Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Podajcie konkretne argumenty, dlaczego to nie jest ten kask. Wypowiadacie się a pewnie nawet nie wiecie czemu jest inny tylko uslyszaleście od innych osób. Niemiecka firma produkuję te kaski, czyli wychodzi na to, że w tym sezonie wyprodukowali gorsze modele niż w poprzednim?

Bo śledztwo którego wynikiem było stwierdzenie, że kask pochodzi od Cratoni, dotyczyło tego który m.in miał światło mocowane do pokrętła regulacji, a nie wkładane(bądź na stałe, nie miałem w rękach) od góry. Oczywiście nie zmienia to faktu, że oba mogą być od Cratoni, ale co do tego drugiego nie ma pewności.

Jeśli chodzi o kask - ja polecam. Kupiłem taki w drugim zeszłorocznym rzucie i jestem zadowolony.

Co innego, jeśli chodzi o softshella. Był to najgorszy zakup, jakiego dokonałem w Lidlu. W trzymaniu wilgoci przypomina niestety worek foliowy. Po ściągnięciu można by wykręcać...

Teraz myślę o krótkich spodenkach...

Nieco późno piszę i nie wiem jak wstanę na 7 do Lidla ale z zeszłorocznych rzutów mam:

- spodenki krótkie, przekonały mnie do przejścia na "pampersy" i mam jako awaryjne ale: rozmiar dopasować ciężko, wkładka bardziej na jajkach, rozciągnęły się po parunastu jazdach, mało oddychają w upały i można tyłek odparzyć,

- koszulki, nawet dwie mam i są świetne jako takie "luźne", kieszonka się sprawdza, szybko schną, przewiewne, jutro na pewno wezmę kolejna,

- pompkę stacjonarną odradzam - w mojej manometr niedokładny, końcówka po dosłownie kilku użyciach się rozsypała, oddali kasę, kupiłem najtańszą, podobną Beto i działa już rok.

- dętki - polecam bo tanie a działają, jeżdżą nabite do 5atm. już rok, parę razy przebite ale to czymś ostrym i załatane działają nadal.

- torebka podsiodłowa - do siodełka "kanapy" jej nie dałem rady założyć ale do wąskiego które teraz mam pasuje ale i tak leży na półce, za to narzędzia z zestawu sprawdzają się świetnie i nie raz pomogły w trasie, polecam bo za tą cenę nawet narzędzi nie kupimy tej jakości.

Veni, vidi, kupił:

*koszulkę w rozmiarze L - w stosunku do zeszłorocznych nie mają zapinanych na suwak kieszeni tylnych, ale nie marszczą się na barach jak tamte,

* rękawiczki - na plus można im zaliczyć iż nie rozłażą się na szwach, a żelowe wkładki sprawiają bardzo dobre wrażenie. Jedynie sposób przyszycia rzepów może budzić zastrzeżenia - w perspektywie mogą się oderwać. Ale generalnie za 15 zyla warto.

Witam

Zakupy zrobione w Lidlu. Mimo -12 stopni ludzi troche było. Widziałem, że brali te ciuchy nie tylko rowerzyści.

Kupiłem koszulkę rowerową niebieską XL jest dobra zastanawiam się czy nie podjechać po drugą tą czerwona ale może w maju będzie druga edycja.

Kupiłem też spodenki i koszulkę funkcyjną wzięłem XL i tak można powiedzieć, że L była by za ścisła.

kupiłem jeszcze sobie rękawiczki bez palców nr 9 moga być tylko widziałem nie które modele miały strasznie cienką siateczkę z mocowaniem rzepa chyba niebieskie, które chciałem wziąć ale zrezygnowałem bo bałem się, że oderwie się za jakiś czas.

Co do tego Softshella to czytając wczorajsze wpisy w tym temacie postanowiłem zrezygnować i po zobaczeniu i pomacaniu tak też zrobiłem. Wogle to chętnych na nie nie było ale kurtki te ortalionowe brali chyba najbardziej.

Dziś widziałem te buty do biegania co były od soboty powiem, że można było by kupić na rower ale zostały same małe numery.

zakupione:

- przeciwdeszczowka - bardzo lekka, na zimno to sie raczej nie nadaje i cos mi sie wydaje, ze na lekki deszczyk tylko bedzie ok

- koszulke niebieska - odnosze wrazenie macalne, ze jest lepszy material niz rok temu - wyjdzie w praniu

- rekawiczki - coprawda nie dla mnie ale na podobno reke jak moja, rowniez wydaja sie lepsze niz rok temu

KUPIONE

rekawiczki

bielizna termo

pompka

spodenki 3/4

spodenki krótkie

poprawili koszulki w stosunku do zeszlego roku bo sa membranowe (ale dopasowanie zepsuli. bo w brzuchu za luzne a w klacie za ciasne LOL. mimo ze atletą nie jestem to znalazlem odpowiednie w ramionach to dół duzo za duzy)

softshell zamiast tego meszku co czlowiek sie poci ma teraz membrane i jest lzejszy i chlodniejszy. jednak na minus ze do kitu dopasowanie. z tylu odstaje , rekawy krutkie, a w klacie szeroko.

wiec czesc poprawili czesc zepsuli. dlatego nie kupilem

W ubiegłym roku kupiłem długie spodnie na szelkach i okazało się, że wkładka była źle wszyta (za bardzo przesunięta do przodu), czy może mi ktoś powiedzieć, jak są uszyte krótkie spodenki z tego rzutu, czy wkładka jest tam gdzie być powinna ?

- spodenki niezle, ale jak przed mowca powiedzial, mi tez ten pampers nie lezy tam gdzie trzeba.

- softshella kurtke za to moge pochwalic. Przydala mi sie wiele razy, w sumie nie mam porownania z innym, ale np lepiej sie w tym jezdzi niz zwyklej kurtce cywilnej.

- koszulke sobie chwale

kupilem to co rok temu z jakis powodow nie wybralem:

- druga koszulke i dla lubej tez, moze sie zarazi kreceniem :)

- kamizelke, myslalem nad nia, ale pamietam, ze jesienia byly zimne wieczory i czegos takiego szukalem.

- torbe pod siodlo, przyda sie do nowego roweru

- skarpetki, na probe ;)

- kask, no w koncu trafilem na niego.

- kurtke na descz

- rekawiczki na zapas

Ludzi byla masa, mimo ze o 8 bylo otwarcie

• Mod Team

Moi drodzy,

Mam prośbę - to nie jest temat gdzie meldujemy co kupiliśmy w Lidlu... Wyrażamy tu opinie na temat konkretnych produktów - wady i zalety. Temat co dziś kupiłeś sobie rowerowego jest w innym dziale.

W kwestii długich spodni na szelkach - wkładka rzeczywiście jest źle wszyta. W moim przypadku za bardzo z przodu. Problem nie występuje w spodniach 3/4 - tam wkładka "siedzi" we właściwym miejscu.

Zakupione:

-koszulka funkcyjna: Dobrze leży i wygodna rozmiar: L Mój wzrost: 186cm

-kask: Jeśli chodzi o kask to autor tematu http://mtbikes.pl/artykuly/testy/cratoni-z-lidla-test-kasku-firmy-crivit-sports/ wspomniał że na kasku jest kod pocztowy i miasto producenta(Rudersbeg). Faktycznie jest, lecz na tym z tego roku widnieje miasto Steinenberg (taka mała różnica.. czy istotna? nie wiem ;p

Mam pytanie odnośnie krótkich spodenek. Są to te same co w zeszłym roku ? Tamte miały sznurek w środku do ściągania w pasie i moim zdaniem za krótki tył przez co przy większm pochylaniu się i niezbyt długiej koszulce miało się nery na wierzchu :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...