Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem rowniez "super" torbe podsiodlowa i dzis ja ide zwrocic. rozpoczalem poniedzialek od zgubienia lampki tylnej, odrobiny kasy i prawie zgubilem komorke.

Po przejeachaniu kilku km, czekajac na swiatlach wypadlo troche drobych na ulice (wtf) zagladam do torebki, swiatelka nie ma (juz gul skoczyl), patrze ze dziadostwo sie rozsunelo delikatnie, zagladam do srodka - telefonu oraz drobniakow tez :|.

W calym niesczesciu mialem tyle szczescia ze znalazlem telefon, wrocilem sie i lezal zablocony kolo kraweznika, ale podroz do pracy wydluzyla mi sie ponad 2x.

Nie polecam tego szajsu, dodatkowo po zamontowaniu ta torba jest skierowana otworem w dol ...

Dziwne ja wczoraj zrobiłem 92 km sporo na wertepach i nic się nie otworzyło nawet 1 mm

To prawda. Ale porównując mojego Topeaka z tą torebką wraz z dwukrotnie wyższą ceną jakość też jest 2 razy wyższa, więc akurat w tym przypadku coś za coś.

I na taka, drozsza, sie decyduje, nie mam zamiaru w drodze sie zastanawiac czy to co przewoze jeszcze tam jest czy moze juz sie rozstrzaskalo na ulicy, badz uszczesliwilo jakiegos przechodnia :)

No jak kto woli mozna probowac, spinac agrawka, doszywac cos itp. Ja tylko i wylacznie nie polecam na podstawie tylko i wylacznie subiektywnego spojrzenia.

Doloze drugie tyle i kupie meride badz wlasnie topeaka jakiego ma kolega Piehursson i mysle ze bede mial spokoj. na razie wroce do starej niezawodnej za duzej torby na kierownice.

Ja tam nie wiem moze moje amatorskie 40km po lasach to za malo dla niej ;)

Ale mam ta taka "wieksz" i trzymalem w niej klucze te fabryczne, telefon, klucze od domu (2 komplety czyli 6 kluczy), klucze od dzialki, klamke i stopke (ktorej nie zmontowalem jeszcze ;D). I nic sie nie otwarlo nawet o milimetr. A kojrzenie byly , gorki, piaski podjazdy zjazdy i dziury ktorych w pl nie brakuje.

Zakupilem rowniez "super" torbe podsiodlowa i dzis ja ide zwrocic. rozpoczalem poniedzialek od zgubienia lampki tylnej, odrobiny kasy i prawie zgubilem komorke.

Po przejeachaniu kilku km, czekajac na swiatlach wypadlo troche drobych na ulice (wtf) zagladam do torebki, swiatelka nie ma (juz gul skoczyl), patrze ze dziadostwo sie rozsunelo delikatnie, zagladam do srodka - telefonu oraz drobniakow tez :|.

W calym niesczesciu mialem tyle szczescia ze znalazlem telefon, wrocilem sie i lezal zablocony kolo kraweznika, ale podroz do pracy wydluzyla mi sie ponad 2x.

Nie polecam tego szajsu, dodatkowo po zamontowaniu ta torba jest skierowana otworem w dol ...

Ja jeżdżę z tą torbą codziennie do pracy i z powrotem (10 km w jedną stronę), wczoraj zrobiłem 50 km wycieczki i też wszystko bardzo w porządku. Fakt, że wożę tam tylko 'zestaw fabryczny' (czyli klucze te lidlowe), fajki i zapalniczkę, więc ewentualna strata mocno nie boli - ale na szczęście nic się nie otwiera i wszystko jest ok.

Przy okazji przetestowałem wczoraj spodnie z pieluchą z lidla, te wąskie - pierwszy raz w ogóle jeździłem w czymś takim (rower mam od półtora miesiąca, jeżdżę zwykle w krótkich bojówkach) i jest całkiem ok (pomijając fakt, że przy niemal 120 kg wyglądam w obcisłych ciuchach rowerowych 'nieco' zabawnie :P).

Może to słaby argument, ale zrobiłem z tą torebką około 1500km i żadnych problemów nie miałem, nic nie zgubiłem. Raz zdarzyło mi się zapomnieć zapiąć ją, ale mimo wszystko nic nie wyleciało.

Dlatego nie rozumiem tych wypowiedzi że się coś komuś otworzyło to jest raczej niemożliwe chyba że ktoś nie domknął zostawił 2 cm telefon i reszta rzeczy napierały i z 2 cm zrobiło się 5 cm

Ja zapinam do końca a tą końcówkę plastikową daję jeszcze za gumkę pod torebką, tam gdzie są te 2 gumki...

Fakt, mam torebkę z Lidla już z którejś tam akcji rowerowej wstecz ale nawet nie myślałem o tym że może się rozpiąć i że coś wyleci, do tego nie "zwisa" w dół tylko tak w miarę trzyma poziom. Sam nie wiem co o niej myśleć, tylko parę razy była w trasie i na szczęście portfela i światełek nie zgubiła. 

Spoko, moze ja mialem pecha, wydaje mi sie ze domknalem ale kto wie :| w koncu poniedzialek ...

Byc moze rzeczy ktore chce w tej torebce wozic sa dla niej za duze, moze u Was pozycja tego cuda jest w porzadku i zawartosc nie wypycha klapki, tak jak u mnie bedac pochylona w dol.

Do wozenia zestawu naprawczego mysle ze jest ok, ale ja chce tam dorzycic jeszcze kilka szpargałow i mysle ze wtedy juz jest odrobine gorzej.

A czy nikt z obecnych nie kupił "twardej" podsiodłówki w Lidlu? Rozumiem, że rozmiar rozmiarem i jest mniejsza, ale IMHO wygląda zdecydowanie lepiej i na pewno się nie rozpina sama. Osobiście jestem z niej bardzo zadowolony, ale może ma na to wpływ, że dzień po zakupie jej zawartość okazała się bardzo przydatna.
Mieszane uczucia za to mam co do rękawiczek, trudno mi uwierzyć, że są żelowe. Jakość wykonania pozostawia trochę do życzenia, do tego słaba przewiewność.Najwyżej chyba oceniam koszulki rowerowe.
Nożna pompka przeciętna, u mnie była za ~20 zł z pokrowcem to wziąłem.

@DOWN Są zwarte i wyglądają zdecydowanie lepiej niż przerośnięte bakłażany, które same się otwierają.  :sweat:

Od tygodnia wahałem się z zakupem Power Banka (ten o pojemności 3000mAh) z biedronki , co ciekawe w jednej biedronce był za 39,99zł przeceniony z 49,99zł , a w drugiej za 49,99zł przeceniony z 59,99zł. Oczywiście wziąłem ten za 39,99zł, kasjerka wbiła na kasę a tu cena 29,99zł, nie protestowałem :P Ciekawe czy ten z innej biedronki byłby też za tyle.

Nie wiem czy mogę w temacie "dyskontów", najwyżej założę nowy temat.

Fajne spodenki ktoś ostatnio podlinkował z Decathlona, chwalił je sobie:

http://www.decathlon.pl/szorty-5-senior-niebieskie-id_8237793.html#

tyle że w linku była wersja zielona

Orientujecie się czy one były w zeszłym roku już może? Teraz widzę wyparowały chyba całkowicie :( i zastanawiam się czy w 2014 można się ich spodziewać?

W ogóle przeceny są niezłe teraz w Deca:

http://www.decathlon.pl/kr-rkawiczki-5-wzmoc-czarne-id_8199931.html

wydają się porządniejsze jak te Lidlowskie

http://www.decathlon.pl/koszulka-kr-5-gadka-biao-nb-id_8237981.html

pod kolor spodenek jak znalazł ;) jak by były :P

Gość TheMan

Nie wiem czy mogę w temacie "dyskontów", najwyżej założę nowy temat.

Fajne spodenki ktoś ostatnio podlinkował z Decathlona, chwalił je sobie:

http://www.decathlon.pl/szorty-5-senior-niebieskie-id_8237793.html#

tyle że w linku była wersja zielona

Orientujecie się czy one były w zeszłym roku już może? Teraz widzę wyparowały chyba całkowicie :( i zastanawiam się czy w 2014 można się ich spodziewać?

W ogóle przeceny są niezłe teraz w Deca:

http://www.decathlon.pl/kr-rkawiczki-5-wzmoc-czarne-id_8199931.html

wydają się porządniejsze jak te Lidlowskie

http://www.decathlon.pl/koszulka-kr-5-gadka-biao-nb-id_8237981.html

pod kolor spodenek jak znalazł ;) jak by były :P

W Koodzy te same produkty przesunięte z Decathlonu są tańsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...