenia się po zdjęciach buta na pedale. Przy właściwym ułożeniu nogi na pedale o oponę nie zahaczysz, więc zadbaj o to żeby ci się noga nie zsuwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negator Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Pisałem wcześniej, że pozycja na tej ramie jest wygodna, ale nigdy wcześniej nie miałem roweru w rozmiarze koła 29. Dlatego mam sporo wątpliwości, a może po prostu oczekuję właśnie takiej odp jak udzieliliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Załączony plik IMG_20150301_202207943.jpg 126,38 KB 22 Ilość pobrań Jeżeli tak jak na zdjęciu ciśniesz to będziesz zahaczał o oponę i rama nie ma nic do tego. Edytowane 2 Marca 2015 przez michuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negator Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Jeżeli tak jak na zdjęciu ciśniesz to będziesz zahaczał o oponę i rama nie ma nic do tego.Zdjęcie miało na celu pokazać odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisch60 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ludzie, czy wy macie miarki w domach i umiecie się nimi posługiwać ? nieraz przekrok jaki podajecie to jest zupełne sience fiction może jesteście z innej planety albo jakieś - za stary jestem " cyborgi " pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 nieraz przekrok jaki podajecie to jest zupełne sience fiction A konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisch60 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Wiesz może inni wciskają sobie ramę w ........ ale to powinno się odbywać w stanie statycznym, nie rozumiem ja k ktoś nie umie zmierzyć z prostego wymiaru pokażcie to to na forum. ---- ja mm 186-187 wzrostu i prze-krok 84 cm może inni wkładają ramę se w ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi