Rogo Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Witam Szlag by to jasny trafił, przebiłem dętke. Nie mam w domu łatek ani innej zurzytej dętki, ale mam dobrą taśme izolacyjną. Czy ktoś z was próbował łatać dętke taśmą ? czy warto próbować ,czy będzie to strata czasu ? A może jakiś inny sposób polecicie, mam też super glu.
tobo Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Taśma izolacyjna nie utrzyma ciśnienia. Przy super glue musiałbyś dziurę skleić "na zakładkę", być może będzie trzymać.
MokryxD Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Taśma izolacyjna to zły pomysł. Nie będzie szczelne. Próbowałem tak załatać starą dętkę to skończyło się wybuchem dętki po napompowaniu.
premier2 Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Super Glue też nie jest dobrym pomysłem. W miejscu sklejenia dętka będzie bardzo sztywna i może nie wytrzymać ciśnienia. Koszt nowej dętki to ok ~10zł, zestaw do łatania też mniej więcej tyle kosztuje - czy warto aż tak oszczędzać?
Rogo Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 A jaką dobrą i sprawdzoną dętke byście polecili do opony SCHWALBE ROCKET RON / 26X2.10 / ZWIJANE
MokryxD Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Ja używam dętek Continentala, ale każda będzie dobra. Byle nie w bardzo niskiej cenie, bo lubią nie grzeszyć trwałością.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.