Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TheMan

Po primo, są tańsze, ale czy są w ogóle?

Po secundo, fajnie, że są w Koodzy, tylko patrz gdzie ja mieszkam, a gdzie mam najbliższy sklep Koodza... Po jedne gatki i rękawice do Kato nie pojadę...

Są i tańsze i są w ogóle, a dla chcącego nic trudnego sprowadzić sobie z Koodzy do domu :).

Te koszulki biało-niebiesko-czarne w Koodzy po 30 zł chodzą, Do tego okazjonalnie rzucają jakiś towar po 4,99 zł, bo końcówka serii. Gacie rowerowe z wkładką w stosunku do tych samych, identycznych w Decathlonie to 10-15 zł taniej.

spodenki_rowerowe_pampers.jpg

http://nasiodelku.blogspot.com/2013/07/koszulki-z-dyskontu-sportowego-koodza.html

Witam, pozdrower jako że nowy jestem to chciałem się przywitać jak należy. Parę stron temu, ktoś pytał o kurtkę z Lidla. Mam ją a właściwie miałem gdyż gorąco w niej było jak w saunie i oddałem. Może przed deszczem chroni, nie wiem ale z oddychalnością to na bakier, pozdrawiam

Mam kurtke rowerowa z Lidla tylko ze z zeszłego roku. Reklamuja ze ma wszystko :). A jedynie dobrze chroni przed deszczem i jak ktos sie chce dobrze wypocic to polecam. Minus. wsystko zostaje i trzeba zrobic dobre suszenie wewnetrznej strony :)

normą jest to, że jeśli coś nie przepuszcza wilgoci jedną stroną, to drugą też tego nie zrobi. Cudów nie ma. Nawet dużo, duzo droższe kurtki przeciwdeszczowe nie będa dobrze oddychać. Dlatego ja zarówno do biegania jak i jazdy na rowerze używam cienkiej i przewienej wiatrówki, która z lekką mżawką radzi sobie naprawde nieźle, niestety na duży deszcz nie ma mocnych. Ale z dwojga złego wolę być przemoczony niż uparowany.

Są i tańsze i są w ogóle, a dla chcącego nic trudnego sprowadzić sobie z Koodzy do domu  :).

TheMan, o ile pomysł zakupu koszulki na odległość interesujący, to spodenki wolałbym przymierzyć.
I przede wszystkim-czy te spodenki które pod-linkowałem były widziane przez Ciebie? Bo to przecież inny model jest.

Koszulki są w porządku. Tak, to nie najnowszy materiał, ale mi odpowiada. Kurtka natomiast jest chyba dla masochistów. W klimatyzowanym i przyjemnie chłodnym sklepie potrzymałem ją chwilę na sobie i zacząłem się pocić. W takiej sytuacji zostałem przy lekkiej wiatrówce +  poncho na ulewy ( poncho jest przynajmniej przewiewne i ma inne zastosowania :D ).

Gość TheMan

TheMan, o ile pomysł zakupu koszulki na odległość interesujący, to spodenki wolałbym przymierzyć.

I przede wszystkim-czy te spodenki które pod-linkowałem były widziane przez Ciebie? Bo to przecież inny model jest.

Podałem przykład spodenek, jedne kupiłem w kwietniu w Decathlonie za 59,99 zł, drugie w czerwcu w Koodzy za 45,99 zł. Nawet na metce jest informacja Importer: Decathlon sp. z o.o.

• Mod Team

Byłem wczoraj w Lidlu po stojak. Obszedłem cały sklep wzdłuż i wszerz, i nie ma. Lipa. Zapytałem jednak kasjerkę o te stojaki. Oznajmiła mi, że jest ich jeszcze kilka, tyle że na zapleczu, więc udaliśmy się właśnie tam... :002:

Stojak w tej cenie rewelacja. Jestem bardzo zadowolony z zakupu :thumbsup:

Jesteś zadowolony tylko z zakupu...? :D

Dodam jeszcze, że niestety licznik koliduje z pulsometrem obojętnie na jakim kanale byśmy ustawili pulsometr, aczkolwiek w trasie podaje poprawne dane (sprawdziłem wczoraj w Czechach, stał taki radar pokazujący aktualną prędkość i się zgadzało) i jedynie podczas postoju wskazuje te 5-6km/h. Power Bank 3000 mAh z biedronki początkowo nie chciał sie naładować, cały czas mrugała jedna dioda (przez calą noc) rozebrałem go, poruszałem akumulatorem i zaczął ładować. Testowałem go wczoraj i jestem pozytywnie zaskoczony, za 29,99zl było warto. Od jutra w czeskich lidlach mają być koszulki i spodenki takie jak w naszej ofercie, w podobnych cenach +- 2-3zł i do tego koszulki funkcyjne bez rekawów, jakby ktoś miał blisko do naszych południowych sąsiadów :)http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-79399CF7-3D59D6D0/lidl_cz/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=34559

A czy ktos z Was, moze korzysta z tych malych decathlonowych pompek ( http://www.decathlon.pl/pompka-rczna-mnp-100-id_8056700.html )? Czy one warte sa cokolwiek?

a ja mam i woze w plecaku i awaryjnie sie przydaje. jest mala i to jest plus. zazwyczaj kola nabijam na stacji beznzynowej, ale ta pewnie tez by sie nadala do normalnego dmuchania. jezeli szukasz czegos malego, awaryjnego i taniego to nic tylko brac

Dziś pierwsza jazda w koszulce lidlowej, Jak wcześniej wspominałem byłem totalnie zaskoczony gdy ją przymierzyłem w domu bo okazała się... w sam raz To się nigdy nie zdarzało czy to w przypadku koszulek biegowych czy rowerowych, zawsze rozmiar M była na mnie dużo za duży Koszulka ma fajny krój i dobrze odprowadza wilgoć. Niestety ma też minusy, Kiepskie szwy, szczególnie na tylnej części w miejscu przeszycia kieszeni - na obu koszulkach: zielonej i czerwonej. (...) Reasumując, koszulka w tej cenie bardzo fajna, jedyne co mnie martwi to te szwy... ciekawe jak długo wytrzymają.

No i się do diaska potwierdziło. Dziś czerwona koszulka po trzech użyciach zaczęła się pruć na plecach przy ściągaczu. Poszedł szew na połowie długości pleców. Wymieniać nie ma sensu bo koszulki już wymiecione. Pozostaje zatem znaleźć jakąś miłą panią z overlockiem. 

No i się do diaska potwierdziło. Dziś czerwona koszulka po trzech użyciach zacniestety zsię pruć na plecach przy ściągaczu. Poszedł szew na połowie długości pleców. Wymieniać nie ma sensu bo koszulki już wymiecione. Pozostaje zatem znaleźć jakąś miłą panią z overlockiem. 

U mnie te same odczucia - koszulka fajnie lezy i jest wygodna. Dodatkowo te same problemy - pruje sie na plecach obok kieszeni, niestety nie zapowiada to dlugiego zycia tegoz wdzianka.

Ma ktoś zdjęcie tego koszyka na bidon z Empika ?

Bo z tego co widziałem wczoraj w Media Expert można też za 5zł dostać takie cudo

http://www.mediaexpert.pl/katalog/akcesoria-do-rowerow/koszyk-do-bidonu,24743.html

Nie wiem czy jest sens kupować taki koszyk, ale za 5zł może trochę wytrzyma :icon_question:

Mam ten koszyk z Empiku i o dziwo trzyma nieźle nawet małe butelki (0,5l) z wodą. Przy wkładaniu i wyciąganiu butelki zauważyłem, że trochę "szlifuje" powierzchnię, więc jak masz jakiś wypasiony bidon to poprostu szkoda.

Druciaka z MediaExpert lepiej sobie odpuść. Miałem kiedyś bardzo podobny i szybko wylądował w koszu na śmieci, bo druty wyginały się do tego stopnia, że przy każdym większym wyboju trzeba było butelkę z ziemi zbierać.

Ma ktoś zdjęcie tego koszyka na bidon z Empika ?

Bo z tego co widziałem wczoraj w Media Expert można też za 5zł dostać takie cudo

http://www.mediaexpert.pl/katalog/akcesoria-do-rowerow/koszyk-do-bidonu,24743.html

Nie wiem czy jest sens kupować taki koszyk, ale za 5zł może trochę wytrzyma :icon_question:

koszyk z empiku jest po 2,5 zł

U mnie w empiku koszyków nie ma :/ A z innej beczki kupiłem ostatnio okulary z lidla i są super jak za 20zł - 3 pary szkiełek na rózne warunki, pokrowiec, szmatka (przydatna w wycieraniu odcisków powstałych przy zakładaniu szkieł), uchwyt (linka). Super :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...