Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Allo, allo, czy ktoś z Krakowa wie, czy w jakimś Empiku są jeszcze koszyki na bidony?

Dzisiaj byłem w Krokusie i w Galerii Centrum - w obu od dawna nie widzieli - "panie to już dawno po koszykach"

Na tylnej klapce jest mała kieszonka, która złośliwie zatrzymuje suwak i zostaje niedomknięte tak 1-1,5cm. Jak się nie spojrzy na torebkę tylko zamyka "na czuja" to zostaje niedomknięta.

A co do zawartości. Szmelc jakich mało. O łyżkach już pisałem, że połamałem na oponie: Kenda Nevegal - drut. A klucze? Przy pierwszym użyciu rozpadła się blokada tych kluczy pogięła się i wyleciała tulejka, na której trzymają się zapadki zrobiona ze złotka do czekolady. Zamieniłem jakimś drutem i na razie działa. 20zł to nie pieniądz i za torebkę ok, jak dorzucili do tego trochę tandetnego, jednorazowego szpeja to tylko się cieszyć bo kiedyś może uratować tyłek. Ale ja bym się nie nastawiał na to by robić za ich pomocą serwis roweru - do tego warto mieć drugi zestaw sensownych narzędzi.

Już raz kupiłem skuwacz po kosztach jakiś bajerancki AIM - połamała się iglica a nie ma nigdzie na wymianę mimo że jest wymienna. Nawet w sklepie gdzie to kupiłem... Dlatego oduczam się kupować po kosztach.

Ja byłem jakoś 1,5 tyg temu w plazie w  empiku nie było, tam mały empik, potem w Galerii Kazimierz tam zakupiłem koszyków było masę 

byłem dzisiaj w Europie Centralnej w Gliwicach i w Empiku pełno wspomnianych koszyków na bidony za 2,50zł, bidonów aluminiowych i tu moje pytanie: ktoś ma takowe? jak one się sprawują? warto dawać 17zł (0,5L) czy lepiej kupić coś innego? 

byłem też w 4F, koszulek rowerowych przecenionych za bardzo nie było (mało rozmiarów), rękawiczki w rozmiarach L, XL, S, w sumie dwa rodzaje, jeden za 17zł (przecenione z 30 - cieniutki przewiewny materiał na górze, trochę słabe wykończenie palców, dół jakieś wstawki żelowe ma ale bez szału, co ważne - nie ma frotki) i za 30zł (przecenione z 40 zł - trochę grubszy materiał na górze dłoni, jest frotka, lepiej wykończone i porządniejsze wstawki żelowe). Żadnych jednak nie kupiłem bo wziąłem zwykłą koszulkę sportową, taka full przewiewna, dobra będzie i na rower i na upalne dni. Skoczę może jutro do Forum i się zastanowię nad rękawiczkami jeszcze, o ile będą. 

Czy ktoś wie czy jest coś przecenione z ostatniego rzutu? zakupiłem Bidon torbę z narzędziami, ale może bym coś jeszcze zakupił pod warunkiem że przecenione 

Widzą że w lidlu szykuje się kolejna partia na trekking http://www.lidl.de/de/Wetterfester-Spass-ab-08-08 , może będzie jakiś softshell ciekawy na rower

Czy ktos wie gdzie mozna za nieduza kase (czytaj. w lidlu/biedronce/innym takim) kupic pompke z manometrem, wyskalowanym pod MTB (tak zeby dalo sie odroznic 2 od 2.1 bara;) z koncowka presta?

Po pierwsze, po co Ci mozliwosc konkretnego odczytu roznicy pomiedzy 2 a 2.1 bara, jesli jest to zupelnie nieodczuwalne w rowerze?

Po drugie, jak chcesz juz koniecznie miec taka dokladnosc to prawdziwy manometr z klasa dokladnosci powiedzmy 1.6 kosztuje wiecej niz 2 takie pompki.

Może kolega jest już taki pro że ta różnica w ciśnieniu wpłynie na osiągane wyniki :)

http://allegro.pl/pompka-beto-cmp-074s-11bar-podlogowa-manometr-i3367074268.html o tym mowa, linkowałem w tym temacie już pewnie nie raz, według mnie najtańsza pewna pompka, w marketowych raz że manometr jest niedokładny, dwa siadają końcówki - można dokupić te od Beto i pasują tylko pytanie po co. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...